Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Од каде ли да почнам:toe: па вака бев на една забава и затоа што мое “друштво“ не сакаше да дојде отидов сам:kesa: и сеа ми пријде еден тип со 2 женски со цел да сме се запознаеле и ок беше се запознавме заклучив дека едната му е женска па пристапив кон другата и тамн почнав нешо муабет да и прам онака општ колку год има кај учи итн. Само ми рече ладно матурантка сум нешто му шепна на дечкото и девојката и си заминаа :uvo: стварно нз до мене ли беше проблемот :nesvest: и што им беше финтата:nesum: несватив:tapp: ве молам за совет
До тебе е проблемот.Неможеш да распознаеш запознавање за дружење и запознавање за флерт и романтики.И под поимот дружење на собиранки,не се подразбира целовечерно дремење со иста особа.
Зошто бараш совет во љубовни проблеми,каде има љубов овде,а потоа проблем?

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
so ogled na toa kolku vreme pominuvame na fax u druzenje, poso site brzaat da si idat sto porano doma, a i ja ko sto idam samo na vezbi sigurno deka ke go vidam:) plus na tipot sekad mu cuvaat mesto u prvite nekolku reda, a ja tamu nikad ne sum sakala da sedam,ali i da sakam zaradi nego da sednam sepak toa ke bide nevozmozno, poso od vecer se rezervirani tie stolcinja, ke te ubijat ako im sednes tamu
Се сложувам со постот погоре. Најлесен начин да почнеш муабет ти е за факултет да го прашаш нешто, макар и на Фејсбук. Нема да изгледа нападно, колеги сте и нормално е да се консултирате. :smir:

Член од
23 февруари 2009
Мислења
166
Поени од реакции
5
Некој да ми каже во врска со игнорирањето како функционира дали е воопшто добро и дали се постигнува постигнатата цел, со тоа што повеќе игнорираш повеќе те посакува или? Дали пали кај припадничките кај понежниот пол?
И искрено да ми каже некој дали вреди?

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Некој да ми каже во врска со игнорирањето како функционира дали е воопшто добро и дали се постигнува постигнатата цел, со тоа што повеќе игнорираш повеќе те посакува или? Дали пали кај припадничките кај понежниот пол?

Се си има одредена граница. Секако дека функционира, но доколку е во големи дози, повеќе оддалечува отколку што би требало да те доближи до ‘посакуваната личност‘. Инаку пали, доколку има претходна хемија, веруј дека пали.

EmilyTheStrange не е можно да не можеш да не најдеш ситуација. Коа се сака, се‘ се може. :)

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Што се прави кога си буквално крив поради тоа што некој ти исчезнал од животот и невозможно да го вратиш, а по многу време сфаќаш дека ти значи сеуште и дека го сакаш од дното на срцето и повеќе?

EmilyTheStrange

rebel girl
Член од
5 јули 2009
Мислења
120
Поени од реакции
2
na pocetokot e interesno, ali posle ne funkcionira poso pocnuvas da iritiras so toa ponasanje i rizikuvas da ja izgubis taka da ja mislam deka ne vredi

Д

ДаркхарТ

Гостин
Што се прави кога си буквално крив поради тоа што некој ти исчезнал од животот и невозможно да го вратиш, а по многу време сфаќаш дека ти значи сеуште и дека го сакаш од дното на срцето и повеќе?
Си апеш од газот оти така си се понашал :jaj:

QWERTY11

Brzo,brzo pravo u g`zo
Член од
31 декември 2009
Мислења
22
Поени од реакции
2
се забававуам со една девојка кратко време,инаку не сум по врски ама планирам да се впуштам малку. Сега за сега се е чисто и добро меѓу нас , но проблемот е што немам комплетна доверба. А литл хелп плис :toe:

заборавив да напоменам дека девојчето е излезено од долга врска пред кратко време!

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
Продолжуваш понатаму со животот и гледаш да не ги повториш истите грешки со некоја друга девојка.

се забававуам со една девојка кратко време,инаку не сум по врски ама планирам да се впуштам малку. Сега за сега се е чисто и добро меѓу нас , но проблемот е што немам комплетна доверба. А литл хелп плис :toe:

заборавив да напоменам дека девојчето е излезено од долга врска пред кратко време!
Запрашај се зошто е тоа така? Одговорот на оваа прашање ќе ти даде патоказ за тоа што треба да направиш:wink:

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
А ако сакам да ја вратаМ?
Сам си го кажа одговорот на ова прашање брат:

Очигледно е дека премногу си ја повредил кутрата девојка, така да и самиот си свесен дека нема шанси да ти прости. Затоа:
1. Најрационална опција би било да ја преболиш и да продолжиш понатаму, при што никогаш нема да ја повториш грешката што си ја направил во минатото.
2. Меѓутоа, разумот и љубовта во повеќето случаи не одат заедно, така да втората варијанта е да отидеш кај неа и да и се извиниш. Притоа, треба да и покажеш дека навистина се каеш и да направиш нешто за неа што никој друг нема никогаш да го направи, за да и докажеш дека ја сакаш:smir:

Тоа ти се моите совети, па сега ти избери:wink:

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
се смирив ви благодарам за советите :love2:
Мариче, сега си среќно заљубена ... тгај тој цитатот дека љубовта е трагедија во три чина ... ќе не расплачеш сите ... не сакам и нема да верувам во тоа ... позз

Nov sum na forumov i mi treba sovet.Idev so devojka 2 meseci i se bese ok dur ne dojde da mi raskine bez pricina.pls kazete mi kako da ja vratam?
Вол-ѕид или wall,

Ич не си прецизен во образложувањето на твојот проблем ... за да може било кој да ти помогне со совет ... како и да е ... постојат повеќе начини и тактики да се врати љубениот ... но најбитно е тој / таа тоа да го сака ... ако нејќе ... џабе изгубено време

D

DartWader

Гостин
Life goes on.

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Ќе ми кажете ли некој совет....многу сум срамежлив кога сум со девојчиња..
Арсенал,

Мислам дека со годините (зрелоста) и искуството и тоа ќе се промени ... :smir:

[zEUs];3369387 напиша:
Ќе звучим сега нешто ко 13 годишњак :nesum:

Ваќе:
Никат не сум веруел у љубов т.е не веруем ни сеа (мн контрадикторен сум, сеа читајте) но откако запознав едно дејче некако со неа како да постоеше некое посебно убаво чуство и некако кako да почнав да верувам дека постои љубов и ја дека навистина се заљубуем.
Но проблемот е у тоа што после краток период (се што е убоо трае кратко) се разделивмо и сеа не ми е најдобро. Пројдоја неколку месеца, за тој период бев и со други но не моем да ја преболим.
Највише ме фустрира тоа што мал период пројдов со неа и ми остае голема точка во животот (болка) , ајде да идево подолг период ќе разберев.. ама неколку недели, е ајде :S
Што да праем? Да ја молим да се врати? (знам дека нема да биде све исто ако би биле пак заедно) Да пробам пак со други? (до кога?) ..или?

Ви реков дека ќе звучим како 13 годишњак :kesa:
Прочитај го линкот на Крусер ... многу е добар ... она во врска со причината за постоењето на другите луѓе

Од каде ли да почнам:toe: па вака бев на една забава и затоа што мое “друштво“ не сакаше да дојде отидов сам:kesa: и сеа ми пријде еден тип со 2 женски со цел да сме се запознаеле и ок беше се запознавме заклучив дека едната му е женска па пристапив кон другата и тамн почнав нешо муабет да и прам онака општ колку год има кај учи итн. Само ми рече ладно матурантка сум нешто му шепна на дечкото и девојката и си заминаа :uvo: стварно нз до мене ли беше проблемот :nesvest: и што им беше финтата:nesum: несватив:tapp: ве молам за совет
Ништо не им било финтата, имале друга работа ... друго испланирано или едноставно нашле подобра забава ... нема причина за паника ... позз:smir:

Дечки ми треба едно просветлување!
Според вас која е разликата меѓу ми значиш, сакам да бидам со тебе, убаво ми е кога сум со тебе од една страна и заљубен сум во тебе од друга страна.
Мислам дека сама си го даде одговорот ... сепак што и да ти каже ... ако делата сами тоа не го потврдуваат ... значи не било вистинското

Дали има секс и каков е. Тоа е разликата.
Ти па Крусер па,

Тотално си преокупиран со сексот .... да не го немаш доволно ....:vozbud:
Верувај не е се до сексот - прочитај го твојот линк за постоењето на другите луѓе:smir:

Дали има секс и каков е. Тоа е разликата.
Ти па Крусер па,

Тотално си преокупиран со сексот .... да не го немаш доволно ....:vozbud:
Верувај не е се до сексот - прочитај го твојот линк за постоењето на другите луѓе:smir:

Пред се зависи за која причина се игнорира

Кога некој игнорира значи дека е многу тврдоглав и одлучен дека ке биде онака како тој/ таа си замислил.

Исто така тој што игнорира може да е и повреден.

Тој верува дека исправно мисли и дека ако го промени својот игнорантски став - може само да му се качи партнерот/ бившиот на глава или верува дека лабавиот однос нема ништо да промени ...

Неможам да ги окривам игнорантските луѓе - тоа е нивно право - да се однесуваат како сакаат и како одлучиле - јас не сум таква

И јас сум минала низ истата ситуација .... ќе се обидуваш на секаков начин да го вратиш и безуспешно ..... ќе помине време ... ќе се случуваат работи при кои тој/ таа нема да биде покрај тебе ... ќе запознаваш нови луѓе ... ќе се навикнеш на животот како сингл ... и на крај ќе сфатиш дека да требало да биде ќе било ... ќе сте си простеле / ќе се случело нешто за да бидете повторно заедно ... значи ... НЕ СТЕ БИЛЕ ЕДЕН ЗА ДРУГ ... НЕ БИЛ ВИСТИНСКИОТ/ ВИСТИНСКАТА ... еее одвај чекам да ја најдам вистинската љубов, ќе се предадам целосно и ќе уживам во благодетите кои ми ги дава се до крајот на животот

Kajgana Shop

На врв Bottom