Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Ќе пратиш другарка која ќе го фати за гуша, без зборење, евентуално ќе му каже: слушај, доаѓај со мене. И ќе го довлечка до тебе и ќе каже, ова е ЛавМетал (или како и да се викаш во реалниот живот). И живееја среќно до крајот на животот. Мене ова ми го направија еднаш 2 девојки (едната ме одвлечка до другата), и мене не ми се слоши, напротив, ОК ми беше.

Член од
11 јуни 2008
Мислења
217
Поени од реакции
11
Како што гледам,добро ви иде решавањето туѓи проблеми па ај ке ве замолам да се обидете и мојот да го решите:)Всушност,не е проблем.Само потребен ми е совет.Вака.Има едно машко.Многу ми се свиѓа,претерано многу.Али проблемот е што ние не се познаваме.Ја сакам да се запознаам со него но тука е проблемот.Многу сум срамежлива.Да одам диркетно,ноу уеј,да се удрам во него тоа е веке клише..Е сеа дали некој би можел да ми даде совет како да го направам тоа а да не изгледа пренападно?Навистина би ми помогнале..Благодарам.:)
Абе девојче пробај некако преку интернет ако не мојш во живо (ако се срамиш) или пак едноставно собери храброст и оди претстависе само немој многу да форсираш ...Немат шо да изгубиш или Џа или Бу !

T

Tetro

Гостин
Епа преку фб одтаму се воспостави контакт.А иначе како да ја видам у град и да и речам директно влице ми се допаѓаш девојко може срце да ја мавне,а и така не бива.Иначе кај да ја видам,а и на крај на градот живее едно 2 км од градот е поточно па затоа може не излегува,а сеа се укл на фб...И плус и викав да излеземе да се запознаеме игнор... А сеа гледам утре роденден и е....Да одам кај неа со ружа вуста нагоре гол пиштол и намачкан со минимум 4-5 ракии...мала шала....А иначе ке пишев порано ама се начукавме сос другарчето,тоа па сирото од 3 пива се опи....
мислам дека додека додека почнам да пишувам, веќе си направил некој потег. ама ако немаш направено, вака.

Напиши и порака во стилот: сакам да те видам, да поразговараме, блаблалбла. И доколку не ми одговориш на поракава за два дена, те бришам од сите контакти, фејсбуци, месинџери, и од телефонски именици и почнувам да живеам здрав живот, да не се замарам со глупачи како тебе.......(дополни натаму и почни да живееш како маж и не биди повеќе плачко)

--- надополнето ---

Ќе пратиш другарка која ќе го фати за гуша, без зборење, евентуално ќе му каже: слушај, доаѓај со мене. И ќе го довлечка до тебе и ќе каже, ова е ЛавМетал (или како и да се викаш во реалниот живот). И живееја среќно до крајот на животот. Мене ова ми го направија еднаш 2 девојки (едната ме одвлечка до другата), и мене не ми се слоши, напротив, ОК ми беше.
Да, битно е тоа што ќе оставиш позитивен впечаток.
Абе девојче пробај некако преку интернет ако не мојш во живо (ако се срамиш) или пак едноставно собери храброст и оди претстависе само немој многу да форсираш ...Немат шо да изгубиш или Џа или Бу !
препорака и за тебе :smir:

CF.REAL MADRID

ЦЕВКА
Член од
9 септември 2009
Мислења
335
Поени од реакции
9
мислам дека додека додека почнам да пишувам, веќе си направил некој потег. ама ако немаш направено, вака.

Напиши и порака во стилот: сакам да те видам, да поразговараме, блаблалбла. И доколку не ми одговориш на поракава за два дена, те бришам од сите контакти, фејсбуци, месинџери, и од телефонски именици и почнувам да живеам здрав живот, да не се замарам со глупачи како тебе.......(дополни натаму и почни да живееш како маж и не биди повеќе плачко)

Може и така ама ептен грубо е така брате ке пробам уште еднаш и крај .....

Член од
27 јуни 2010
Мислења
55
Поени од реакции
2
Добро и коа ке се запознаам..ке биде тапа да го викнам да искочиме..?

Член од
25 јуни 2010
Мислења
6
Поени од реакции
1
Zdravo!! :helou:
Epa vaka,imam devojka ideme edna godina i celiot toj period ni pomina vo karanje.Mene navistina mi e zdodeano da se raspravam.Prvata polovina od godinava premnogu i popustav a taa si igrase igracki so mene,me lazse,mi vikase za gluposti,mi se ponasase na mnogu grdi nacini a jas sepak bev dobar so nea. Mi se derese zasto nemalo taxi i slicni rbaoti.Znaci stvarno bese idiotsko od nejzina strana. No veke mi zdodea samo da kjutam pa pocnav da i se sprotistavuvam i od togas uste poveke se karame.Probav i so dobro i so loso ne biva.I nikogas nema vreme za mene,postojano me odbiva koga ke i predlozam da pravime nesto zaedno,postojano ima rabota,postojano ima povazni raboti od mene i toa mene mnogu me povreduva.Ona misli deka jas i se lutam ako izleze so drugarka ili ako pravi nesto bez mene,no ne e taka JAS SAMO SAKAM DA MI POSVETI VNIMANIE.Zarem tolku mnogu baram? Pa mislam deka ne e fer jas mnogu ja sakam i niz mnogu raboti pominav i progledav niz prsti samo za da bidam so nea srekjen. Site okolu mene mi velat da i raskinam a jas nemozam zatoa sto premnogu ja sakam.Stvarno ne bi sakal da propadne ovaa vrska.I ne razbiram samo zasto ide so mene ako ne me saka? Ako me saka zasto mi go pravi seto ova? Kako da ne saka da bide so mene,kako da me odbegnuva,neznam veke sto da pravam...I da,sega mi tvrdi deka ne me laze demek probuva da se smeni ali jas ne go gledam toa.Da se odnesuva dobro so mene,da mi izrazuva ljubov da pocustvuvam deka me saka togas mozebi bi pocnal povtorno da i veruvam.Ali sega nemozam,mozebi ona ne me laze ali jas ednostavno nemozma da i veruvam zatoa sto premnogu me ima lazeno.Postojano mi veli deka me saka i deka toa se slucuva samo vo mojata glava ali jas ne mislam taka.I den denes sekogas koga ke se skarame i popustam,sekogas e vinovna ali se pravi deka ne e,galje kako da i e.Ona pravi ogromni greski i lesno pominuva a jas nesto sitno akoa zgresam togas sum najlosiot decko sto postoi. Pa toa e toa :toe: Se nadevam deka ke ima nekoj da me sovetuva.

--- надополнето ---

Nesakam da raskinam so nea no nesakam ni da prodolzam vo vakva vrska...pomognete da izlezam od situacijava...

T

Tetro

Гостин
^^ Тони, подобро ќе те разберев ако беше напишан постот со тоа Alt+Shift, а вака се намачив малку повеќе, па ќе пробам да ти дадам добар совет :) (добро означува 3/5)

1. Пробај 3-4 дена или цела недела да не имаш односи со неа, види како ќе реаѓира.
2. Имај контакт со неа, но не многу нападен.
3. Таа е нервозна, а ти напрај ја уште понервозна. Па ако почне да те навредува пред друѓи речи и едноставно: "Си одам дома, досадно ми е" или "Си одам дома, изморен сум", а после да и се јавиш и да и кажеш "изморен сум од твоите навреди (глупости)",...

** пиши после 5 дена и кажи како оди. :smir:

V

Viktor g

Гостин
Epa vaka,imam devojka ideme edna godina i celiot toj period ni pomina vo karanje.Mene navistina mi e zdodeano da se raspravam.Prvata polovina od godinava premnogu i popustav a taa si igrase igracki so mene,me lazse,mi vikase za gluposti,mi se ponasase na mnogu grdi nacini a jas sepak bev dobar so nea. Mi se derese zasto nemalo taxi i slicni rbaoti.Znaci stvarno bese idiotsko od nejzina strana. No veke mi zdodea samo da kjutam pa pocnav da i se sprotistavuvam i od togas uste poveke se karame.Probav i so dobro i so loso ne biva.I nikogas nema vreme za mene,postojano me odbiva koga ke i predlozam da pravime nesto zaedno,postojano ima rabota,postojano ima povazni raboti od mene i toa mene mnogu me povreduva.Ona misli deka jas i se lutam ako izleze so drugarka ili ako pravi nesto bez mene,no ne e taka JAS SAMO SAKAM DA MI POSVETI VNIMANIE.Zarem tolku mnogu baram? Pa mislam deka ne e fer jas mnogu ja sakam i niz mnogu raboti pominav i progledav niz prsti samo za da bidam so nea srekjen. Site okolu mene mi velat da i raskinam a jas nemozam zatoa sto premnogu ja sakam.Stvarno ne bi sakal da propadne ovaa vrska.I ne razbiram samo zasto ide so mene ako ne me saka? Ako me saka zasto mi go pravi seto ova? Kako da ne saka da bide so mene,kako da me odbegnuva,neznam veke sto da pravam...I da,sega mi tvrdi deka ne me laze demek probuva da se smeni ali jas ne go gledam toa.Da se odnesuva dobro so mene,da mi izrazuva ljubov da pocustvuvam deka me saka togas mozebi bi pocnal povtorno da i veruvam.Ali sega nemozam,mozebi ona ne me laze ali jas ednostavno nemozma da i veruvam zatoa sto premnogu me ima lazeno.Postojano mi veli deka me saka i deka toa se slucuva samo vo mojata glava ali jas ne mislam taka.I den denes sekogas koga ke se skarame i popustam,sekogas e vinovna ali se pravi deka ne e,galje kako da i e.Ona pravi ogromni greski i lesno pominuva a jas nesto sitno akoa zgresam togas sum najlosiot decko sto postoi. Pa toa e toa :toe: Se nadevam deka ke ima nekoj da me sovetuva.

