UEFA Champions League 2016/17

Абе шампион сезонава е...

• Вкупно гласачи
    69
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 октомври 2015
Мислења
926
Поени од реакции
1.236
Незнам само по која логика даваа Јуве - Севилја. Спортинг е најмалце класа над Севилја во квалитет , физички страшно спремна екипа и малце фалеше да прави сензација. Ваљда заради името шо го изгради Севилја во Европа во последните 3-4 сезони.
Sporting? Who is that pokemon bro? Севиља моментално е над Челси, Јунајтед, Милан, Интер, Дортмунд, Тотенгхем а не пак Спортинг. Севиља е едно две класи над Спортинг.

O

ob1

Гостин
Sporting? Who is that pokemon bro? Севиља моментално е над Челси, Јунајтед, Милан, Интер, Дортмунд, Тотенгхем а не пак Спортинг. Севиља е едно две класи над Спортинг.
Полека малце, полека.
Јес да се добри Севиља, али кочи.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Како можи Спортинг да е класа над Севиља ко вториве освајаат ЛЕ 10 години во низа.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Дали се класа или не ќе ги видиме против Дортмунд. Страшно физички спремна екипа, нема да ме чуди ако одат понатаму, на пример Атлети би си го попиле од нив ко поп манастирско вино.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ба брат Џејмс и Мората да ги имаш на клупа и баба ми ќе ги погоди замените..
Океј де, кој рече дека Зидан е маѓионичар пошто ги стаел Хамес и Мората? Коментарот беше реплика за претходните неколку поста каде што го искењале Зидан зошто ги извадил Бејл и Бензема а бркал резултат, а не ни ја гледале утакмицата. Бејл имаше мала повреда, Бензема беше дрво. Кого требаше да извади, Варан и Рамос? :)

Иначе не ги потценујте Спортинг. Ако играат мотивирано ко денеска и против Дортмунд, нема швабеве да пројдат толку лесно. Физички доминантна екипа, неколку репрезентативци на Португалија кои освоија ЕП, онака фино скоцкана екипа. Не би ги отпишал пред време, ќе видимо.

За Севиља, точно дека беа екипиште со Емери, ама сезонава мислим дека ќе им биде чист промашај. Ја не вереуем у Сампаоли, мислим дека не знае кај тера чуекот. Со Лас Палмас у Ла Лига се извлекоја на крај, денеска Јувентус изнапромаши куп шанси, а Севиља имаше еден единствен шут на гол.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Добро прво коло. Вчера Барса изгази, денес Лестер почна со победа. Ептен сакам да ја минат групата како први пред Порто, еднаш играат ЛШ, нека стигнат највеќе што можат.

Инаку групиве не очекувам да бидат нешто посебно интересни. Се гледа дека скоро во секоја група има две екипи кои се далеку пред другите две, па само нивните меѓусебни дуели би биле интересни. Така се Барса и Сити, Баерн и Атлетико, Реал и Дортмунд, ПСЖ и Арсенал....

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.422
Поени од реакции
38.989

Како можи Спортинг да е класа над Севиља ко вториве освајаат ЛЕ 10 години во низа.
За моменталниот квалитет зборувам. Спортинг да игра во Шпанија комотно ќе се бори за 4то место со овој состав шо го имаат.[DOUBLEPOST=1473911186][/DOUBLEPOST]Над Јунајтед и Дортмунд? Брат ваљда пратиш и фудбал низ другите лиги освен Шпанија. Јунајтед и Дортмунд се Барса за Севиља. Јас воопшто не сум убеден во доминантноста на таа Севиља , им фали некој клучен фактор шо лани го имаа. Да не освојуваа ЛЕ последните 2 сезони тешко шо ќе играа ЛШ

Последно уредено:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
За моменталниот квалитет зборувам. Спортинг да игра во Шпанија комотно ќе се бори за 4то место со овој состав шо го имаат.
Полека малце. Во Шпанија ги имаш најдоминантните екипи каде во континуитет освојуваат ЛШ надополнето со финалиња, Севиља за разлика од Спортинг се бори со лавови во првенството а не Бенфика и Порто каде секоја година го продаваат пола тим за да опстојат. Спортинг не е лоша екипа ама реално нема капацитет како што ги правите тука, па и уште класа над Севиља. Во Шпанија секое гостување е тешко, ги нема овде Арука и Мориенсе за лесни бодови.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Не можеш такво нешто да кажеш. И Севиља си го распродаде тимот и го распродава две години уназад. Сега имаат и нов тренер кој за мене реално е назадување, али сепак е рано. Севиља лани имаше крш сезона, до полусезона беа некаде околу 16 то - 17 то место. Сепак од она што го видов во Супер Купот против Реал, никако не ме убедија. Вчера Спортинг во две-третини од мечот беше подобар противник и до некаде 60 та минута имаа еден куп шанси а Реал само еден шут на гол. Да имаа поприсебни реакции и да беа малку поорганизирани во напад резултатот можеше да биде и 0 - 3 кон крај на утакмица. Десното крило, Мартенс или како и да се викаше, слободно може и на 100 метри да се трка со професионалци.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ама пак неможиш да кажиш тукутака дека Спортинг ќе биди фаворит за 4-та позиција во Шпанија кога вадите заклучоци од еден натпревар. Ене и Алавес ја победи Барса на гости па шо треба сега да коментираме? Дека Алавес без проблем ќе бидат шампиони во Португалија? Полека малце. Шпанската лига е за две класи поквалитетна од Португалската и секое гостување е тешко за Реал и Барса а камоли за Спортинг.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
30.270 гледачи на Етихад у ЛШ против Гладбах....

аииииии овие се научија од 3 утакмици да победуваат и сеа не им се ни иде на стадион досадно им е :pos::pos::pos::pos::pos:

Последно уредено:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506

аииииии овие се научија од 3 утакмици да победуваат и сеа не им се ни иде на стадион досадно им е :pos::pos::pos::pos::pos:
Доста се бе, 30 и кусуро илјади не се малце не заебавај :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727

Секако не го полнат стадионот, ама сепак и одложена беше. Не можел секој вчера да отиде сигурно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom