Ќе ми кажете ли некој совет....многу сум срамежлив кога сум со девојчиња..
Арсенал,
Мислам дека со годините (зрелоста) и искуството и тоа ќе се промени ... :smir:
[zEUs];3369387 напиша:
Ќе звучим сега нешто ко 13 годишњак :nesum:
Ваќе:
Никат не сум веруел у љубов т.е не веруем ни сеа (мн контрадикторен сум, сеа читајте) но откако запознав едно дејче некако со неа како да постоеше некое посебно убаво чуство и некако кako да почнав да верувам дека постои љубов и ја дека навистина се заљубуем.
Но проблемот е у тоа што после краток период (се што е убоо трае кратко) се разделивмо и сеа не ми е најдобро. Пројдоја неколку месеца, за тој период бев и со други но не моем да ја преболим.
Највише ме фустрира тоа што мал период пројдов со неа и ми остае голема точка во животот (болка) , ајде да идево подолг период ќе разберев.. ама неколку недели, е ајде :S
Што да праем? Да ја молим да се врати? (знам дека нема да биде све исто ако би биле пак заедно) Да пробам пак со други? (до кога?) ..или?
Ви реков дека ќе звучим како 13 годишњак :kesa:
Прочитај го линкот на Крусер ... многу е добар ... она во врска со причината за постоењето на другите луѓе
Од каде ли да почнам
па вака бев на една забава и затоа што мое “друштво“ не сакаше да дојде отидов сам:kesa: и сеа ми пријде еден тип со 2 женски со цел да сме се запознаеле и ок беше се запознавме заклучив дека едната му е женска па пристапив кон другата и тамн почнав нешо муабет да и прам онака општ колку год има кај учи итн. Само ми рече ладно матурантка сум нешто му шепна на дечкото и девојката и си заминаа :uvo: стварно нз до мене ли беше проблемот :nesvest: и што им беше финтата:nesum: несватив
ве молам за совет
Ништо не им било финтата, имале друга работа ... друго испланирано или едноставно нашле подобра забава ... нема причина за паника ... позз:smir:
Дечки ми треба едно просветлување!
Според вас која е разликата меѓу ми значиш, сакам да бидам со тебе, убаво ми е кога сум со тебе од една страна и заљубен сум во тебе од друга страна.
Мислам дека сама си го даде одговорот ... сепак што и да ти каже ... ако делата сами тоа не го потврдуваат ... значи не било вистинското
Дали има секс и каков е. Тоа е разликата.
Ти па Крусер па,
Тотално си преокупиран со сексот .... да не го немаш доволно ....
Верувај не е се до сексот - прочитај го твојот линк за постоењето на другите луѓе:smir:
Дали има секс и каков е. Тоа е разликата.
Ти па Крусер па,
Тотално си преокупиран со сексот .... да не го немаш доволно ....
Верувај не е се до сексот - прочитај го твојот линк за постоењето на другите луѓе:smir:
Некој да ми каже во врска со игнорирањето како функционира дали е воопшто добро и дали се постигнува постигнатата цел, со тоа што повеќе игнорираш повеќе те посакува или? Дали пали кај припадничките кај понежниот пол?
И искрено да ми каже некој дали вреди?
Пред се
зависи за која причина се игнорира
Кога некој игнорира значи дека е многу тврдоглав и одлучен дека ке биде онака како тој/ таа си замислил.
Исто така тој што игнорира може да е и повреден.
Тој верува дека исправно мисли и дека ако го промени својот игнорантски став - може само да му се качи партнерот/ бившиот на глава или верува дека лабавиот однос нема ништо да промени ...
Неможам да ги окривам игнорантските луѓе - тоа е нивно право - да се однесуваат како сакаат и како одлучиле -
јас не сум таква
Што се прави кога си буквално крив поради тоа што некој ти исчезнал од животот и невозможно да го вратиш, а по многу време сфаќаш дека ти значи сеуште и дека го сакаш од дното на срцето и повеќе?
И јас сум минала низ истата ситуација .... ќе се обидуваш на секаков начин да го вратиш и безуспешно ..... ќе помине време ... ќе се случуваат работи при кои тој/ таа нема да биде покрај тебе ... ќе запознаваш нови луѓе ... ќе се навикнеш на животот како сингл ... и на крај ќе сфатиш дека да требало да биде ќе било ... ќе сте си простеле / ќе се случело нешто за да бидете повторно заедно ... значи ... НЕ СТЕ БИЛЕ ЕДЕН ЗА ДРУГ ... НЕ БИЛ ВИСТИНСКИОТ/ ВИСТИНСКАТА ... еее одвај чекам да ја најдам вистинската љубов, ќе се предадам целосно и ќе уживам во благодетите кои ми ги дава се до крајот на животот