Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
На која сликичка верувам? Нема такво нешто.
Ти рече дека СЈО земале поголеми плати од ЈО. Од каде знаеш дека земале? Можеби не земаат, шпекулација е тоа, а ти кажа ко сигурен да си. Затоа прашувам, дали во ЈО земаат плата колкава и да е, а не работат ништо?

Ти рече дека СЈО земале поголеми плати од ЈО. Од каде знаеш дека земале? Можеби не земаат, шпекулација е тоа, а ти кажа ко сигурен да си. Затоа прашувам, дали во ЈО земаат плата колкава и да е, а не работат ништо?
Ако не земаат тогаш ОК. Јас го коментирав она што се зборува во медиумите.

Ако не земаат тогаш ОК. Јас го коментирав она што се зборува во медиумите.
Се зборува во владините медиуми, по тоа ќе видиш колку е нешто вистина. :)

Мислам дека имаше и официјални изјави за (по)високите плати во СЈО. Сеедно, не ми е целта да водам борба, само сакав да укажам на нелогичноста ако платите не се исти.

Од Сител беа тие официјални изјави. Не води борба, туку кажи ми дали од ЈО земаат плата за да не работат ништо?

Од Сител беа тие официјални изјави. Не води борба, туку кажи ми дали од ЈО земаат плата за да не работат ништо?
Официјално не можам да ти кажам, неофицијално не.

Во 1996 СДСМ кога беше на власт, во еден работен ден потпишаа решенија на 600 судии низ цела Македонија.
И сега, после 20 години тие не му верувале на судскиот систем.
Бич плиз.Доживотен затвор со принудна работа 12 часа на ден, само тоа за такви пичиња.

Официјално не можам да ти кажам, неофицијално не.
Епа ај и неофицијално кажи ми што работат ЈО?
Во 1996 СДСМ кога беше на власт, во еден работен ден потпишаа решенија на 600 судии низ цела Македонија.
И сега, после 20 години тие не му верувале на судскиот систем.
Бич плиз.Доживотен затвор со принудна работа 12 часа на ден, само тоа за такви пичиња.
:pos::pos:

:pos::pos:
Шо се смееш бот еден, од наши пари СЈО земаат плата, не ги плаќа Заев од неговите приватни сметки.

Шо се смееш бот еден, од наши пари СЈО земаат плата, не ги плаќа Заев од неговите приватни сметки.
И ЈО зема плата од наши пари и ништо не работи, и полицијата зема плата од наши пари и ништо не работи. Или нив Грујо ги плаќа од сметките од Белизе?

И ЈО зема плата од наши пари и ништо не работи, и полицијата зема плата од наши пари и ништо не работи. Или нив Грујо ги плаќа од сметките од Белизе?
И он зима од наши пари "плата". :P

Трол те разбирам, ама ти, јас или некој друг не извлакан во политка да го збори ова.
Ама ти велам Заев, лидер на партија којашто во 1996 си стави 600 свои судии, сега да ти се прави лицемер не етички, ниту пак во нормална држава би имал кредибилитет (не само политички туку нема да му дадат леб во продавницата да се запише).
Тогаш(1996) тоа им одговарало така да има непотизам и партиски вработувања(не само во судството) бидејќи тие биле на власт, сега кога се сврте тркалото тие излегоа најголеми политички пички коишто неможат ниедна нивна грешка да ја сносат на нивен грб,па не направија протекторат на европската унија нонстоп барајќи ,,помош" од странски фактор.

Karma is a bitch, so fuck it.

Прашај ги нив, веројатно по предмети. Во секој случај не прават театар и циркус, да кажуваат дека на Љубе „му пцуеле мајката“ и тоа е „страшно кривично дело“.

„Член 106

Јавното обвинителство е единствен и самостоен државен орган кој ги гони сторителите на кривични дела и на други со закон утврдени казниви дела и врши и други работи утврдени со закон. Јавното обвинителство ги врши своите функции врз основа и во рамките на Уставот и закон. Јавниот обвинител го именува и разрешува Собранието за време од шест години.“
Ова ЈО не работи според болдираното - утврдено со устав, со тоа се согласни 4те партии и направија договор за друго Обвинителство кое ќе работи согласно уставот & законите.

Само ти и криминалците го негирате ова.

wicked_1, извини, ама логикава тие „бисерна“. Демек, се утврдило нешто па затоа ќе го кршиме уставот.
Слушај, не размислувај партиски и обиди се да го читаш законот и према тоа да носиш заклучоци, а не „по емоција“ и како што мислиш дека треба да е.
Ако некој не ја извршува работата која треба да ја извршува, тогаш истиот треба да биде казнет за тоа (на некој начин, па и престанок на работен однос). Тоа не значи дека треба ново (надвор од системот) ЈО да се формира, оти тоа не е уставно.
Партиите дали се согласни или не, тоа е нивно мислење (иако е прашање дали е нивно) и пак немаат право да носат одлуки спротивно на уставот. Односно, ако донесат таква одлука, уставниот суд е надлежен тоа да го испита и да ја оцени уставноста на истата.
Ова ти што си го напишал е толку аматерски што не знам како можеш толку да не размислуваш, си играш детски муабети.... во стилот „брат му се навежба и му ја скрши кичмата на тој што на брат му му ја скршил кичмата... и повеќе не му ја кршеше кичмата на брат му...“

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom