Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
А ти се пронајде некаде во мојата реплика?Ти одговорив тебе на љубовен проблем или пак се пронајде во ЛИГЛЕ и ПЛАЧИПИЧКА?

Зошто да сум му одмогнала?Дека му ја кажав вистината?Извини ама тоа не треба да му одмогне, туку да му помогне и да извлече поука за понатаму.Посочи ми каде сум пишала:"п*чка и иди убиј се"?
И знаеш што, наместо да се замараш со мене, пошто гледам во повеќе мои постови си се пронашол, а репликите не ти биле упатени тебе, размисли зошто си се пронашол во нив.Што е тоа што те боли?
#1 Причината зошто ти реплицирав не беше дека се пронајдов некаде...незнам од кај тој заклучок.

Причината зошто ти реплицирав беше поради "квалитетот" на љубовните совети кои ги даваш на сите припадници на машкиот пол, меѓу кои (првите 2 се каде му посочи дека е пка и да иде да се убие):

Жените сакаат маж, а не лигле кое се плаши да и пријде.

А после лузерската смс порака, очекуваше да ти каже важи бе мажиште ќе се муваме?:tapp:
Индиректно го нарече лигле и лузер. Зборови кои се многу слични со п**ка? Да.

Земи :самоубива:
Изглеа не и се лајка тоа што и изјавуваш љубов преку ФБ:pov:
Прв ред. И иако сега ќе речеш нешто ко "не го сваќаш преносното значење го свати буквално, сепак "земи уби се" е фраза што доста се употребува на шала во нашиот јазик" сепак беше доста голема критика.

А јас, ти и секој што го чита ова знаеме многу добро од искуство дека ако само го критикуваш некого не му ги решаваш проблемите. Напротив, ги влошуваш.

Уште...

Си се распишал во темава ко да станува збор за кладење, па прашуваш дали е добар коефициентот за да ја стаиш утакмицата на ливче или не :самоубива:Прашуваш дали да идеш на врска, па и не би ме чудело и да прашаш дали сам да ја легнеш или да ти помогне некој од форум:tapp:
Да те прашам ДАЛИ ЗНАЕШ ШТО САКАШ?Дали си доволно МАЖ?
[/list]
Ова ми личи на изживување.Прво се читаш ли што си пишал?Кој к*р фактор си ТИ да и забраниш на неа нешто?Второ не се прашуваш како би ти било кога би си ги смениле улогите?Трето и запамти си за понатаму, можеш да и забрануваш СЕ, ама она ако сака да напраи нешто ќе напраи.Нема потреба од такво саможивничко понашање со кое мислиш дека си фраер, а у очите на други изглеаш како лигуш.Биди маж и задржи ја девојката покрај тебе без забрани, затоа што како што сакаш ти да имаш слобода така и она сака.
Наместо да реплицираш одма со емоционална реплика разгледај ги последните неколку мислења на оваа тема и види како им реплицираше на машките а како на женските. Како ги охрабруваш машките да бидат "вистински мажи" (омилен термин на феминистите во последно време, да го ставаат машкиот пол во некоја измислена категорија за "вистински маж"). Ова, повеќе од очигледно, одмага на велико.

Значи повеќето од твоите реплики кон машкиве се критики, охрабруваља да се вистински мажи, гневност кон тоа што сториле (посебно на оние машки што им забранувале на женските да имаат фејсбук и слично, а те немаше на ниедна тема каде што ситуацијата е обратна т.е. женско забранува).

Значи твоите совети (кон машкиве генерално) повеќе од очигледно е дека одмагаат отколку што помагаат. Причините за тоа...моето мислење е погоре во претходните постови (и несакам да навлегувам во тоа бидејќи е оф топик).

Acid...90% од моево мислење беше за квалитетот т.е. колку помага тоа што Македонка го дава како совет. Што според мене е тотално релевантно за темава. Исто како што пред мене некои реплицираа на некои други луѓе што даваа совети (еден ќе рече: оди со двајцата, друг: не си во право, нека оди со еден итн.) Единствено оф топик што ми беше е тоа што барав причини зошто македонка го прави тоа...(искомплексираност и сл.) ама како што гледаш намерно се обидувам да почнам да го одбегнувам тоа бидејќи е оф топик.

Македонка, малку совет од мене: не можам 100% да знам кои се причините за постовине горе меѓутоа кога се обидуваш да даваш совети...без критики plz (барем 80% од целиот пост да не ти биде тоа како горенаведените).

Anyway, доста беше на темава од мене...ако има нешто што сакаш да ме прашаш на PP станува доста непродуктивно ова другиве да читаат разговор на двајца без да можат да се вмешваат со нивно мислење.

Sweetheart<3

Unstopable..
Член од
7 јануари 2010
Мислења
39
Поени од реакции
1
.........

Ок имам два проблема. Првиот мие тоа што девојчето не е од СК и се гледаме претежно преку викенди, но некако откако се имаме фатено ме излудива тоа, никогаш не сум бил параноичен ама некако самиот факт што е во друг град, што не ја гледам кога сакам, што со два исклучока не знам ни со кого се дружи ни со кого излегува (вака во живо на фб ги имам видено сите, ама не е тоа тоа) ме излудува малку. Не знам нешто ме прави да бидам љубоморен а не знам на што и на кого или зошто никогаш не ми дала повод. Напротивсекој ден киснеме и двајцата на мсн и се слушаме редовно.
Да ти даам мое мислење,па ако не ти се свига побарај од друг совет.
Знам како е,дечко ми моментално не е во мк,исто така и ние редовно се слушаме,на мсн,скупе сето тоа,не е исто кога е до тебе знам.но тебе ти се допаднало тоа што сте далеку,спротивно немаше да бидеш во врска со неа ни од самиот почеток,треба само да и веруваш,и да бидеш смирен,кога тогаш ке заврши кошмаров нели?chill out..нема за шо да се нервираш се ке биде по свое.

Вториот проблем. Бабата нејзина е позната врачарка/бајачка во градот. Дали ако раскинеме или ако ја изневерам треба да одам да си купам веднаш некој медаљони за заштита од магии и да ми забаат веднаш или треба да почекам и да видам дали ќе почнат да ми се случуваат лоши работи првен?
Ако таа те сака вистинки нема да прави такви работи кај баба и,барем јас мислам така јас не би му го направила тоа на дечкоми ако не ме сака бидејки сум јас,не можам со магии да го натерам да ме сака,но за секој случај ако раскинете имај си заштита,а ако ја сакаш нема потреба да ја изневериш..Позз.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
#1 Причината зошто ти реплицирав не беше дека се пронајдов некаде...незнам од кај тој заклучок.

Причината зошто ти реплицирав беше поради "квалитетот" на љубовните совети кои ги даваш на сите припадници на машкиот пол, меѓу кои (првите 2 се каде му посочи дека е пка и да иде да се убие):
Причината зошто си ми реплицирал, не треба да ја бараш тука.
Ако веќе те интересира, зошто јас така сум реплицирала на некој повели линк.Крај краева што те боли тебе како јас некого ќе советувам?За квалитетот на советот ти си задолжен?Има администратори, модератори, супер модератори на форумов.

Индиректно го нарече лигле и лузер. Зборови кои се многу слични со п**ка? Да.
Не барам сличност, барам да ми посочиш кај сум пишала пичка.
Ова што ти си ми пишал е исто како да кажеш дека е слично да фатиш цицка преку монитор и во живо.:tapp:

Прв ред. И иако сега ќе речеш нешто ко "не го сваќаш преносното значење го свати буквално, сепак "земи уби се" е фраза што доста се употребува на шала во нашиот јазик" сепакбеше доста голема критика.А јас, ти и секој што го чита ова знаеме многу добро од искуство дека ако само го критикуваш некого не му ги решаваш проблемите. Напротив, ги влошуваш.
Кажи ми како тебе те повреди мојата реплика?

Наместо да реплицираш одма со емоционална реплика разгледај ги последните неколку мислења на оваа тема и види како им реплицираше на машките а како на женските. Како ги охрабруваш машките да бидат "вистински мажи" (омилен термин на феминистите во последно време, да го ставаат машкиот пол во некоја измислена категорија за "вистински маж"). Ова, повеќе од очигледно, одмага на велико.
:pos2::pos2::pos2:
Изгледа ти не знаеш што значи зборот МАЖИШТЕ.Не треба само да имаш к*р меѓу нозе за да бидеш маж, туку треба да имаш и мозок за да го искористиш правилно..Треба правопропорционално да ја користиш и горната а богами и долната глава.

Значи повеќето од твоите реплики кон машкиве се критики, охрабруваља да се вистински мажи, гневност кон тоа што сториле (посебно на оние машки што им забранувале на женските да имаат фејсбук и слично, а те немаше на ниедна тема каде што ситуацијата е обратна т.е. женско забранува).
По ова што си го пишал ти изгледа немаш друга работа, освен да ми пребаруваш постови што и како сум пишала?

Значи твоите совети (кон машкиве генерално) повеќе од очигледно е дека одмагаат отколку што помагаат. Причините за тоа...моето мислење е погоре во претходните постови (и несакам да навлегувам во тоа бидејќи е оф топик).
А кој си ти да кажеш?

Македонка, малку совет од мене: не можам 100% да знам кои се причините за постовине горе меѓутоа кога се обидуваш да даваш совети...без критики plz (барем 80% од целиот пост да не ти биде тоа како горенаведените).
Кога ќе барам совет, тогаш можеш да ми го понудиш.Исто како и кога нема тебе да ти реплицирам, а ти ќе се најдеш погоден од мојот одговор.
Ако мислиш дека со вакви постови расте машкоста или пак се заменува сексот си се заебал.Ниту расте ниту па си сексуално задоволен.Ако немаш партнерка да те задоволи, тогаш купи си кукла која нема да ти приговара околу "големината" на твојата "машкост".

И за крај, се извинувам на администраторите, модераторите, супер модераторите за офтопик, ама морав да му одговорам на детево кое очигледно сака да лечи комплекси.

R

Reve0ke

Гостин
Не знам што се буниш кога ова е јавен форум секој пишува што си мисли. Плус советите можат да бидат добри и лоши во зависност од човекот што ги чита како ќе ги свати а и плус советот не е наредба како човек треба да направи , туку мислење на одреден човек за одреден проблем.

И да продолжам со мојот проблем. Дали има полошо од тоа да имаш цимерка. Од глава до петици сум вљубен во неа пошо знам дека ептен си одговараме(и скроз сме исти и да не речам ја читам што мисли и што ќе ми одговори а и проблемите кои ги има) и цело време сме заедно но проблемов е тоа што јас преку сестра ми дознав дека таа имала "дечко" од друг град што едвај комуницираат а и едвај се гледаат. Знам дека таа се чуствува среќна со мене но мислам дека и не чуствува нешто посебно за мене(мислев за тоа дали ќе ме засака или не). Најлошто е што знам дека ќе дојде денот кога треба лично да и кажам дека ми се допаѓа, ама лошото е што сега живееме заедно и не сакам да го расипеме пријателството.

п.с полудев.

И ако не чуствува ништо за мене тогаш за џабе јас воопшто со неа се дружам.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Не знам што се буниш кога ова е јавен форум секој пишува што си мисли. Плус советите можат да бидат добри и лоши во зависност од човекот што ги чита како ќе ги свати а и плус советот не е наредба како човек треба да направи , туку мислење на одреден човек за одреден проблем.

И да продолжам со мојот проблем. Дали има полошо од тоа да имаш цимерка. Од глава до петици сум вљубен во неа пошо знам дека ептен си одговараме(и скроз сме исти и да не речам ја читам што мисли и што ќе ми одговори а и проблемите кои ги има) и цело време сме заедно но проблемов е тоа што јас преку сестра ми дознав дека таа имала "дечко" од друг град што едвај комуницираат а и едвај се гледаат. Знам дека таа се чуствува среќна со мене но мислам дека и не чуствува нешто посебно за мене(мислев за тоа дали ќе ме засака или не). Најлошто е што знам дека ќе дојде денот кога треба лично да и кажам дека ми се допаѓа, ама лошото е што сега живееме заедно и не сакам да го расипеме пријателството.

