Покачен холестерол

Мешај го со маслиново масло, и црн пипер. Да и лук помага.....

Се зима после оброк, а може и врз самиот оброк како зачин.
Како успеваш ова да го пиеш многу чуден вкус има ? Ја зедов едно лајче маслиново масло и го измешав со едно лајче куркума и замалку што не повратив (издржав го голтнав со многу вода). Незнам како ќе издржам секој ден ова да го правам...

Стај го во ориз, или било што и измешај убаво - зачин е.

Доволно ти е 1/4 лажиче. Со црн пипер е многу битно да го зимаш, и со било кој друг зачин за вкусот да го "покриеш" можеш со рузмарин - секако е исто против воспалителен и моќен анти-оксидант слично како турмерикот. Исто така и со ѓумбир, имаат неверојатна синергија.

Како успеваш ова да го пиеш многу чуден вкус има ? Ја зедов едно лајче маслиново масло и го измешав со едно лајче куркума и замалку што не повратив (издржав го голтнав со многу вода). Незнам како ќе издржам секој ден ова да го правам...
Пробај црно семе (Cumin Oil) па да видиш што е лош вкус:(

Пробај црно семе (Cumin Oil) па да видиш што е лош вкус:(

Немој да го нарекуваш Cumin oil, Cumin е сосема друга билка, вака доаѓа до забуни и до корисници кои купуваат погрешен продукт.

Црно семе е black seed oil (Nigella Sativa) и не е препорачливо да се пие во форма на масло, иако интернетот сугерира друго. Никогаш неможеш да знаеш каков процес е користен за добивање на маслото, колку е концентрирано, итн.

Користете го семето, во сирова форма.

Немој да го нарекуваш Cumin oil, Cumin е сосема друга билка, вака доаѓа до забуни и до корисници кои купуваат погрешен продукт.

Црно семе е black seed oil (Nigella Sativa) и не е препорачливо да се пие во форма на масло, иако интернетот сугерира друго. Никогаш неможеш да знаеш каков процес е користен за добивање на маслото, колку е концентрирано, итн.

Користете го семето, во сирова форма.
А каде може да се набави?

Има, само што јас на продукти кои се продаваат кај нас генерално не им верувам. Побарај по продавнициве за здрава храна, фирмите кои ги посочив не се плашат да објаснат од каде им потекнува продуктот, како е одгледуван, да го приложат репортот од тестирање за нутритивната вредност и квалитет на истиот, имаат отворена и директна комуникација со одгледувачите кои ги пласираат за нив во чиста и проверна средина итн.

Има, само што јас на продукти кои се продаваат кај нас генерално не им верувам. Побарај по продавнициве за здрава храна, фирмите кои ги посочив не се плашат да објаснат од каде им потекнува продуктот, како е одгледуван, да го приложат репортот од тестирање за нутритивната вредност и квалитет на истиот, имаат отворена и директна комуникација со одгледувачите кои ги пласираат за нив во чиста и проверна средина итн.
Во продавница за здрава храна,го најдов ова,како зачин се користи за пецива.Е сега не ми е јасно,како да се конзумира или да се пие,ама е многу ситно.
Па те молам ако може мислење14079591_10206004843435096_5137465258774636679_n.jpg

1/2 лажиче 3x на ден после оброк, со малце маслиново масло.

И што е поефикасно ова или куркумата?
Незнам,не сум пробала со куркума.А за ова што јас го земам,во септември ќе одам да проверам преку крвна слика.
Ти како ја земаш куркумата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom