MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
отвори му библија и покажи каде госпот ја создаде гравитацијата
Важи, а ти за возврат, ќе ми најш „библиски цитат„ во кој пишуват како се прајт сарма од свинско, завиткана во лозов лист.
Можи така?...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
отвори му библија и покажи каде госпот ја создаде гравитацијата
А ти мислиш животот на земјава почнал пред 1000 години? Животот на оваа планета почнал пред 1-2 милијарда години како микроорганизми. Со еволуција ние сме еволуирале. ПОВТОРУВАМ. Само што нешто е комплицирано не треба да значи дека има создавач .-.
Микроорганизмите воопшто не се едноставна работа, а сложеноста не е изолирана причина за разумната генеза на материјата, исто така и останатиот материјален свет(растенија, планети, ѕвезди...), со своите закономерности и целеисходност укажува на тој контекст.
Самиот велиш животот почнал, значи има свој почеток пред кој непостоел...
Прашањето е, дали сево ова постоење е “пуста случајност“ или е разумна причина со одредена смисла и цел?![]()
Ја не реков дека се точни ама зошто ТИ мислиш. Не врти сега прашања.Ова е „премудрост телесна„ која заслужува Нобелова награда за „глупост на милениумов„.[DOUBLEPOST=1466263712][/DOUBLEPOST]
А ти, од кај знаеш дека се точни?
Ја не реков дека се точни ама зошто ТИ мислиш. Не врти сега прашања.
Е не ти кажувам, оти глеам дека све си знајш; доволно е само да најш некој линк на „Нетов„ (чија содржина не ја знаеш ни сам, а очекуваш јас да ја читам...) и да го „собориш„ секој мој одговор.![]()
Џабе се труделе да го состават и рашират текстов, Мики изјави дека младите не и се потребни на цркватаеве една исповед на темава
http://www.bigorski.mk/index.php?content_type=nastani&action=details&record_id=2516
Не верувам дека е составен текстов, лично сум сведок дека група зависници од моја генерација горе долу некоја година, се извлекоа и продолжија со нормален живот. Не се замонашија.Џабе се труделе да го состават и рашират текстов, Мики изјави дека младите не и се потребни на црквата![]()
Дрогата што не прави, исто како религијата
Во црква тажни и преплашени од состојбата во која се донеле самите себе.Дрогата што не прави, исто како религијата
Хеви стајлинг, а во црква мртви... озбилни.
Добро е што станале родители. Сигурно црквата им помогнала многу... мислам, верата, на верата мислам.
Знам дека не ме сфати.
Не си во право, религијата ако не се затера во екстремизам резултира со здраво семејство и здрав живот.Знам дека не ме сфати.
Под точка 3. нема ништо со религија.
Под точка 1. е лага и илузија на минатите векови и треба да излезете од таа јама дека верата помогнала. Постојано ќе повторувам дека само вера не е доволно за да се надминува во животот. Сте се излажале себе си некако и одозгора се дрзнувате и другите да ги залажите по тој пат. Тоа не е ок.
Не, вие сте се репрограмирале, поточно лицата под точка 2. ве репрограмирале - наместо вие како немоќни суштества да го направите тоа далеку од сите тие мртви симболи.
Всушност и што очекуваш: луѓето од примерот земале дрога мислејќи дека ќе загосподарат со неа, а всушност бидејќи биле слаби по дух и карактер, робот им станал господар, па побрзале да најдат засолниште во мракот под превезот на „грешноста“ и „бедноста по дух“.
Ќе има уште такви ликови... за жал.
Интернетот е крив. Им дава крилја дури и на оние без екстремитети!
Религијата сама по себе е екстремизам со тоа што вели: само нашиот концепт на божественост е точен, само нашите верници ќе се спасат, дргугите се секташи и веруваат во лажни божества!