п.с полудев.

А мора ли баш да дознае дека ја свиѓаш? Размисли, дури и да испадне дека и она сака да се фати со тебе, и стварно да почнете врска, можат да се десат многу други несакани ствари. Дури и да се ваљате 24саата у кревет, ќе го занемариш факсот.
Нека помине некое време, девојката нигде не ти бега.

R

Reve0ke

Гостин
А мора ли баш да дознае дека ја свиѓаш? Размисли, дури и да испадне дека и она сака да се фати со тебе, и стварно да почнете врска, можат да се десат многу други несакани ствари. Дури и да се ваљате 24саата у кревет, ќе го занемариш факсот.
Нека помине некое време, девојката нигде не ти бега.
За тоа си во право(за факсот мислев), а најарно ќе биде да помине некој период.

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104

п.с полудев.

Трпение - спасение момче! Не се заебувај да кажеш нешто што не треба, туку гледај да и се вовлечеш под кожа. Евентуално можеш да и дозволиш да те ѕирне гол или екстремно малку облечен, и притоа засрами се :). Почекај ја, сама ќе си легне на брашно. Цимерски секс е здрава и распространета пракса.

vikush^^

Токсик Бич
Член од
11 март 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
Значи вака: се работи за моја најдобра другарка,типката ми кажуе се шо и се дешава,зашо сум малце постара од неа...Е сеа типкава предходните 2 месеца добивала точно на 3...Со односи има почнато лани летото ,јуни...и само првите неколку пати има со кондом..дечкото не свршувал у неа никад..само еднаш летото..Но и е страф да не забременила од предсемената течност :jaj:значи добила на 3 декември...и до 31 декември немала никаков сексуален однос со дечко и .Имале на 31,на 2 и на 3...Неа уште и доцни и и е мн страф.Мн пати и иам речено да не го прават тоа без кондом но не ме слуша :toe: Колку дена треба да и касни за да има простор за паника?Најчесто има прилично редовна менструација...:toe: Совет ве молам...

В

викацот

Гостин
Значи вака: се работи за моја најдобра другарка,типката ми кажуе се шо и се дешава,зашо сум малце постара од неа...Е сеа типкава предходните 2 месеца добивала точно на 3...Со односи има почнато лани летото ,јуни...и само првите неколку пати има со кондом..дечкото не свршувал у неа никад..само еднаш летото..Но и е страф да не забременила од предсемената течност :jaj:значи добила на 3 декември...и до 31 декември немала никаков сексуален однос со дечко и .Имале на 31,на 2 и на 3...Неа уште и доцни и и е мн страф.Мн пати и иам речено да не го прават тоа без кондом но не ме слуша :toe: Колку дена треба да и касни за да има простор за паника?Најчесто има прилично редовна менструација...:toe: Совет ве молам...

мој совет (иако сум машко) е да земе и да си купи од аптека тест за бременост
имаш од 70 до 480 денари
и со тој од 70 ке заврши работа
како второ нека праша за сигурно да не свршил во нејзе без она да знае
нека се обиде овака па ке видите дали е или не е трудна

А

Антоние

Гостин
Бабата нејзина е позната врачарка/бајачка во градот. Дали ако раскинеме или ако ја изневерам треба да одам да си купам веднаш некој медаљони за заштита од магии и да ми забаат веднаш или треба да почекам и да видам дали ќе почнат да ми се случуваат лоши работи првен?
< facepalm.jpg >

Јас, големиот врач од топанско штотуку ти фрлив небесна аура од awesomeness. Сега нема потреба да се плашиш од баби и од жаби, и 10 баби да ти дојдат - едноставно џабе е, мојата аура е одобрена од Чак лично. Сега оди и издупи ги сите внуки и чеда на познати врачарки и бајачки. May the sperm force be with you.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Всушност, апсолутно не мора да ѝ кажеш дека ти се допаѓа. Ако сте веќе толку навлезени еден во друг (ментално), таа тоа веќе го знае.

