Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Значи, тебе ти се допаѓа таа, но таа тебе те сваќа како другар......Е сеа овде многу не успеале МЕЃУ КОИ И ЈАС, меѓутоа не мора да значи и ти, Значи кога ќе се најдете ќе седните и уз муабет ќе и речеш дека сакаш да и кажеш нешто но и таа да те свати и да не избрзува, Ќе и кажеш дека ти се допаѓа и дали меѓу вас би имало нешто за кое ти од мислите не го исфрлаш цело време, значи ќе и кажеш да не избрзува со одлуки и дека има време да размисли и НАЈВАЖНО дека меѓу вас комуникациата да не се расипе под никои услови, Ако те отфрли тоа е дека те смета за другар и ќе и кажеш дека пак ке си продложите по исто без никакви лутења и дека ти си и кажал искрено тоа што ти седи на срце - И ТАА тоа ќе го свати....... Но можеш и пак да ја импресионираш на други начини и во иднина да ти се оствари целта, НО НЕ СМЕЕШ ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ НА НАПОРВАШ затоа што ќе го изгубиш и тоа што го имате заедно - ДРУГАРСТВОТО, Мој совет е АКО ти се допаѓа ПРОБАЈ, затоа што ако не пробаш нема да знаеш и ќе се каеш дооолго време.........Ти држам среќа и оствари ја целта...поззз:smir:
фала другар мн ке размислам пред се но мислам дека пред се е добро што сме од друг град и не можиме да се гледаме почесто ...

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
ај да ви ја кажам мојава шпанска серија па белким некој ќе најде расплет и ќе ми помогне...значи вака одев со една скоро 2 год се скаравме ама се сакавме ептен вистина ме сакаше чупево ама ја истепав разбрав си пишувала со еден пораки а пред тоа јас ја изневерив ми прости и таа ме изневери и простив и после и најдов пораки и ја истепав ми раскина девојчево си фати друг исто и јас си фатив друга и по скоро 2 години раскинувам јас со женскава што ми беше сега исто и таа раскинала со тој што и беше дечко ама морам да признаам уште имам некакви чуства према неа и некни седев со нејзина најдобра другарка и цело време ми зборуваше за неа дури и ми рече да одам за нова година со нив и од тогаш почнав нон стоп да мислам на неа незнам што ми е ептен го сакав тоа девојче ама ете прво ја изневерив(глуп сум не требаше) после и ја истепав али вистина ми беше тешско затоа што од кога и простив и јас со ме изневери мислев се ќе биде ок ама од ко и ги најдов пораките неможев со се вика да спијам и се случи тоа.и сеа барам помош сакам да знам како би можел да и пријдам еве нема дечко сеа и да и кажам дека уште ми значи се надевам дека и таа ме нема заборавено барем така мислам.што мислите дали да и дам до знаење дека уште ми значи???и дали мислите дека треба да го послушам срцето и да пробам да ја заведам пак(доколку и таа сака) оти вистин чупево ми го има освоено срцето и покрај се дај кажете ми некој совет како да постапам,што да направам?стварно немам ум во глава
иначе сум многу цврста личност значи не сакам да се понижам иако се имам понижено одноставно се плашам да не бидам изигран а имав шанса еднас од ко се скаравме да правам муабет со неа ама од инает не ја викнав ај помош ве молам
Да ти кажам дека јас да бев - никогаш немаше да ти простам, прво неверство а после и ударот...
Како и да е, сите девојчиња сме различни, така да можно е вистински да ти прости...

Немој да одиш ко слепец некој, види ако имаш некоја шанса кај неа сеуште, пред да направите било што, седни на муабет со неа, извини и се, кажи и се шо ти лежи на душа, па и да не бидете заедно - она да го има во предвид твоето извинување.
Тоа што си се сменил е многу веројатно, не е ретко да се менуваат луѓето, особено дур се малди и особено после некои вакви настани. Сепак, исконсултирај се сам с себе дали си повеќе од сигурен дека во најголемата нервоза нема да ти текне да удриш по девојче, па макар и да ја видиш као се лапа со некој (ова ти го нагласувам зашто ти САМО си видел пораки, ако е нешто посериозно може поагресивно да реагираш)
Биди искрен со неа, разговарајте, џабе не ви се дадени устите и говорот, освен тоа, чим нејзина најдобра другарка се вмешала - не е тоа за без причина, можно е и она да ја има пратено за да види каква е ситуацијата... Само секако, тоа е претпоставка, да не ти давам многу надежи.

Со среќа, иако не те сакам воопшто пошо си ја удрил, ама ај... пробај си ја среќата и биди ни пример дека луѓето навистина се менуваат :)

Buji Buton

Manijak :P
Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
Да ти кажам дека јас да бев - никогаш немаше да ти простам, прво неверство а после и ударот...
Како и да е, сите девојчиња сме различни, така да можно е вистински да ти прости...

