Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ДПМНЕ да имаше саглам опозиција (конкуренција) ќе работеа како што треба.
А сеа ДПМНЕ знаат дека СДСМ не доаѓа на власт, барем не сега со заев. Затоа ниту го затвараат, ниту го апсат ниту го судат, оти им одговара.

Se soglasuvam so tebe za nekoi tvoi politicki stavovi, najgolem vinovnik za sostojbite vo MKD e tokmu najgolemata opoziciona partija SDSM koja so svojata slabost i mlitavost kako opozicija, bezidejnost, postojana promena na politikite i stavovite(menuvanje na stavovite po nekolku pati na den), neistrajnost do kraj vo svoite borbi(citaj otpori) i.t.n. dozvoli ovaa politicka garnitura da e na vlast cela decenija so tendencija da si tera uste 1 ili 2 mandati i toa najkomotno !
Da bese SDSM silna opozicija so idei, programi, planovi, so masa narod na ulicite, so istrajni stavovi i politiki Gruevski i celata negova politicka garnitura odamna ke bea zaboraveni kako politicari, ama koj da sfati !
Im propadna prviot otpor koj go pravea vednas posle nastanite vo sobranieto od 24.12.2012 godina, im propadna i sarenata revolucija(vtoriot otpor) sto drugo da se kaze, kamo Makedonija da imase silna opozicija koja ke bese strav i trepet za vlasta, korektiv na vlasta, ama ne e voopsto taka i zatoa ke si tapkame vo mesto uste mnogu dolgo vreme !
Najgolem korektiv i strav za sekoja edna vlast e tokmu opozicijata, samo silna opozicija e uslov za napredok na drzavata, samo silna opozicija e cuvar na demokratijata, slobodata i pluralizmot, tokmu toa i e najgolemiot problem vo Makedonija, nemanjeto na opozicija !

Se soglasuvam so tebe za nekoi tvoi politicki stavovi, najgolem vinovnik za sostojbite vo MKD e tokmu najgolemata opoziciona partija SDSM koja so svojata slabost i mlitavost kako opozicija, bezidejnost, postojana promena na politikite i stavovite(menuvanje na stavovite po nekolku pati na den), neistrajnost do kraj vo svoite borbi(citaj otpori) i.t.n. dozvoli ovaa politicka garnitura da e na vlast cela decenija so tendencija da si tera uste 1 ili 2 mandati i toa najkomotno !
Da bese SDSM silna opozicija so idei, programi, planovi, so masa narod na ulicite, so istrajni stavovi i politiki Gruevski i celata negova politicka garnitura odamna ke bea zaboraveni kako politicari, ama koj da sfati !
Im propadna prviot otpor koj go pravea vednas posle nastanite vo sobranieto od 24.12.2012 godina, im propadna i sarenata revolucija(vtoriot otpor) sto drugo da se kaze, kamo Makedonija da imase silna opozicija koja ke bese strav i trepet za vlasta, korektiv na vlasta, ama ne e voopsto taka i zatoa ke si tapkame vo mesto uste mnogu dolgo vreme !
Najgolem korektiv i strav za sekoja edna vlast e tokmu opozicijata, samo silna opozicija e uslov za napredok na drzavata, samo silna opozicija e cuvar na demokratijata, slobodata i pluralizmot, tokmu toa i e najgolemiot problem vo Makedonija, nemanjeto na opozicija !
Имаме работа со мафијашка влада, не демократска.

