Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
Што разбираат животните. Куче ако е напалено може и за нога да те јавне. Тоа е нормална појава.
До кога уште со животните ќе се рамнеме, не треба да се стремиме кон нешто повисоко?

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
ОК, нека биде хомосексуалноста „нормална“ појава, ама нема причина за нив да постои брак, тоа е користољубие од нивна страна што бараат легализирање.
LGBT-овците агресивно бараат легализирање не од причина што го сакаат бракот, туку од нивната подмукла ментално пореметена желба за да го уништат бракот, да го променат значењето на таа света институција, нив не им треба убавината како што ја имаат мажот и жената додека водат љубов, они сакаат и нејзе да ја уништат барајќи само потреба за оргазам....они несакаат да посвојуваат деца од што имаат родителски нагони, туку со тоа да се измени образецот на родените каде што наместо мајка и татко ќе пишува родител 1 и родител 2.
Во ова болно општество треба навистина ние што ја почитуваме заедницата помеѓу маж и жена, да не дозволиме да се направи пекол во кој наместо во децата наши да ја гледаме иднината, ние да гледаме проспаст на светот.
Никој не треба и не смееме да дазволуваме да се легализираат такви врски, бракови, посвојувања, треба остро да се осудуваат такви извитоперени хомосекс. желби.

B

Bafra

Гостин
На кој начин се правам важен? Со тоа што коментирам на тема на форум? Тоа би ги направило сите дискутанти дека се "прават важни", со тоа што делат мислења (или еве, во твој речник, "солат памет"), вклучувајќи те и тебе.

За да бидеш во право, прво, треба да докажеш дека хомосексуалноста спаѓа во ментални нарушувања. Со среќа со тоа. Друго, нема конкретен заклучок ни про ни контра во однос на постоењето на геј ген. Дури и да си скептик во однос на тоа прашање, не го објаснува фактот што повеќето хомосексуалци знаат за себеод мали години, само најчесто немаат термин со кој би се опишале себе си. Дали е нешто од раѓање или не, дали е комбинација Nature + Nurture, не се знае. Но тоа што се знае е дека не е избор. Дете кое не знае ни што значи геј или хомосексуалност како термин и дефиниција не може да одбере да биде тоа.

Тоа што сме не е надвор од природните правила. Присутно е кај цицачите, кај рептилите, кај птиците, водениот свет па дури и кај инсектите. Да не збориме па за комбинациите на полови и репродуктивни стратегии за размножување што ги има. Ако мислиш дека ова кај нас е циркус, не си обрнал доволно внимание на природата. Таа која ти и ред други од уста не ја вадите како нивни портпароли. Треба да си позапознаен со истата ако веќе ја користиш како аргумент. И не барам ничие одобрување. На страна нас, одобрувањето ќе ви го олесни и вам животот. Нема да ви се инсталираат педери у фамилија преку братучетка ти, сестра ти, мајка ти (доколку се работи за разведена жена) итн. А голем дел од нас не ни бараат одобрување, го тераме животот по свои правила. Тоа што пишувам на темава не значи дека сум активист и барам од тебе и остали позитивен потпис на некоја анкета/петиција/референдум за samesex права.
Во смисла дека користиш научни термини и генетски заболувања со цел да го оправдаш твојот избор и да има тежина.

Човек верува во тоа што сака да верува. Немам потреба јас тебе да ти докажувам дека Педер е Ментална пореметена личност. Ти твојот избор си го направил затоа и тебе и на твојата фамилија СРЕЌНО

Баш пред некој ден имаше научниците докажале дека Педерлукот не е генетски одреден, туку ЛИЧЕН избор. Е сеа ти тука спомнуваш и споредуваш црвенокоси, некои си генетски нарушувања.
Заклучок има дека НЕМА геј ген. Ниту го имало ниту ќе го има.

Имаше истражување од странски научници баш во Македонија на островот во Преспа :
http://off.net.mk/zhivot-i-zabava/zhivotni/shto-gi-natera-makedonskite-zhelki-da-stanat-gej

На островот мнозинството желки биле мажјаци. Кога е сезона на парење мажјаците кои не успеале да дојдат до женка, се качувале и на послаби мажјаци,и на млади желчиња и на остатоци од желки, дури и на камења што наликувале на желка.
Тоа не значи дека желките се педери, туку и самиот знаеш дека сексуалната енергија е најсилната животна енергија па кога ќе надојде опасна работа :D

Дека сте Циркус, доволно е човек да живее блиску Кочо и кога прави забава да види какви се "ментални" му доаѓаат.

Поради ораторските вештини,би бил добар застапник на Педерите. Но пак ќе повторам Природата гајле и за нашите правила и вештини.

* Немам ништо против педерите, што сакате прајте, само сум ПРОТИВ деца да посвојувате. Се друго ваш избор е.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Занимливо е кога педерите се повикуваат на природата да си оправдаат својата неприродност, па ко ќе им кажеш дека во природата хомосексуалноста е кога мажјак во фаза на парење нема женка па најчесто му се качува на послаб мажјак - го силува, али прва следна прилика тој со радост и задоволство ќе се качи на слободна женка.
Ако ги земеме и тие примери, видовите кои го практицираат тоа ќе се искачат на десетици илјади. Јас ти зборам за тие каде појавата не е дело стриктнона силување и дисплеј на агресија и доминација. Слоновите, жирафите, овците и пингвините се само дел од животните кои покажале ексклузивитет во однос на изборот на партнери од ист пол. Занимливо е како ти е ограничено гледиштето за феноменот.

Исто така педерите со гнушање ги отфраат и останатите природни сексуални форми како шо се секс со младунци, силување, инцестен секс, држење на харем женки, ... сето то го има кај животните, али неќат да бидат ставени во иста група со силувачи, инцести, педофили пошто то било ненормално иако на секој чекор се случува во природата.
Работата е што користите безвезни аргументи, и мора да се користат безвезни контра-аргументи. "Не е природно!" => "Природно е!" => "Како е природно?" => "Го има во природата!" => "Каде го има?" => "Кај животните!" =>"Како/Кај кои животни?" итн.

Прашањето е дали е природно или не, тоест дали се среќава во други видови освен човекот. Одговорот е да. Прашањето не е, дали истите видови освен тоа практицираат силување или чедоморство и сл. - ако аргументот е "природно/неприродно?" дискусијата се води натака, небитно дали и други појави се присутни таму.

Башка никако да стават тука научното истражување кое докажа дека хомосексуалноста не е ментална болест.
Пошто такво нешто нема а хомосексуалноста е остранета со гласање на 30% членство на асоцијација на психијатри во Америка после години агресивни и насилни напади од страна на геј заедницата кои организираа протести пред нивни ординации, им ја попречуваа работата упаѓаа на нивни конвенции и конференции и насилно ги прекинуваа.
На сличен начин го демодираа Плутон да не биде планета, па имаш поделени кампови, луѓе кои се согласуваат со тоа, и луѓе кои не се согласуваат со тоа а првите им викаат "get over it". И таму кружат теории на заговор ама никој не се замара премногу со нив затоа што се смешни (како и тие твоите овде). Ако има проблем на пораст на ментална ретардација тоа е со новиве сексуални ориентации и полови определености кои веќе бројат 80 и кусур на листа, кои никој нормален не би го подржал како факт. Тука не е виновно геј лобито, туку општо левицата во светски размери. Не знам што друго да додадам Летко, освен, "get the fuck over it".

S

staycalm

Гостин
@Bafra ретардо глупа, ако беше избор ќе изберевме да бидеме стрејт а не ретардирани морони како тебе да ни јадат гомна секој ден. Ви ебам тоа ментално попречените па и ми се праат паметни на форум

B

Bafra

Гостин
@Bafra ретардо глупа, ако беше избор ќе изберевме да бидеме стрејт а не ретардирани морони како тебе да ни јадат гомна секој ден. Ви ебам тоа ментално попречените па и ми се праат паметни на форум
ТИ си типичен примерок дека педерите се еднакви со ЖИВОТНО. Ниту можеш страстите да си ги контролираш ниту културата ниту устата ниту газето :tapp:

S

staycalm

Гостин
ТИ си типичен примерок дека педерите се еднакви со ЖИВОТНО. Ниту можеш страстите да си ги контролираш ниту културата ниту устата ниту газето :tapp:
ја сум типичен пример дека коа ќе ти скурчи да „аргументираш“ со дебили неизживеани, најдобар начин е да се спуштиш на ниво на дебилите и да ги закопаш и пак да си се вратиш на претходното ниво.

а ти си типичен пример за луѓе кои имале кец по биологија

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Во смисла дека користиш научни термини и генетски заболувања со цел да го оправдаш твојот избор и да има тежина.
Кој избор? Кога сум го направил? Како иде процесот? Ај просветли ме, јас не знам како сум дошол до своите "одлуки".

Човек верува во тоа што сака да верува. Немам потреба јас тебе да ти докажувам дека Педер е Ментална пореметена личност.
А да не имам па потреба па јас да ти се докажувам тебе? Не разбирам, што е со префрлањево на бремево?

Баш пред некој ден имаше научниците докажале дека Педерлукот не е генетски одреден, туку ЛИЧЕН избор. Е сеа ти тука спомнуваш и споредуваш црвенокоси, некои си генетски нарушувања.
Заклучок има дека НЕМА геј ген. Ниту го имало ниту ќе го има.
Да имаше заклучок, ќе беше светска вест. Потврда или негирање носат подеднаква тежина за светот, бидејќи е составен од мнозинско стрејт население. Нема заклучок. Нема консензус. Нема ни мнозинско мислење, не па консензус.

Друго, се уште опстојува фактот дека статистички хомосексуалците имаат Ресус негативна крв, и преференца кон крвна група А, пред било која друга. Со оглед на големината на популацијата споредбено со хетеросексуалците, ова е значаен податок. Студијата можеш тука да ја пролисташ. Ништо не е докажано, ама не е ни отфрлено. Така заклучоците сам си ги вадиш.

Имаше истражување од странски научници баш во Македонија на островот во Преспа :
http://off.net.mk/zhivot-i-zabava/zhivotni/shto-gi-natera-makedonskite-zhelki-da-stanat-gej
На островот мнозинството желки биле мажјаци. Кога е сезона на парење мажјаците кои не успеале да дојдат до женка, се качувале и на послаби мажјаци,и на млади желчиња и на остатоци од желки, дури и на камења што наликувале на желка.
Тоа не значи дека желките се педери, туку и самиот знаеш дека сексуалната енергија е најсилната животна енергија па кога ќе надојде опасна работа :D
Добро, решиле мистерија на пуфка остров во Македонија, како го решева тоа феноменот во светски рамки меѓу толку видови животни, повеќето кои имаат пристап до женки а на пример одбиваат да се парат со нив? Да не нашле твоиве французи одговор и за тоа?

Дека сте Циркус, доволно е човек да живее блиску Кочо и кога прави забава да види какви се "ментални" му доаѓаат.

Поради ораторските вештини,би бил добар застапник на Педерите. Но пак ќе повторам Природата гајле и за нашите правила и вештини.

* Немам ништо против педерите, што сакате прајте, само сум ПРОТИВ деца да посвојувате. Се друго ваш избор е.
Па ако Кочо е ментален или се дружи со ментални, тоа сите ги прави такви? Тоа што Кочо е исмеван и од остатокот на геј популацијата говори доволно за него како особа. Ама ви требаат такви, затоа што педери кои се однесуваат нормално во секој друг поглед во животот се анатема на библијата аргументи кои циркулирате на дневна база во вакви теми.

Немај гајле, ќе имам деца. Посвоени и свои. Тоа што си против е твое лично право (на погрешно мислење) кое нема ефект врз мојот живот. Тоа е избор што свесно го носам. Во контраст со другово што дискутиравме. Чисто да ти доловам разлика помеѓу што е, а што не е личен, свесен избор.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Друго, се уште опстојува фактот дека статистички хомосексуалците имаат Ресус негативна крв, и преференца кон крвна група А, пред било која друга.
Јас сум А-, значи имам предиспозиции, а? ;)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јас сум А-, значи имам предиспозиции, а? ;)
и шкорпи на таа финта го навлекле на хомосексуалство, го убедиле некои постари педери дека тој ги има сите предиспозиции и знаци дека е геј и тој пристанал и се помирил со судбината

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Значи, ако некогаш ми треба крв (за медицински потреби), да знам кај да барам.

B

Bafra

Гостин
Кој избор? Кога сум го направил? Како иде процесот? Ај просветли ме, јас не знам како сум дошол до своите "одлуки".

А да не имам па потреба па јас да ти се докажувам тебе? Не разбирам, што е со префрлањево на бремево?

Да имаше заклучок, ќе беше светска вест. Потврда или негирање носат подеднаква тежина за светот, бидејќи е составен од мнозинско стрејт население. Нема заклучок. Нема консензус. Нема ни мнозинско мислење, не па консензус.

Друго, се уште опстојува фактот дека статистички хомосексуалците имаат Ресус негативна крв, и преференца кон крвна група А, пред било која друга. Со оглед на големината на популацијата споредбено со хетеросексуалците, ова е значаен податок. Студијата можеш тука да ја пролисташ. Ништо не е докажано, ама не е ни отфрлено. Така заклучоците сам си ги вадиш.

Добро, решиле мистерија на пуфка остров во Македонија, како го решева тоа феноменот во светски рамки меѓу толку видови животни, повеќето кои имаат пристап до женки а на пример одбиваат да се парат со нив? Да не нашле твоиве французи одговор и за тоа?

Па ако Кочо е ментален или се дружи со ментални, тоа сите ги прави такви? Тоа што Кочо е исмеван и од остатокот на геј популацијата говори доволно за него како особа. Ама ви требаат такви, затоа што педери кои се однесуваат нормално во секој друг поглед во животот се анатема на библијата аргументи кои циркулирате на дневна база во вакви теми.

Немај гајле, ќе имам деца. Посвоени и свои. Тоа што си против е твое лично право (на погрешно мислење) кое нема ефект врз мојот живот. Тоа е избор што свесно го носам. Во контраст со другово што дискутиравме. Чисто да ти доловам разлика помеѓу што е, а што не е личен, свесен избор.
Ах бе Шкорпи само кога се работи против Грујо тогаш подржуваш светски заговори дека Сорос сака да ја уништи македонија.А "заговорот" дека некој намерно ја турка хомосекусалноста како нормална појава тоа пу пу не важи :P. Не реков дека сите сте како Кочо, нормално и кај вас педерите има исклучоци, исто како и кај стрејт што не се сите нормални ;).
Дај боже да имаш свои, лично зачнати деца.

ја сум типичен пример дека коа ќе ти скурчи да „аргументираш“ со дебили неизживеани, најдобар начин е да се спуштиш на ниво на дебилите и да ги закопаш и пак да си се вратиш на претходното ниво.

а ти си типичен пример за луѓе кои имале кец по биологија
Ти педерче навикнат си само да се качуваш и спушташ на машки полов орган. :kuracc:
Тоа што си пробал пенис незначи дека си изживеан, ама па со свест како на животно за тебе тоа е мерило.

Ти си баш пример зашто ги сметаме педерите како ментални. Да бевте 90% како Шкорпи подруго ќе беше

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
Значи, ако некогаш ми треба крв (за медицински потреби), да знам кај да барам.
Хомосексуалците припаѓаат во една од седумте групи на кои не им е дозволено да бидат доброволни дарители на крв..:) за не дај Боже, ој си на трансфузија:)

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
и после здрава била хомосексуалноста

Estimated New HIV Diagnoses Among the Most-Affected Subpopulations, 2014—United States
msm-graph-800x325.png

Source: CDC. Diagnoses of HIV infection in the United States and dependent areas, 2014. HIV Surveillance Report 2015;26. Subpopulations representing 2% or less of HIV diagnoses are not reflected in this chart. Abbreviation: MSM=men who have sex with men.

Kajgana Shop

На врв Bottom