Може си проверила, ама на страната на медицински имаш студентски огласник. Обично таму има луѓе со контакт телефон што изнајмуваат/продаваат.Некој череп да не изнајмува/ продава?
Во склоп на КЦ, а наставата се изведува на Стоматолошкиот и на Медицинскиот факултет. Имаш тема ако те интересира повеќе за него, и не мора за секое прашање нова тема да отвараш.кај се наоѓа во скопје
Он ми предаваше Орална биохемија и Претклиничка пародонтологија и е заебан малку.Здраво се запишав на стоматолошки....Ако може некој да ми каже за Ќиро Ивановски,како оди со неговите предмети?? Ви благодарам
д-р.Киро Ивановски е еден од најдобрите професори на стоматолошки,ако не е и најдобар.Присуство на неговите предавања е задолжително и многу се учи од самите предавања бидејќи знае да го направи материјалот интересен и да те потикне да учиш,а ако ти се падне да ти биде асистент на вежби тогаш ептен добро ќе поминеш и лесни ќе ти бидат колоквиумите.Претпоставувам дека прашуваш за Орална Биохемија,па да ти кажам дека на крај од предавањата ќе ви дава наставни ливчиња и за време на предавањата ќе поставува прашања кои ако точни ги одговорите си добивате поени кои ви ги покачуваат оцените на крајот.Се на се професорот си бара знаење,ама секогаш испаѓа фер на крајот и за материјалот и за оцените,барем јас такво искуство имавЗдраво се запишав на стоматолошки....Ако може некој да ми каже за Ќиро Ивановски,како оди со неговите предмети?? Ви благодарам
Фала ти многу а јас поточно прашувам за Пародонтологија исто е како и за орална биохемија или прави некои измени во врска со овој предмет.. ако знаеш..фала многу[DOUBLEPOST=1472503377][/DOUBLEPOST]д-р.Киро Ивановски е еден од најдобрите професори на стоматолошки,ако не е и најдобар.Присуство на неговите предавања е задолжително и многу се учи од самите предавања бидејќи знае да го направи материјалот интересен и да те потикне да учиш,а ако ти се падне да ти биде асистент на вежби тогаш ептен добро ќе поминеш и лесни ќе ти бидат колоквиумите.Претпоставувам дека прашуваш за Орална Биохемија,па да ти кажам дека на крај од предавањата ќе ви дава наставни ливчиња и за време на предавањата ќе поставува прашања кои ако точни ги одговорите си добивате поени кои ви ги покачуваат оцените на крајот.Се на се професорот си бара знаење,ама секогаш испаѓа фер на крајот и за материјалот и за оцените,барем јас такво искуство имавПоздрав
![]()
Фала многуу а усно има ли кај него или не? И ако можеш да ми кажеш ако знаеш за забен техничар прв семестар кои предмети има усно или ако не знаеш предмети за забен барем по некој професор име кажи ми кај кои има усно извини многу вака што прашувам ама ич не сакам усно да знам што ме чека хихиОн ми предаваше Орална биохемија и Претклиничка пародонтологија и е заебан малку.
Дава заебани прашања, орална биохемија сите беа на заокружување, ама под а), б), в), г), д), ѓ), е), ж), з)... а претклиничка пародонтологија исто вакви и плус на пишување, каде мене дури ми се падна и задача. Исто на увид не ме пушти за 1 бод...
Ама ако си научиш солидно, ќе поминеш![]()
Од него имав само практичен испит преткл. парод. каде што на цела група ни постави по 1-2 прашања од материјалот каде требаше да одговориме со 2-3 збора. За забни техничари немам појма...Фала ти многу а јас поточно прашувам за Пародонтологија исто е како и за орална биохемија или прави некои измени во врска со овој предмет.. ако знаеш..фала многу[DOUBLEPOST=1472503377][/DOUBLEPOST]
Фала многуу а усно има ли кај него или не? И ако можеш да ми кажеш ако знаеш за забен техничар прв семестар кои предмети има усно или ако не знаеш предмети за забен барем по некој професор име кажи ми кај кои има усно извини многу вака што прашувам ама ич не сакам усно да знам што ме чека хихи
Бруцош на медицина, а? Не знам каде би можело да има, кој и па би произедувал тоа у Македонија...тешко малку.Каде може да најдам скелет целосен? И по што цена идат? Не вистински![]()
Гледав некои Скелети на Aliexpress, Ebay итн. Ги има по 195 евра со висина од 170 цм, ама пратките се скапи. по 800 евра некаде.Бруцош на медицина, а? Не знам каде би можело да има, кој и па би произедувал тоа у Македонија...тешко малку.
Интересно е да го имаш дома, ама и да не најдеш не е страшно ниту пак толку битно. На институтот по анатомија на медицински ќе најдеш сѐ што ти треба за учење. Ќе имаш вежби со асистент, имаат таму скелети пластични.
Побитно е анатомски атлас да имаш.