Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

J!M! hEnDrIxXx

Graffiter
Член од
3 мај 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
Se zapoznavme na chuden nachin (ne e bitno kakov) ali sepak imavme muabet koj traeshe, ja smeev, nikogash ne i beshe dosadno koga bevme vo kontakt. se zaljubiv. trebashe da odime na kafe, ama ne otidovme, zashto nemav dovolno samodoverba. taa pochna da se druzhi so pogreshni lichnosti (zhenski) i stana kako niv, nekoj vid na sponzorusha. ushte bevme vo kontakt, no po nekoe vreme prestana da mi vrakja. dali e radi drugarkite?da se pravi p***a ? pochna da go "fura" toj losh film, so separinja vo diska, i slichni raboti. dignata e, i kako sega da vospostavam kontakt, a kamoli pak da otideme na kafe? pomosh....................... p.s se smeni 360 stepeni, i vekje ne e toa shto beshe... iskrena pomosh, i fala vi odnapred :uvo: :kesa::tapp: :toe:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
Se zapoznavme na chuden nachin (ne e bitno kakov) ali sepak imavme muabet koj traeshe, ja smeev, nikogash ne i beshe dosadno koga bevme vo kontakt. se zaljubiv. trebashe da odime na kafe, ama ne otidovme, zashto nemav dovolno samodoverba. taa pochna da se druzhi so pogreshni lichnosti (zhenski) i stana kako niv, nekoj vid na sponzorusha. ushte bevme vo kontakt, no po nekoe vreme prestana da mi vrakja. dali e radi drugarkite?da se pravi p***a ? pochna da go "fura" toj losh film, so separinja vo diska, i slichni raboti. dignata e, i kako sega da vospostavam kontakt, a kamoli pak da otideme na kafe? pomosh....................... p.s se smeni 360 stepeni, i vekje ne e toa shto beshe... iskrena pomosh, i fala vi odnapred :uvo: :kesa::tapp: :toe:
Ова нешто ми е познато.... Батали ја... Зарем ја сакаш таква? Си ја засакал каква што била, и сигурно во главата сеуште си ја замислуваш како таква, совршена, си викаш she is the one, знаеш дека е сменета а пак си ја замислуваш како таква... Неможеш да го прифатиш фактот дека е смената зашто поубава ти е како таква што била претходно... Во право сум?
Ако сумираме тоа што го кажав, ти не ја сакаш неа туку ТОА ШТО БИЛА а веќе НЕ Е !!!!....
Мој совет, иди барај си друга, ееее светот е полн со девојки што стварно вредат за да бидеш со нив...

H

HITCH

Гостин
Фала брат ама незнам како да започнам.Јас сум секогаш искрена но секако знам да закашкам и ништо да не направам.Се плашам од игнорирање.Многу сум емотивна.
Кога му бев кажала еднаш џабе беше.Тогаш беа тие проблемите за кои спомнувам.Бев и искрена и се,мислев дека тоа ке ја променеше ситуацијата но гадно се излажав. Се што добив беа само солзи и страдање.
Се трудев да го заборавам и со други но срцето го бара само него.:tapp:како да ме магепсал некако damn it.

Како што кажав единствен проблем е незнам како да го упатам во тоа што се случува околу нас а нема појма.Незнам како да започнам.
Сум ризикувала многу пати.Ама што од тоа:nesvest:

Појма нема колку го сакам:cry:
Немој да мислиш дека си погрешила што си била искрена! Никогаш немој да си помислила дека искреноста е лоша работа! Лоша е за оние луѓе кои бегаат од себе, оние луѓе кои не се познаваат доволно себе, кои не се почитуваат ниту себе, ниту пак другите. Немој да мислиш дека постои човек на светов кој не се палши од игнорирање, тоа е лага да знаеш. Секој сака внимание! Јас да ти кажам право цело време закашкувам, имам огромна дарба да ги уништувам работите, тамам се појави нешто супер јас одма пуууф го сечам од корен, не сакам, ама самото така ми иде :toe: Типот кој што го сакаш не ја проценил добро, т.е. воопшто не ја проценил твојата искреност! Не ни размислил што си му кажала! Да му кажеш некому дека го сакаш и дека навистина ти значи е прекрасна работа, колку само е убаво кога од срце некому му кажуваш дека го сакаш искрено. НО човекот кој што му го кажуваш тоа не те разбрал што си му кажала, а тоа е навистина лошо. Премногу боли кога ќе му ги кажеш чувствата на некого, а тој или не знае како да реагира па ќути, или не е заинтересиран за тебе па ти вика ДОСТА МА и ти менува тема (да знаеш ова боли најмногу, оти после ова веќе немаш како да му објасниш што ти навистина чувствуваш за него, тој едноставно не е заинтересиран за тебе и него не му е важно ништо друго), има милион причини зш не те разбрал и тие му се познати само нему. Немој да се секираш за солзите и за страдањето мора да го поминеш тој дел, некои порано некои подоцно од тоа нема бегање, мора да поминеме низ тоа :toe:. Мислиш дека си можела да се заштитиш себе?? НЕ, не си можела!
Се трудиш да го заборавиш?????????? Да го избришеш од мислите???? Мислиш дека така лесно ќе го избришеш? Во мозокот се ни е складирано и од мозокот нема бегање! Фаиловите се толку безбедно складирани дури и да се исплашиш на моменти што се информации има во твојата глава. Може да не помислиш на него во одреден период, но да го заборавиш нема шанси. Сите луѓе кои поминуваат во нашите животи оставаат траг, белег. Од сите нив си научила нешто, си забележала нешто кое кога тогаш ќе го примениш, безоглед дали ќе го поврзеш тоа со нив или :smir:
Доколку твоите чувства спрема него се искрени немој да мислиш дека така лесно ќе го тргнеш него од дневен ред! Ќе биде зезнато да знаеш! Ќе треба да помине доста време!
Можеби на типот му треба малку време да размисли? Можеби има други проблеми! Можеби едноставно не сака да биде со тебе. За љубов треба двајца, не може еден, еден не е доволен за ништо! Си разговарала со типот??? Те одбил???? Остави го маку раат, ако му значиш ќе ти се јави ако не помири се со тоа дека едноставно тој не бил за тебе, не викам да престанеш да го сакаш со овој интензитет, можеби со тек на време ќе ти дојде природно, кој знае!
Единствен начин да му покажеш што се случува околу вас е да седнеш и да му кажеш ти што си забележала, и да го оставиш него ако сака сам да сфати. Има луѓе кои не сакаат да знаат што се случува околу нив, удобно им е онака како што е, па сеедно им е дали партнерот или оној кој што е во врска со нив е таков каков што бил на почетокот или се променил. Се е навика или пак се плашат од промени!

Знам дека ова ти звучи лошо, ама да знаеш дека кога сакаш некого искрено не пости бламирање едноставно сакаш, само пази да не направиш нешто за што би се каела подоцна во животот!

п.с. мислиш дека некој не плачел од невозвратена љубов??? Не зезај овој проблем сега ти изгледа голем, чекај да видиш какви проблеми ќе имаш понатаму во животот.

п.п.с. АКО МУ ЗНАЧИШ НИКОГАШ НЕМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ТЕБЕ! :toe:

Д

ДаркхарТ

Гостин
Јас незнам зошто толку филозофирање. Она го сака он неа не. Крај на приказната. Нека земе нека се трати од земја. Ко да еден е на светов :jaj:

B

Beck's

Гостин
posto sluckava e za mojot najblizok prijatel a mnogu mi e zal za nego,bi sakal toa da go spodelam i so vas pa indirektno da mu pomognete preku mene:) znaci on veke godina dena ide so 1 devojka,sve ok se sakaa ludo,sea nejzinite roditeli kategoricno se sprotistavuvaat na ova vrska,im prekinale kontakti,da se vidaat i red drugi mozni opci za vrska pomegu niv.Pomina veke mesec dena,ocaen e,ne mozam veke da go gledam takov,se plasi da ne ja predomisluvaat za taa na kraj da izleze i da mu kaze deka veke ne go saka,iako on e siguren deka taa ja saka,probase da odi kaj nejze doma,tatko i ne go primase,go izbrka i taka.Sea on kao sto spomnav se plasi da ne se vlosi taa odlicna vrska koja ja imaa.Izmisluvaat sekakvi losi stvari za nego,bez da mu davaat sansa da se brani pred nea.Dali edinstvenoto resenie e da poceka da se smiraat strastite,ili pa najlosoto dali moze krajot da e raskin na vrska.Se raboti za ljubov decki,ne za obicna vrska.Mislenja:smir:

Д

ДаркхарТ

Гостин
posto sluckava e za mojot najblizok prijatel a mnogu mi e zal za nego,bi sakal toa da go spodelam i so vas pa indirektno da mu pomognete preku mene:) znaci on veke godina dena ide so 1 devojka,sve ok se sakaa ludo,sea nejzinite roditeli kategoricno se sprotistavuvaat na ova vrska,im prekinale kontakti,da se vidaat i red drugi mozni opci za vrska pomegu niv.Pomina veke mesec dena,ocaen e,ne mozam veke da go gledam takov,se plasi da ne ja predomisluvaat za taa na kraj da izleze i da mu kaze deka veke ne go saka,iako on e siguren deka taa ja saka,probase da odi kaj nejze doma,tatko i ne go primase,go izbrka i taka.Sea on kao sto spomnav se plasi da ne se vlosi taa odlicna vrska koja ja imaa.Izmisluvaat sekakvi losi stvari za nego,bez da mu davaat sansa da se brani pred nea.Dali edinstvenoto resenie e da poceka da se smiraat strastite,ili pa najlosoto dali moze krajot da e raskin na vrska.Se raboti za ljubov decki,ne za obicna vrska.Mislenja:smir:
Врати се некои 3-4 страни на темава сличен проблем имаше. Само да те прашам, иста националност се другар ти и девојката? :smir:

Д

ДаркхарТ

Гостин
Онда се работи за редок вид во изумирање наречен заостанат сељак. Во случајов татко и. Нека си ја врзе ќерка му во синџири и со стројници нека ја омажи. Се кладам дека типот дома на ѕид чува слика од Друже Тито.

B

Beck's

Гостин
Онда се работи за редок вид во изумирање наречен заостанат сељак. Во случајов татко и. Нека си ја врзе ќерка му во синџири и со стројници нека ја омажи. Се кладам дека типот дома на ѕид чува слика од Друже Тито.
znaci ako seljakov:) odlucil nisto od rabotava:tapp:

A

Alexander Nevsky

Гостин
znaci ako seljakov:) odlucil nisto od rabotava:tapp:
Istiot problem bese ponazad... Neka istrae do kraj so nea ako taa go saka iskreno ke se bori so tatko mu. Taa bi trebalo da znae kakov e toj najdobro ne film ako saka cel hollywood neka go donesat pak nema oskar da zemat:) I ako si e deteto cisto pred nea ne moze nikoj da im rasipse se razbira ako se sakaat iskreno... Btw sto im e na lugevo be posebno na roditelive:/ Znam deka opstestvovo e za nikade ama do tolku da se zabegani pusti predrasudi.

Член од
8 септември 2009
Мислења
85
Поени од реакции
8
Ве молам за мислење...во врска сум 1 година и неколку месеци..пред да бидеме заедно со дечко ми,се шемев со едно машко...се запознавме во кафич..се беше ОК тој беше мирен,тивок,културен ( ме испрати речиси до дома вечерта кога се шемевме) разговаравме..но некако по муабетите не ме бендиса немаше никаков речник..едноставно не знаше да се изразува и ми рече дека многу грешно проценувам.. потоа ме бараше да излезиме неколку пати но јас го одбив...потоа се запознав и со мојот сегашен но него сеуште му правев здраво,како си...и кога да го видев од почит го поздравував...мислам дека кога ме виде дека си фатив друг а не него, почна да не прави муабет а слушнав од други дека за мене кажувал дека сум била многи занесена,не сум знаела да ги проценувам луѓето поточно дека грешно сум ги проценувала и дека бил пишман што бил со меене...е сега иди проблемот....тој веќе е во врска неколку месеци а можеби и година( не правиме ни здраво со него одкога дознав што кажал за мене не сакам муабет да му праам) со моја другарка блиска комшивка со која се имаме дружено од мали заедно.сега сме на здраво само..неодамна ме додаде за пријател на фб и ја прифатив бидејќи се знаеме одамна....откако ме аддна дечко ми почна да се нервира дека ќе ни ја расипат врската двајцата..што јас нема шанса да дозволам...и бара од мене да ја бришам од пријатели и само здраво да и правам..а јас му ветив дека на нејзиниот дечко нема да му прам ни здраво..но сега ако се случи ситуација да застанам со двајцата..само ќе му речам здраво како СТЕ ( бидејќи нели се сепак 2јца не еден) а ако го сретнам сам не сум сигурна дал би му направила ни здраво бидејќи така зборувал за мене...не знам што да правам

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
710
Ве молам за мислење...во врска сум 1 година и неколку месеци..пред да бидеме заедно со дечко ми,се шемев со едно машко...се запознавме во кафич..се беше ОК тој беше мирен,тивок,културен ( ме испрати речиси до дома вечерта кога се шемевме) разговаравме..но некако по муабетите не ме бендиса немаше никаков речник..едноставно не знаше да се изразува и ми рече дека многу грешно проценувам.. потоа ме бараше да излезиме неколку пати но јас го одбив...потоа се запознав и со мојот сегашен но него сеуште му правев здраво,како си...и кога да го видев од почит го поздравував...мислам дека кога ме виде дека си фатив друг а не него, почна да не прави муабет а слушнав од други дека за мене кажувал дека сум била многи занесена,не сум знаела да ги проценувам луѓето поточно дека грешно сум ги проценувала и дека бил пишман што бил со меене...е сега иди проблемот....тој веќе е во врска неколку месеци а можеби и година( не правиме ни здраво со него одкога дознав што кажал за мене не сакам муабет да му праам) со моја другарка блиска комшивка со која се имаме дружено од мали заедно.сега сме на здраво само..неодамна ме додаде за пријател на фб и ја прифатив бидејќи се знаеме одамна....откако ме аддна дечко ми почна да се нервира дека ќе ни ја расипат врската двајцата..што јас нема шанса да дозволам...и бара од мене да ја бришам од пријатели и само здраво да и правам..а јас му ветив дека на нејзиниот дечко нема да му прам ни здраво..но сега ако се случи ситуација да застанам со двајцата..само ќе му речам здраво како СТЕ ( бидејќи нели се сепак 2јца не еден) а ако го сретнам сам не сум сигурна дал би му направила ни здраво бидејќи така зборувал за мене...не знам што да правам
Извини на испадов, ама ова ти го сметаш за проблем???
Објасни му на дечко ти дека ако некој сака да ви ја расипе врската, ќе ви ја расипе на ваков-таков начин, без да го имаш во листа на пријатели на фб.
А ако навистина го сакаш дечко ти, тогаш направи му ќеф. Мал чекор за тебе, голем ќеф за него. Одмини ги, ни здраво ни ништо. Ни него, ни неа.
Што е шемење?

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Што е шемење?
Мување :wink:.

Како иде времево девојкиве ќе бараат дозвола од дечковците и за да дишат :umm:.

Шо па тебе толку ти е битно тоа “здраво-то“? Ради комшиката дека ти била другарка?
“Здраво“ се кажува од култура,едуцирај го малку дечко ти, и кажи му дека не е форма на изневерување.

MihaeLa5

Психопат
Член од
14 февруари 2010
Мислења
26
Поени од реакции
1
decko mi...ljubomoren e premnogu....neznam kako da postapam....
Izleguvame ednas nedelno sami i nikade en odime tuku v kola cela vecer.....samo uste seks sto ne sme imale...nesakam jas a toj sakal toa i se ke bilo ok.Drugo.....ako izlezam sama se luti....Pred nekoj vikend izlegov sama so drustvo i zapoznbav edno masko i mu dadov moj br.ama mi titna duri bev so deckomi i bez da razmislam mu kazav ko e deka nekoj so mi se bendisal...se naluti....se karavme 3 dena po telefon mu objasnuvav deka nema nisto i deka nis ne pravam so maskoto i nema ni da se sluci nesto....se sredi toa nekako.....
Vcera videl nekoj komentar na slika kaj edno dr. drugarce so go imam ostaeno(porano mi se ima pustano maskovo) i naluten mi se javi po telefon....kako cel svet da se raspadnal oti jas sum mu pisala na maskoto ubaf si......stvarno neznam kako d apostapam...lut e 24h na den,a jas ostaviv komentar onaka....se si pram...onaka...se mi e seedno....neznam kako da go nateram da me svati deka sakam da sum so nego...deka sakam da me razberi....a i voopsto ne mi e ubavo toa sto ne odime nikade i se gledame ednas vo nedelata

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
decko mi...ljubomoren e premnogu....neznam kako da postapam....
Izleguvame ednas nedelno sami i nikade en odime tuku v kola cela vecer.....samo uste seks sto ne sme imale...nesakam jas a toj sakal toa i se ke bilo ok.Drugo.....ako izlezam sama se luti....Pred nekoj vikend izlegov sama so drustvo i zapoznbav edno masko i mu dadov moj br.ama mi titna duri bev so deckomi i bez da razmislam mu kazav ko e deka nekoj so mi se bendisal...se naluti....se karavme 3 dena po telefon mu objasnuvav deka nema nisto i deka nis ne pravam so maskoto i nema ni da se sluci nesto....se sredi toa nekako.....
Vcera videl nekoj komentar na slika kaj edno dr. drugarce so go imam ostaeno(porano mi se ima pustano maskovo) i naluten mi se javi po telefon....kako cel svet da se raspadnal oti jas sum mu pisala na maskoto ubaf si......stvarno neznam kako d apostapam...lut e 24h na den,a jas ostaviv komentar onaka....se si pram...onaka...se mi e seedno....neznam kako da go nateram da me svati deka sakam da sum so nego...deka sakam da me razberi....a i voopsto ne mi e ubavo toa sto ne odime nikade i se gledame ednas vo nedelata
си му дала број на друг дур идеш со еден? -.-
и он е љубоморен?
...
АБЕ АЈДЕ! ШО ЗБОРИШ!
после тоа се му изгледа намерно ко да правиш...
иначе ако сакаш да се глеате почесто и да не седите во кола кажи му...ако ќутиш нема да те праша...

Kajgana Shop

На врв Bottom