Си помислил ли дека можеби таа исто вака размислува за тебе?

Во секој случај, некогаш, чисто онака, гушни ја (што подругарски, тоа подобро). Потоа, чисто онака, гибни ја итн итн. Знаеш како оди понатаму. Бидејќи живеете заедно, би требало тоа да го направиш и без да се трудиш, т.е. самото тело ќе ти побара (ако навистина е така како што велиш)

п.с полудев.
Одлично. Значи дека се грижиш за девојката. Веројатно ќе дојде моментот кога ќе треба тоа и на дело да го покажеш, па биди спремен.

Е за ова си во огромна грешка. *Никогаш* не е за џабе.

Плус тоа, не е дека имаш некој избор... Со неа живееш и тоа е тоа. Не можеш да ја избркаш од местото на живеење, а ни таа тебе. А ниту не сакаш, чинам...

Како и да е, немој да ѝ кажуваш што и да е. Остави самото да излезе на виделлина и немој да се срамиш од тоа. Тебе ти се допаѓа таа девојка и тоа е факт. Таа сигурно тоа ќе го дознае (ако веќе не го насетила) и сега е нејзино право како на тоа ќе реагира.

Биди спремен дека можеби ќе сака да дојде во станот со некој друг маж и да имаат секс. Сепак, цимерка ти е, не ти е девојка. Би умеел ли тоа да го поднесеш?

H

^HITMAN^

Гостин
Темава секогаш ме насмејува до солзи. Многу често излегува по некое девојче на возраст од 14-15 години и ќе праша нешто, па постариве машки девици веднаш со совети се редат...:pos2:

R

Reve0ke

Гостин
Всушност, апсолутно не мора да ѝ кажеш дека ти се допаѓа. Ако сте веќе толку навлезени еден во друг (ментално), таа тоа веќе го знае.

Си помислил ли дека можеби таа исто вака размислува за тебе?

Во секој случај, некогаш, чисто онака, гушни ја (што подругарски, тоа подобро). Потоа, чисто онака, гибни ја итн итн. Знаеш како оди понатаму. Бидејќи живеете заедно, би требало тоа да го направиш и без да се трудиш, т.е. самото тело ќе ти побара (ако навистина е така како што велиш)

Одлично. Значи дека се грижиш за девојката. Веројатно ќе дојде моментот кога ќе треба тоа и на дело да го покажеш, па биди спремен.

Е за ова си во огромна грешка. *Никогаш* не е за џабе.

Плус тоа, не е дека имаш некој избор... Со неа живееш и тоа е тоа. Не можеш да ја избркаш од местото на живеење, а ни таа тебе. А ниту не сакаш, чинам...

Како и да е, немој да ѝ кажуваш што и да е. Остави самото да излезе на виделлина и немој да се срамиш од тоа. Тебе ти се допаѓа таа девојка и тоа е факт. Таа сигурно тоа ќе го дознае (ако веќе не го насетила) и сега е нејзино право како на тоа ќе реагира.

Биди спремен дека можеби ќе сака да дојде во станот со некој друг маж и да имаат секс. Сепак, цимерка ти е, не ти е девојка. Би умеел ли тоа да го поднесеш?
Тнкс ќе видиме што како ќе излези сепак зависи од мене и од времете. :wink:
kazi mu deka go sakas... i ke vidis dali te saka:vozbud:
kaj mene uspea toa
!?!?!
Темава секогаш ме насмејува до солзи. Многу често излегува по некое девојче на возраст од 14-15 години и ќе праша нешто, па постариве машки девици веднаш со совети се редат...:pos2:
Не знам што требаше ова да значи.

H

^HITMAN^

Гостин
Не знам што требаше ова да значи.
Дека се сомневам во искрените намери на горенаведените господа во мојот претходен пост во нивната намера да помогнат околу љубовните проблеми на малолетничките, туку дека се обидуваат потајно да се омрсат, нешто во стилот на Тошо од К-15 - дојди кај мене па ја да ти покажам како треба.

Kajgana Shop

На врв Bottom