Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не читам по емоција, се утврди од снимки дека ЈО не работело и е корумпирано до највисоките инстанци. И заради тоа што не постои начин да се корегира, се согласија партиите да се креира ново тело кое ќе ја работи работата што беше работа на корумпираното ЈО.

И пак, само ти и кримосите се буните. Лош пример си ти Ѓорѓе за младинава.

Во 1996 СДСМ кога беше на власт, во еден работен ден потпишаа решенија на 600 судии низ цела Македонија.
И сега, после 20 години тие не му верувале на судскиот систем.
Бич плиз.Доживотен затвор со принудна работа 12 часа на ден, само тоа за такви пичиња.
Дали еднаш во животот ќе ја гледате реалната состојба во државата без да се навраќате 10/15/20 години назад?
Ако не си ја работи работата што врска има која год и од кој се поставени тие фигури ? има некоја врска?

- Муабетиве што ги водите стварно ви се на мало ниво. Победува Сдсм , ја пика државата во уште "полоша состојба, идат избори јас не гласам за Дпмне затоа што ко беше на власт го докрајче народот и украде неброени пари и цела држава ја корумпира, а моменталната влада го продолжи истиот пат на Дпмме, а јас пак ги гласам? има некоја смисла?

Последно уредено:
Дали еднаш во животот ќе ја гледате реалната состојба во државата без да се навраќате 10/15/20 години назад?
Ако не си ја работи работата што врска има која год и од кој се поставени тие фигури ? има некоја врска?

- Муабетиве што ги водите стварно ви се на мало ниво. Победува Сдсм , ја пика државата во уште "полоша состојба, идат избори јас не гласам за Дпмне затоа што ко беше на власт го докрајче народот и украде неброени пари и цела држава ја корумпира, а моменталната влада го продолжи истиот пат на Дпмме, а јас пак ги гласам? има некоја смисла?

Има смисла, не гласам на избори, бидејќи не ми се допаѓа понудата ни на едните ни на другите.Да бираш 30 годишни да ти ја водат државата (Бранко,Љубче,Грујо) а претходно ништо не постигнале :facepalm:
Баш треба да учиш од историјата за да знаеш како да постапиш сега и да имаш подобра иднина. А повторувањето да бираш од две зла се знае што се добива. Зашто не побараме да "бираме некое добро за сите нас, туку морало зло".
Треба да си глуп да очекуваш нешто ќе се смени а истите политичари (Грујо,Шеќерка,Тачи итн итн) се изборот.

На изборите во Декември никој НЕ треба да излезе и гласа, се додека не почне правото да функционира. А тоа е основно за да функционираш како држава. Затоа прво едно 500 судии,обвинители, функционери во затвор па после може избори.
Само ги чуваат 180.000 административци + 300.000 пензионери :P

http://www.libertas.mk/mafijata-treba-da-ja-zadavime/
На општата хаварија и грабеж кумувале судии, обвинители, меница-пратеници, државни функционери, медиуми, а и судии на Уставен суд. Сите тие треба да одговараат за тешки дела. Кумувале и интелектуалци што добивале тезги.

Ама Македонецот е познат по неговата пасивност и надежта дека Бог ќе се симне и ќе ги истегне за уши Грујо и Зајко :D

Ќе го гласаш ДПМНЕ бидејќи ти е подобра опција од СДСМ. А што и тоа не е фер или праведно тоа е веќе грешка во системот на којшто се темели државата, па кој и да биде на власт, никогаш нема да е добро.

Врската е тоа што неправеден човек ,,бара" правдина, од некој поправеден од него. Бара ми е во наводници бидејќи ЗЗ не бара правда, туку тоа му е единствен пат до властта, го заболело него за правдата.

А сите неписменковци во администрација не ти пречат?
За неписменковците е крив БЦ којшто им даде шестцифрена бројка државјанства на косоварите за да го гласаат на избори, а подоцна со рамковниот ,,договор" тие неписменковци (буквално, незнаат ни мак ни алб да пишуваат) се сега на функции (па ги има и началници и директори и пратеници).

Трол те разбирам, ама ти, јас или некој друг не извлакан во политка да го збори ова.
Ама ти велам Заев, лидер на партија којашто во 1996 си стави 600 свои судии, сега да ти се прави лицемер не етички, ниту пак во нормална држава би имал кредибилитет (не само политички туку нема да му дадат леб во продавницата да се запише).
Тогаш(1996) тоа им одговарало така да има непотизам и партиски вработувања(не само во судството) бидејќи тие биле на власт, сега кога се сврте тркалото тие излегоа најголеми политички пички коишто неможат ниедна нивна грешка да ја сносат на нивен грб,па не направија протекторат на европската унија нонстоп барајќи ,,помош" од странски фактор.

Karma is a bitch, so fuck it.
Што се само криви останатите луѓе што не гласале за СДСМ таа 96 не ми само јасно со кармата?
Или све останато е ВеМеРо?

За неписменковците е крив БЦ којшто им даде шестцифрена бројка државјанства на косоварите за да го гласаат на избори, а подоцна со рамковниот ,,договор" тие неписменковци (буквално, незнаат ни мак ни алб да пишуваат) се сега на функции (па ги има и началници и директори и пратеници).
Ко компјутерски клонови сте, сите истата скрипта ја имате во мозокот, свака ви част.

Не мислев на тие неписменковци, туку на оние со средно браварско или само основно што се изнапикани по сите министерства и институции, излегуваат на пауза за партиски активности кога сакаат и си лапаат надпросечна плата за потпис или два дневно.

Има смисла, не гласам на избори, бидејќи не ми се допаѓа понудата ни на едните ни на другите.Да бираш 30 годишни да ти ја водат државата (Бранко,Љубче,Грујо) а претходно ништо не постигнале :facepalm:
Баш треба да учиш од историјата за да знаеш како да постапиш сега и да имаш подобра иднина. А повторувањето да бираш од две зла се знае што се добива. Зашто не побараме да "бираме некое добро за сите нас, туку морало зло".
Треба да си глуп да очекуваш нешто ќе се смени а истите политичари (Грујо,Шеќерка,Тачи итн итн) се изборот.

На изборите во Декември никој НЕ треба да излезе и гласа, се додека не почне правото да функционира. А тоа е основно за да функционираш како држава. Затоа прво едно 500 судии,обвинители, функционери во затвор па после може избори.
Само ги чуваат 180.000 административци + 300.000 пензионери :P

http://www.libertas.mk/mafijata-treba-da-ja-zadavime/
На општата хаварија и грабеж кумувале судии, обвинители, меница-пратеници, државни функционери, медиуми, а и судии на Уставен суд. Сите тие треба да одговараат за тешки дела. Кумувале и интелектуалци што добивале тезги.

Ама Македонецот е познат по неговата пасивност и надежта дека Бог ќе се симне и ќе ги истегне за уши Грујо и Зајко :D
Проблемот не е само наш..исто е секаде, мање више што би кажале србите... друго беше пред 30 години кога председателите на Шведска и скандинавските држави одеа со велосипед, без придружба ... арно ама го смакнаа Палме, не се знае ни кој, тогаш ни кажуваа усташката емиграција а сега има на интернет дека удба на СФРЈ... а и шведската министерка ја закла еден во супермаркет, не толку одамна, пред 10-на години..Значи едно се привилегии на властодржците од сите 3 ВЛАСТИ, друг е проблемот, нема прецизно регулирање кој се нивните привилегии и за колку луѓе се однесуваат..

Ќе го гласаш ДПМНЕ бидејќи ти е подобра опција од СДСМ. А што и тоа не е фер или праведно тоа е веќе грешка во системот на којшто се темели државата, па кој и да биде на власт, никогаш нема да е добро.

Врската е тоа што неправеден човек ,,бара" правдина, од некој поправеден од него. Бара ми е во наводници бидејќи ЗЗ не бара правда, туку тоа му е единствен пат до властта, го заболело него за правдата.

Друже било како било, треба да ја гледаме најреалната состојба.
Време е за нова енергија,нова програма, различни луѓе, различна влада. Доволно е дури и премногу е 10години да гледаме исти луѓе секој ден. Рака на срце за се што направи Дпмне во период од 2006-2009, каде каде ја оправи и поправи состојбата од БЦ ако зборуваме најреално. Е сега од 2009-2016 години дпмне го потопи во вода успешниот старт, и го продолже патот на својот идол БЦ, зборуваме најреално.

Стварно е премногу 10 години исти луѓе, иста политика. Време е за промена.

Мислите ќе има избори? Ја мислам не. И да има ќе биде крај на СДС пошто ќе изгубат ко волови, што ќе значи минимум дополнителни 2-3 години со неписмениве, а после со Господ напред.

Друже било како било, треба да ја гледаме најреалната состојба.
Време е за нова енергија,нова програма, различни луѓе, различна влада. Доволно е дури и премногу е 10години да гледаме исти луѓе секој ден. Рака на срце за се што направи Дпмне во период од 2006-2009, каде каде ја оправи и поправи состојбата од БЦ ако зборуваме најреално. Е сега од 2009-2016 години дпмне го потопи во вода успешниот старт, и го продолже патот на својот идол БЦ, зборуваме најреално.

Стварно е премногу 10 години исти луѓе, иста политика. Време е за промена.
не е10 години, Аљи беше во власт од 2004, со сдсм...
само Тачи војводата исполнува услови да биде на власт...
Инаку јас пишав 101 пат како треба, ама не слушат ни опозицијата ни цвикерашот... треба да не се опструира, пастирот да ја приведе РМ на точниот пат кон ГЕУ, ама и визуелно точнио а не со ГПС усмерен.... после сам ќе си се откаже од пастирлукот...

Мислите ќе има избори? Ја мислам не. И да има ќе биде крај на СДС пошто ќе изгубат ко волови, што ќе значи минимум дополнителни 2-3 години со неписмениве, а после со Господ напред.

Викаш овие сега што се, се неписмени. Ако се неписмени тогаш другиве што неможат да ги победат 10 години што ги прави нив тоа :pos:

Ниту сдс ниту дпмне ќе изгуби, Македонија ќе изгуби, администрацијата ќе си победи :P

Зборам буквално неписмени. Незнам дали си ги читал љубителите на ликот и делото на лавчето по социјалниве мрежи али тоа е страшна работа. Писменоста во Македонија не е никаков пресуден фактор за било што, а најмалце за добивање на избори.

Не читам по емоција, се утврди од снимки дека ЈО не работело и е корумпирано до највисоките инстанци. И заради тоа што не постои начин да се корегира, се согласија партиите да се креира ново тело кое ќе ја работи работата што беше работа на корумпираното ЈО.
И пак, само ти и кримосите се буните. Лош пример си ти Ѓорѓе за младинава.
Само да забележам дека сум Ѓорѓи.
Она што ти го коментираш не може да биде „постапка“. Ти реков, и јас можам да сум „аналитичар“ (како еден куп други), ама едно е да си аналитичар дома, пред кооперација... а друго е да се води постапка со законски правила. Повеќе пати сум рекол дека јас имам сомнеж во сите политичари од цел свет дека се „корумпирани“ (расипани), а друго е да поведеш постапка пред суд или сл. Таму треба докази да се прикажат (секако, легални), а од муабети нема ништо. Јас не се бунам, туку само укажувам на ова што го напишав. Џабе некој скока како петел, ако нема легални докази.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom