Gi znam tie stanovi od GZ, imam i ziveeno nekolku godini vo takov trosoben...cevkite od parnoto idat po vertikala vo site sobi, znaci i vo spalnite i dodatno se great na smetka na komsiite sto seuste se prikluceni na parno

Zatoa mozda i moze da teraat so 3,5ka vo 80m2 ama sepak fakt e deka kradat toplina od komsiite pa i prikaskata so 3,5kata vo 80m2 e nerealna.
Vo tie stanovi glaven problem e sto tie sto gi imaat renovirano stanovite koj kako si sakal si dodaval rebra, pa kaj nekoi e pretoplo i otvaraat i prozori a kaj nekoi duri i ladno. Imase ednostavna solucija za toa i PDF za nekoja magisterksa ili doktorat bese

Posle kalorimetarot pocnuva instalacijata od zgradata a zavrsuva taa na Toplifikacija, tamu da se stavi eden ventil so motor koj prema T senzor postaven vo eden kontrolen stan(primer na 6kat) ke go namaluva protokot ako T vo stanot e postignata. Toa e najedonostaven nacin da gi namalat smetkite za parno bez trosok za drug tip greenje. Ama mora i site stanovi da imaat ist broj na rebra/radijatori a tamu e pasabozuk koj kako sakal menuval i dodaval radijatori i rebra a smetkata ja delat socijalisticki i zaednicki.