- Член од
- 15 април 2013
- Мислења
- 1.038
- Поени од реакции
- 796
Со кое право ти можеш да кажеш дека Бог не постои а јас не смеаж според тебе да кажам дека постои?Религијата сама по себе е екстремизам со тоа што вели: само нашиот концепт на божественост е точен, само нашите верници ќе се спасат, дргугите се секташи и веруваат во лажни божества!
Тоа и те како е екстремизам, и кај муслимани и кај христијани. Такви се учењата на умирачките богови!
Значи атеистите без религија имаат нездраво семејство и нездрав живот, или тоа не сакаше да го кажеш ти ги извртувам зборовите?
Бог дали постои или не, ти не можеш да знаеш како верник, која што си ги прифатила кој знае кои учења на не знам која црква христијанска.
Така да, ако може да не зборуваш нешто што други ти велат дека треба да веруваш дека е така и точка.
Не мора да кажеш дека треба само вера.... се гледа.
Молитвата е уште една лага дека така се „сработува“ било што во однос на себе си и човештвото според старо-еонските учења.
Атеизмот, колку и да си добра личност во еден момент ќе превладее себичноста. Себичноста е крај за семејството и за пријателството. Парите се вистински за вас. Тие носат се што треба. Ама тие те разделуваат од луѓето, а само Бог те зближува. Преку Христос простуваш ги сваќаш другите и така ги задржуваш за блиски. И тогаш имаш се макар и фрижидерот да е празен.
Незнајш која... МПЦ Охридска Архиепископија
Не ми е денот денес... уште ти ми фалиш, верувај или не верувај во што сакаш, вистината е една Бог ги спасува луѓето, атеизмот (кај што си сам на себе бог а парите ти се икона и идол) тој ги носи до неминовна пропаст. А ова не е добро ни за нас што веруваме зошто многу често ве сакаме вас попаметните