Немој да одиш ко слепец некој, види ако имаш некоја шанса кај неа сеуште, пред да направите било што, седни на муабет со неа, извини и се, кажи и се шо ти лежи на душа, па и да не бидете заедно - она да го има во предвид твоето извинување.
Тоа што си се сменил е многу веројатно, не е ретко да се менуваат луѓето, особено дур се малди и особено после некои вакви настани. Сепак, исконсултирај се сам с себе дали си повеќе од сигурен дека во најголемата нервоза нема да ти текне да удриш по девојче, па макар и да ја видиш као се лапа со некој (ова ти го нагласувам зашто ти САМО си видел пораки, ако е нешто посериозно може поагресивно да реагираш)
Биди искрен со неа, разговарајте, џабе не ви се дадени устите и говорот, освен тоа, чим нејзина најдобра другарка се вмешала - не е тоа за без причина, можно е и она да ја има пратено за да види каква е ситуацијата... Само секако, тоа е претпоставка, да не ти давам многу надежи.

Со среќа, иако не те сакам воопшто пошо си ја удрил, ама ај... пробај си ја среќата и биди ни пример дека луѓето навистина се менуваат :)
прекрасен и искрен совет фала премногу почнувам од срека во акција невозможна мисија 4ка...знам дека не ме сакаш поради тоа ама верувај јас самиот не се сакав тоа што го направив а не пак ти или некое друго девојче али тоа се деси знам дека шансите ми се 0,1 % али надежта последна умира 2 години живеев со надеж и чекав момент да се скараат...и се извинив уште тогаш и и ветив дека никогас нема да ме види во живот дека не и се мешам и го остварив и тоа не пробав да ги скарам иако ко че ги видев горев во себе,никогаш не и се ни опулиб во лице секогаш бегав подалеку ко че ја видев низ чаршија али сеа и другарка е цело време за неа ми збори одоколу па можеби имам шанса сеа морам да сторам нешто а за тоа стварно служам, за пример многу луѓе што ме знаеја од порано и што ме знаат исеа се чудат како можам толку да се сменам некои дури не ме препознаваат дека сум јас тој што бев и само уште дел ми фали од мозаикот да го склопам и се да биде ок али тој дел е најтежок али ако не пробам никогаш нема да сди простам во животот никогаш нема да бидам среќен пробав исо друга не оди све само мислам на неа све само навиките со неа ги имам и самиот се чудам како може толку да се вљубам во некого се изнапишував ви здосадив али морав некого да прашам за помош а знам дека тука можам да добијам само корисни совети зашто редовно сум на кајгана позз

Член од
10 септември 2009
Мислења
142
Поени од реакции
14
немам храброст да и пишам чуствувам длабока вина во себе неможам да ја погледнам во лице ама ептен ми значи ептен ја сакав вистински и се мачам едноставно мора да правам нешшш

--- надополнето ---

нема врска девојко не ме познавш се сум ок јас ни психички ни никаков проблем и не ја тепав јас нон стоп еднаш беше тоа за кое се каам најмногу во животот вистина ми значеше знам дека тоа што го сторив е крајно глупаво и идиотски али така дојде верувај незнам што се не помислив моментот несакав да ја изгубам и избувнав на тоа што се срамам

--- надополнето ---

море чоек ако незнаеш да ми дадес некоја помош немој да ме навредуваш кога не ме ни познаваш ете се деси тоа е што да правам бе брат сакаш верувај сакаш не од кога разбра дека ја изневерив од ко ми се скара тогаш сватив колку ја сакам и можам да кажам дека таа е едниствена на свет што сум ја сакал искрено и покај се знам дека бев идиот сељак и незнам уште што али вистина се каам и сакам тоа да го сменам и немам лице да и се опулам признавам немам лице пред неа што се вика ме болеше к.р за секоја девојка ги изневерував ги лажев али после неа и од кога ја изневерив сум многу сменат брат старите навики сите ги отфрлив и пичка бев што не зборував со неа туку избувнав и ја удрив и те молам немој такви коментари зашо не знаеш како ми е
Го читам ова и :vozbud:... Значи дечко да се разбереме, знаеш како викаат не слушај гаталец туку паталец, оваа ситуација мн ми е позната. Ти си ги изневерувал сите, си покажал дека си способен да дигнеш и рака затоа немој мн да се правиш светец или не знам таму што. Се гледа дека немаш никаква почит према жените, тоа така и ќе си остане. После мн долго време сфатив дека таквите како тебе никогаш не се менуваат, сменети се само привремени од кога ќе добијат клоца у гз од женската, и тогаш се каат, симнуваат звезди и се по список. Ти дечко нема да се смениш. А и да се смениш гарантирам дека ќе има краткок рок на траење, после се по старо. Чим си изневерувал и си удрил тоа ќе го направиш и повторно. Значи ако ти значи девојчето остај ја на раат да си најде некој нормален, извини што бев малце дрска али така си е :smir:

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Ке може некој некако да ми објасни КАКО МОЖЕ после поминати 3-4 месеца откако раскинавме, јас сеуште да чуствувам потреба да биде до мене, да ја галам, да ја сакам, како може сеуште да ми недостастува како да идевме 3 години а не 3 месеци... ова не е можно :(
Очаен сум... :/

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ке може некој некако да ми објасни КАКО МОЖЕ после поминати 3-4 месеца откако раскинавме, јас сеуште да чуствувам потреба да биде до мене, да ја галам, да ја сакам, како може сеуште да ми недостастува како да идевме 3 години а не 3 месеци... ова не е можно :(
Заљубен... би рекол Вистински

DreamCoder

По потрага на совршенство :)
Член од
15 ноември 2009
Мислења
77
Поени од реакции
9
Добредојде во клубот брат..само би ти објаснил...тоа се вика вистинска љубов или си потполно затрескан.Жените може да ти влезат добро под кожа и да те контролираат , да те направат способен да мислиш само на нив.Јас после 12 години,го прекинав тој пат и бев доста повреден.Сакам да кажам нека не те чуди времето и чувствата...само би ти дал еден голем совет.Не си земај многу при срце,затоа што љубовта знае да повреди ,а тоа знае да боли(душевно) и да го промени твојот карактер еднаш за секогаш.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Добредојде во клубот брат..само би ти објаснил...тоа се вика вистинска љубов или си потполно затрескан.Жените може да ти влезат добро под кожа и да те контролираат , да те направат способен да мислиш само на нив.Јас после 12 години,го прекинав тој пат и бев доста повреден.Сакам да кажам нека не те чуди времето и чувствата...само би ти дал еден голем совет.Не си земај многу при срце,затоа што љубовта знае да повреди ,а тоа знае да боли(душевно) и да го промени твојот карактер еднаш за секогаш.

Богами 12 години не е малце......аман бе лошо ова....

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Имај секс со некоја трета. Оваа претходнава ќе ја заборавиш.

Ако си имал секс со трета и пак не можеш да ја заборавиш претходнава, пиши пак, да знаеме каква е новата ситуација (за таква ситуација има посебен пристап).

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Све ке пробам, само да ја заборавам. Едноставно не вреди да се замарам за нејзе. Максимално се обидувам да не се замарам со нејзе и да ја заборавам, ама ете коментарче на ФБ нешто а у после 1 месец и ко млад мајмун ајдееее.... Сто пати особата ми има докажано дека не вреди да се замарам за нејзе, ја пак по старо... ке ви ги послушам советите, па се надевам следниот пат со добар пост ке излезам на темава. Поздрав !!!

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Епа вака луѓе....после 1 месец љубов..дојде време да се поткараме со љубенава..вака беше...Во понеделникот излегов со неа...се си беше таман и се договоривме за во Вторник(за вчера) да можеме да излеземе..она ми рече дека можело да излегуе со другарки...и јас вака и реков...Ако излегуваат другарките твои излези со нив пошо ја сум уше сеа договорен со другарите да седиме кај еден...а ако НЕ излегуваат ако треба да седиш дома..кажи ми ќе им откажам на другариве ќе излеземе јас и ти...и ми вика добро...и вчера ја си идам од школо и ја прашувам шо праиш вечер..и ми вика ми рекоа другаркиве за излегуење ама глава ме боли дома ќе седам...(фактички нели и со мене немаше да излезе чим ја болело глава)и јас и викам одам кај другаров ајде..и ваа ми вика шо сакаш праи...и немав време да се расправам пошо каснев отидов...и сеа кај другаров се опивме троа поеќе се замачкавме..дома кај 2 саатот ноќеска стасав..и ми имаше пишано нешто..јас и реков ај уморен сум одам да спијам..и толку беше..и стануам сабајлево и почнуе прикаски да ми реди...Ја вчера со другарки не излегов да бидам со тебе...вчера вечер коа ти пишав ти не ми врати....тапа ми беше цела вечер дома..шо сакаш веќе праи....и ми вика..за разлика од тебе ја не копирам на другари шо си пишуеме...( а некна коа си чатував со неа другарот беше кај мене дома) и пошо некна ваа се лутеше нешо вој и рекол дека многу се лутела и излегуе дека ја сум му копирал него....и продолжуе..сум ја повредил многу, не го очекуела воа од мене...не ми веруела.....и 100 пати и реков да каже се шо има да решиме...и коа ја прашуам зошто не ми веруе ми вика оти така сакам....тоа е све народе...кажујте совет сеа...ме боли највеќе шо не ми веруе..а стварно вчера ќе откажев со другарите ќе идев со неа..ама погрешно сум ја сватил

Kajgana Shop

На врв Bottom