- Член од
- 21 март 2009
- Мислења
- 166
- Поени од реакции
- 2
na so se palt maskite najnogo ) jas neam pojma kako se pravi toa
Работава испадна кој сфати, сфати, а кој не сфати до сега, нема никогаш да сфати немав поим дека имало и за тоа поделби инаку не е само до машките и женските сакаат да се бакнуваат изгледа имаш лоша информација. Ама сепак прашањево или ти е лошо поставено или до нас е проблемот :raz:vaka imam 13 godini i sakam da znam koja e razlikata pomegu "lapenjeto" ona kruzno lapanje i lapanjeto napred nazad
na so mislis kako se pravi toana so se palt maskite najnogo ) jas neam pojma kako se pravi toa
Доволно е да си гола.na so se palt maskite najnogo ) jas neam pojma kako se pravi toa
Прочитај назад прво,после прашај.Златно Правило.ме интересира да прашам кој се знаци на бременост.. дали има болка во стомакот како ран знак? кога се појавува бело прање? поз
Некој да помогне?Khristijan напиша:Ми треба помош
Вака,
Со едно девојче веќе подолго време се шмекаме, арно ама таа е во врска. Пред 1 - 1.5 месеци мислев дека завршивме се, ама не е така. Пред некој ден бевме на екскурзија и уште од првиот момент забележив дека таа сеуште чуствува нешто кон мене. Навечер заедно игравме, а потоа бевме во мојата соба и се мувавме. Но, проблем е тоа што таа е во врска со друг веќе 10-тина месеци и го сака но не како порано. Тој често ја повредува и понижува. Но, преаска разговаравме во конверзација сите тројца, таа рече дека го сака него и дека сака да продолжи со него, но сепак мислам дека не е баш така. Како што реков тие многу често се караат. Ми треба ваш совет, да продолжам да се борам за неа, да разговарам со неа (и за што, како?!) или пак наједноставно да ја заборавам (и како?!)?
Благодарам
Во врска е со друг, а се мува со тебе?! И плус уште пред тебе вика дека го сака него?!!!!!!! Брат, мислам дека е повеќе од очигледно дека станува збор за девојка која сака да ве мота и двајцата. Јас, искрено, воопшто не поштујам такви девојки. Мој совет ти е да ја откачиш и воопшто повеќе да не се замараш со неа. Таквите девојки не се вредни за да размислуваш за нив.Ми треба помош
Вака,
Со едно девојче веќе подолго време се шмекаме, арно ама таа е во врска. Пред 1 - 1.5 месеци мислев дека завршивме се, ама не е така. Пред некој ден бевме на екскурзија и уште од првиот момент забележив дека таа сеуште чуствува нешто кон мене. Навечер заедно игравме, а потоа бевме во мојата соба и се мувавме. Но, проблем е тоа што таа е во врска со друг веќе 10-тина месеци и го сака но не како порано. Тој често ја повредува и понижува. Но, преаска разговаравме во конверзација сите тројца, таа рече дека го сака него и дека сака да продолжи со него, но сепак мислам дека не е баш така. Како што реков тие многу често се караат. Ми треба ваш совет, да продолжам да се борам за неа, да разговарам со неа (и за што, како?!) или пак наједноставно да ја заборавам (и како?!)?
Благодарам
--- надополнето ---
Некој да помогне?
глеај сеа... ако веќе си се заљубил во неа тешко тебе за заборавање... него ако веќе ти е до мување онака прави го то ама рачунај прај се само да не го чуствуваш то... а ако веќе си за да се бориш мада не гледат така работава, значи ако мислиш дека треба оди до крај па времето ќе кажит GL HFМи треба помош
Вака,
Благодарам
Некој да помогне?
Без разлика дали сте имале односи или не, посетата на гинеколог е задолжителна. Ако веќе имате наполнето 21 година, уште утре јавете се за да закажете преглед. Гинеколозите велат дека првиот гинеколошки преглед треба да се случи од 13 до 15 година. Тогаш девојчињата веќе имаат менструација и нивната матка е во фаза на зреење.луѓе сакам да прашам нешто, со женсками имаме односи веќе 4 месеци можеби и повеќе, правевме муабет на темата гинеколог. дали е морално да иде на гинеколог и на колку време треба да се иде и поради кој причини ако може некое девојче да објасни што е поискусно, значи не интересира све во врска со тоа, оти нејќеме сеуште да се разоткриеме кај родителите. поздрав
имаме по 18 години, а ме интересира да прашам зашто е нагласено за сексуално активните да имаат прегледи обавезно ?Без разлика дали сте имале односи или не, посетата на гинеколог е задолжителна. Ако веќе имате наполнето 21 година, уште утре јавете се за да закажете преглед. Гинеколозите велат дека првиот гинеколошки преглед треба да се случи од 13 до 15 година. Тогаш девојчињата веќе имаат менструација и нивната матка е во фаза на зреење.
Првиот преглед треба да биде во функција на запознавање. Гинекологот треба да земе податоци за менструалниот циклус, да зборува за контрацепцијата и најважните детали околу сексуално преносливите болести. При првиот преглед не се прават никакви тестови, освен ехо на матката.
Ехото е сосема безболно, на долниот дел на стомакот лекарот ќе стави гел, и потоа на монитор ќе имате можност да ја видите матката. Покрај ехо ќе мора да направите и папa-тест бидејќи единствено преку него може да се откријат бактерии и болести. Папа-тестот е задолжително да се прави секоја година. Никогаш не можете да знаете дека не сте носител на некоја бактерија.
Затоа што поголема е веројатноста на заболувања од инфекции,бактерии и други сексуално преносливи болести кои најчесто се јавуваат од сексуални односи без користење на заштита(кондом),но и мал милион други фактори.Не е ништо страшно. Колку побрзо се изврши гинеколошки преглед толку подобро и за двајцата.имаме по 18 години, а ме интересира да прашам зашто е нагласено за сексуално активните да имаат прегледи обавезно ?