Ja si go pisav mojot stav, a politickata sostojba ja sledam sekoj den i toa od osamostojuvanjeto pa navamu i ako mislam deka vinata lezi i vo opozicijata toa si e moj licen stav koj e izgraden vrz baza na mnogu fakti(opisani vo mojot prethoden post)
Епа изгледа дека ниту имаш сопствен став, а најмалце па дека ја следиш политичкат состојба. Јас стварно незнам како некој кој што има апсолутна власт, братучед шеф на убк, прислушкува, има целосна контрола врз медиуми, институции, без негова одлука не се носи ништо во државата, значи инсталиран е во секоја сфера од општеството, посакуваш ти да имаме силна опозиција ? Ние навистина имаме силна опозиција, но си имаме работа со мафијашка структура која не владее, туку го узурпира целиот систем со една цел а тоа е да прибира што повеќе пари во сопствениот џеб. Кога сме кај протестите јас стварно незнам како тие би успеале, кога немаме медиуми ? Имаме СПИН мајстори кои се тука секогаш за да ги извртат настаните со што им нанесуваат директна штета на опозицијата. Еве ти пример http://vecer.mk/makedonija/sdsm-so-krvav-i-pekolen-plan-za-nasilstvo-na-17-ti-maj , вакво нешто не постоеше, целта беше да не оди народот на граѓанскиот собир. Е ова е тоа за што ти пишувам тие се главните креатори на јавното мнение, затоа секој отпор им е задушен. Доколку секој граѓанин слободно, без притисок го искористеше правото на глас на претходните избори, Дпмне немаше да биди на власт.

Не застапувам никого јас, само си дебатирам лабаво со коперација среднисти и ретардирани заговарачи на теории.

Кога сме кај овие вторите, што се случи со твојот Мајдан на 17ти до каде е? Сигурно памтиш како труеше по форум со денови дека ќе има украински сценарија во Скопје и сорос не напаѓа?

Не ти е срам уште да попуваш овдека?
Зошто да ми е срам, кога имаше индиции дека може да има терористички напади попував и кога е веќе релаксирано од безбедносен аспект, престанав. А Украинско сценарио дефакто имаше (колку што ме служи памтењето се кампуваше пред владата исто како и пред Мајдан, само разликата беше во мудата ми се чини)

Ама ти како што гледам не си престанал да попуваш со среднисти и ретардирани заговарачи на теории сеуште иако ставовите на тие што ги браните се сменија 2x360 степени.

Зошто да ми е срам, кога имаше индиции дека може да има терористички напади попував и кога е веќе релаксирано од безбедносен аспект, престанав. А Украинско сценарио дефакто имаше (колку што ме служи памтењето се кампуваше пред владата исто како и пред Мајдан, само разликата беше во мудата ми се чини)

Ама ти како што гледам не си престанал да попуваш со среднисти и ретардирани заговарачи на теории сеуште иако ставовите на тие што ги браните се сменија 2x360 степени.
Кампување = украинско сценарио?
А оние што кампуваа пред собрание? А? Што е со нив?

Кампување = украинско сценарио?
А оние што кампуваа пред собрание? А? Што е со нив?
Тоа е одговорот. Си ја бранеа позицијата луѓето...
Инаку токму Мајдан почна со кампување. Кампувањето е сигнал за долготрајни протести.

Последно уредено:
Кога читам колку многу глупи луге има во голем број Груевски ни е баш заслужен, дури и предобар за ,,нас".
Патем сега кога нема протести треба да се заклучи темава за да не се јаде бурек за џабе.
Ако барате проблем тогаш проблемот е во поставеноста на системот ,,држава".
Ако веќе тоа не ви одговара и барате виновник, барајте го од 1991 наваму, бидејќи ако се беше ок тогаш сега немаше да го правиме овој муабет, ок?
Сите шо серете ОСТАЈ ШО БИЛО КАКО БИЛО ГЛЕДАЈ СЕГА, продолжете да серете,и ако правите куќа еден ден, ставете темел 5 цм, и градете 5 спрата и барок да е да се разбереме (оти кога ќе си на 5тиот спрат нема да ви е гајле ШО БИЛО КАКО БИЛО на темелот нели?).

Оти така ни одговара. Бидејќи знаеш дека тој те гласал и ти дал леб тебе, така и ти нему.
Само не ми се допаѓа оваа ,,стратегија" на Груевски, вработува само, а од СДСМ никој не стави во затвор :(((((
.
Значи треба да се вработува според бројот на посетени состаноци во месниот и донесените гласови на партијата, а не според образованието, знаењето и вештините?

Ист ретардиран муабет како што ми направи симпатизер на вемере пред некое време; Грујо и градоначалниците не сакале капитални проекти за општо добро бидејќи нив ќе ги користеле сите граѓани, а не само тие што гласале за нив.
:uzi::uzi::uzi:

ВМРО досега ќе ја управеше државата, ќе беше добро за сите, да не беа сопките од американците, Сорос и нивниот поданик овде Заев.
Секој проект го оспоруваат, се што се направи не чини, а се прави само за доброто на сите.
Но на следните избори конечно народот ќе може да им покаже на СДСМ дека се непожелни во оваа држава. Доста го кочеа напредокот, време е да се повлечат од сцената.
da fuq???

нема посебна тема околу новите работи, н.пр. како Регулација на Медиумите, па ќе пастирам тука..

Северна Кореја забрани сарказам

сега работата е кој од кого добил идеа за цензурава... а имаше птед некој ден на Зевзекманија скеч, демек со микрофон што ќе мери :D

Кај нас имало украинско сценарио ама во Украина успеало, а кај нас не пошто не сме поголеи курнази од Украинците?!? Дајте бе луѓе уклучете тоа мозоците.[DOUBLEPOST=1473360444][/DOUBLEPOST]
нема посебна тема околу новите работи, н.пр. како Регулација на Медиумите, па ќе пастирам тука..

Северна Кореја забрани сарказам

сега работата е кој од кого добил идеа за цензурава... а имаше птед некој ден на Зевзекманија скеч, демек со микрофон што ќе мери :D
Еее фала богу едно нешто паметно да напишеш. И јас многу пати сум се прашувал дали Грујо од корејскиот Грујо ги црпе идеите или обратно.[DOUBLEPOST=1473360879][/DOUBLEPOST]
ВМРО досега ќе ја управеше државата, ќе беше добро за сите, да не беа сопките од американците, Сорос и нивниот поданик овде Заев.
Секој проект го оспоруваат, се што се направи не чини, а се прави само за доброто на сите.
Но на следните избори конечно народот ќе може да им покаже на СДСМ дека се непожелни во оваа држава. Доста го кочеа напредокот, време е да се повлечат од сцената.
Па тој грујо ебати малерот, со желба човекот да ја оправи државата и ке му се падне опозиција како СДСМ и Зајко и Сорос за да го кочат, се родил у погрепно време.
Да небеше СДСМ и Сорос сега Норвешка и Шведска ќе ни завидеа.

Последно уредено:
Кај нас имало украинско сценарио ама во Украина успеало, а кај нас не пошто не сме поголеи курнази од Украинците?!? Дајте бе луѓе уклучете тоа мозоците
Ај вака, дали кај нас имаше кампување пред влада?

Разликата со Украина е таа што за разлика од Киев кој беше во најголем дел опозициски ориентиран, Скопје е мешано, па така и другата страна почна да кампува. Не е дека Украинците се покурнази, туку не му беше тоа на зајо рецепт за успех. Напротив, кампувањето со милчин, најчевска и педерите, негативно се одрази по рејтингот на зајо и легитимитетот на протестите.

Разликата со Украина е таа што за разлика од Киев кој беше во најголем дел опозициски ориентиран, Скопје е мешано, па така и другата страна почна да кампува. Не е дека Украинците се покурнази, туку не му беше тоа на зајо рецепт за успех. Напротив, кампувањето со милчин, најчевска и педерите, негативно се одрази по рејтингот на зајо и легитимитетот на протестите.
:pos:

Недостигаа твоите монументални глупости на темата.

Голема мудрост од малиот мозок. Ова демек јас сум смешен, а со тоа и лупам зелени, а ти све што ќе кажеш е на место, затоа што нели имаш работа со прости среднисти. Ама таа ароганција која ја црпете како главно оружје во последните 10 години ќе направи Грујо да остане уште 10 години на власт. А јас лично ќе ургирам на ацид да ти даде и посакркастични емотикони, чисто да фрустрацијата да си ја регулираш.[DOUBLEPOST=1473366189][/DOUBLEPOST]
Недостигаа твоите монументални глупости на темата.
Опаа се јави и Бурлеската...
Онака успат да те прашам, тој изворот што ти беше, до кај е со бомбите за Смилковци ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom