ех бе другарче која Ретроградна амнезија ..кој бакрачи девојчето или те праи будала ... то 95% или пак сака да си игра со твоите чуства 5 % ....или отворисе скроз ..или ко шо ти кажаја подолу не се замарај со неа и запознај ја со новата твоја девојка , Не ?Ве молам за едно мислење.
Се работи за една девојка која пред некое време и се пуштив и очекувајки нејзин одговор рече дека не знае и дека било премногу рано бидејки не ме познава доволно и исто така ми реце дека можеби во иднина би правеле нешто.Јас се согласив и реков дека не сакам да ја инорирам и таа го рече истото.Првите неколку дена ја сретнав и пријдов се поздравив.Потоа по неколку недели на предавања почна некако да ме игнорира и помислив дека и е незгодно и дека не сака да ме види и не и приогав пред се да не и е негодно и да не почне да бега.Потоа ситуацијава се стиши и по нечку месеци одалеку ме гледаше и очекуваше да и пријдам но не го направив тоа затоа што не сакам неодлучни девојки.По неколку месеци пред предавање имавме еден поглед според мене со љубовни искри и тогаш таа се насмеа и си продолжи до школо.Потоа неочекувано според мене дојде застана до мене и јас започнав муабет во кој ја прашав дали би сакала да разговараме да расчистиме некои работи и ја прашав за ситуацииите во кои разменувавме погледи и таа ми одговори дека не се секава на ништо па дури и беше смешно.Потоа мене ме обвини за се како тоа јас сум ја игнорирал,како тоа не сум ја поздравувал.......
Ми рече дека имала ретроградна амнезија и дека не се секава на минати случки(амнезија според кои лугето не се способни да се присетат на некои работи кои им се случиле во блиско минато) искрено мене ме нафура и земав поарогантен пристап според кој сакав да дознаам за нејзината таканаречена амнезија според која се секава да ме обвини за некои работи кои не сум ги направил,а воедно не сака да расчисти некои работи со мене(секако и се извинив во истиот момент што бев арогантен но морав да ја дознаам вистината макар и да е најболната)и пред да се разделиме таа продолжи по патот каде што јас одев велејки дека и таа оди по истиот бидејки имала намера да се сретне кај некоја другарка.Наредниот ден во школо пак истото не се познаваме ме одминува мислам не сака да се поздрави со мене и мислам дека според мене беше ситуација во која сакаше да ме направи будала пред сите очекувајки да направам некоја драма пред сите во школо.
Би ви бил бескрајно благодарен доколку некој ми подели убав совет и ако тој успее јас наискрено ќе го почастам што сака ако најдам излез од ситуацијава.