KaiTekk
R&B boy
- Член од
- 17 март 2006
- Мислења
- 1.045
- Поени од реакции
- 22
#1 Причината зошто ти реплицирав не беше дека се пронајдов некаде...незнам од кај тој заклучок.А ти се пронајде некаде во мојата реплика?Ти одговорив тебе на љубовен проблем или пак се пронајде во ЛИГЛЕ и ПЛАЧИПИЧКА?
Зошто да сум му одмогнала?Дека му ја кажав вистината?Извини ама тоа не треба да му одмогне, туку да му помогне и да извлече поука за понатаму.Посочи ми каде сум пишала:"п*чка и иди убиј се"?
И знаеш што, наместо да се замараш со мене, пошто гледам во повеќе мои постови си се пронашол, а репликите не ти биле упатени тебе, размисли зошто си се пронашол во нив.Што е тоа што те боли?
Причината зошто ти реплицирав беше поради "квалитетот" на љубовните совети кои ги даваш на сите припадници на машкиот пол, меѓу кои (првите 2 се каде му посочи дека е пка и да иде да се убие):
Индиректно го нарече лигле и лузер. Зборови кои се многу слични со п**ка? Да.Жените сакаат маж, а не лигле кое се плаши да и пријде.
А после лузерската смс порака, очекуваше да ти каже важи бе мажиште ќе се муваме?
Прв ред. И иако сега ќе речеш нешто ко "не го сваќаш преносното значење го свати буквално, сепак "земи уби се" е фраза што доста се употребува на шала во нашиот јазик" сепак беше доста голема критика.Земи :самоубива:
Изглеа не и се лајка тоа што и изјавуваш љубов преку ФБ
А јас, ти и секој што го чита ова знаеме многу добро од искуство дека ако само го критикуваш некого не му ги решаваш проблемите. Напротив, ги влошуваш.
Уште...
Си се распишал во темава ко да станува збор за кладење, па прашуваш дали е добар коефициентот за да ја стаиш утакмицата на ливче или не :самоубива:Прашуваш дали да идеш на врска, па и не би ме чудело и да прашаш дали сам да ја легнеш или да ти помогне некој од форум
Да те прашам ДАЛИ ЗНАЕШ ШТО САКАШ?Дали си доволно МАЖ?
Наместо да реплицираш одма со емоционална реплика разгледај ги последните неколку мислења на оваа тема и види како им реплицираше на машките а како на женските. Како ги охрабруваш машките да бидат "вистински мажи" (омилен термин на феминистите во последно време, да го ставаат машкиот пол во некоја измислена категорија за "вистински маж"). Ова, повеќе од очигледно, одмага на велико.[/list]
Ова ми личи на изживување.Прво се читаш ли што си пишал?Кој к*р фактор си ТИ да и забраниш на неа нешто?Второ не се прашуваш како би ти било кога би си ги смениле улогите?Трето и запамти си за понатаму, можеш да и забрануваш СЕ, ама она ако сака да напраи нешто ќе напраи.Нема потреба од такво саможивничко понашање со кое мислиш дека си фраер, а у очите на други изглеаш како лигуш.Биди маж и задржи ја девојката покрај тебе без забрани, затоа што како што сакаш ти да имаш слобода така и она сака.
Значи повеќето од твоите реплики кон машкиве се критики, охрабруваља да се вистински мажи, гневност кон тоа што сториле (посебно на оние машки што им забранувале на женските да имаат фејсбук и слично, а те немаше на ниедна тема каде што ситуацијата е обратна т.е. женско забранува).
Значи твоите совети (кон машкиве генерално) повеќе од очигледно е дека одмагаат отколку што помагаат. Причините за тоа...моето мислење е погоре во претходните постови (и несакам да навлегувам во тоа бидејќи е оф топик).
Acid...90% од моево мислење беше за квалитетот т.е. колку помага тоа што Македонка го дава како совет. Што според мене е тотално релевантно за темава. Исто како што пред мене некои реплицираа на некои други луѓе што даваа совети (еден ќе рече: оди со двајцата, друг: не си во право, нека оди со еден итн.) Единствено оф топик што ми беше е тоа што барав причини зошто македонка го прави тоа...(искомплексираност и сл.) ама како што гледаш намерно се обидувам да почнам да го одбегнувам тоа бидејќи е оф топик.
Македонка, малку совет од мене: не можам 100% да знам кои се причините за постовине горе меѓутоа кога се обидуваш да даваш совети...без критики plz (барем 80% од целиот пост да не ти биде тоа како горенаведените).
Anyway, доста беше на темава од мене...ако има нешто што сакаш да ме прашаш на PP станува доста непродуктивно ова другиве да читаат разговор на двајца без да можат да се вмешваат со нивно мислење.