--- надополнето ---

Nesakam da raskinam so nea no nesakam ni da prodolzam vo vakva vrska...pomognete da izlezam od situacijava...
Батка со ова си ја опишал моја претходна врска и она што јас го барав и знам што научив стави крај најдобро е така ако продолжиш само ќе се мачиш себе си а потоа таа ќе ти раскине за некоја глупост и ќе те направи виновен за тоа. Не трпи стваи крај

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727

--- надополнето ---

Мене стварно не ми е јасно како човек може да сака некој што постојано го одбива, го омаловажува, не го цени неговото мислење, го лаже, му врши ментална тортура...кажи ми те молам КАКО??? Како ти успева да сакаш таков човек? Мислам уште дека ти уствари се залажуваш дека ја сакаш. Можеби ти е прва девојка, па не знаеш дека има и поинакви-знаеш, сигурна сум дека можеш да најдеш и девојка со поинаков ментален склоп, ама не сакаш. Тоа е, не сакаш. Удобно ти е во сопствениот мал пекол, со девојка покрај себе (не си сам!), се карате постојано, она ти вика дека те сака, ти се осеќаш запоставен и не (?) веруваш дека те сака, се убедуваш дека ја сакаш, бидејќи сигурен си-имаш девојка и не си сам. И ако не примети, нацртав круг. Ти треба да излезеш од тој круг. Да престанеш да веруваш во сопствената ИСКРИВЕНА верзија за љубовта-да, ќе ти кажам дека (меѓу другото) љубов е кога ќе го погледнеш оној што го сакаш да посакаш да го гушнеш, а не да повратиш врз него, ме сфаќаш...?
Но, на крај краева различни не има...некои сакаат да се гушкаат, некои да се боксираат, некои уживаат ГЛАСНО да постигаат "поента", некои сакаат да ги слушне цел комшилук, некои од нас вечно се гледаат во улога на жртва на партнерот...ехе, варијации на тема, колку сакаш. Никој не гарантира дека следната девојка ќе ти биде поинаква, можда самиот си бараш таков тип девојки...Би ти порачала малце повеќе да се цениш, да си ги согледаш сопствените квалитети, да научиш да побараш од луѓето да го ценат твоето мислење и чувства (во случај кога мислат дека не треба) и ти да покажеш дека ги цениш нив, пред се научи да се сакаш себе. И знај дека никогаш нема да успееш да промениш друг човек, но можеш колку-толку да се промениш себе, на подобро...

Член од
27 јуни 2010
Мислења
55
Поени од реакции
2
баш на тоа мислев. извини ако сум малце груб:

Заборавете на решавање на било какви проблеми преку фејсбуци, месинџер, скајп или мирцање
Се согласувам,премногу е тапа така преку интернет.Само проблемот е што немам баш толкава самодоверба да одам и да се запознаам со него во живо..ми треба сценарио некакво.А фејсбук и емесен,никако.

Ф

ФорцаМилан

Гостин

--- надополнето ---

Незнам брат како си издржал 1 година со таква девојка,знам еве дека ја сакаш и се остало,али знај ваква врска не треба да имаш,не треба тука да ги губиш нервите,да те повредува таа цело време,пробај еднаш разгоравај најозбилно со неа,објасни и како стојат работите ако не се поправи,нема друго,раскинете.

пс. послушај го и металхамер

Kajgana Shop

На врв Bottom