Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
sovet: zaljubena vo decko sto e zafaten>? na pocetokot ne kazuvase i si kontaktiraa i potoa kaza deka ima dolga vrska ama nekjel da kaze poso ke go stavi na ignor. prodolzia so kontakt drugarski i se si kazuvaat ama i se svigja deckoto a i na toj ne mu e seedno.si pokazuva znaci na ljubomora i znacenje.duri i nekolku pati na kafe se dogovaraa ama go izbegnuva toa devojceto.nekje nisto da prezeme poso e zafaten i nekje da rasipuva. sto e najdobro ? da mu kaze iskreno deka go svigja epten i da prekine kontakt ili da prodlozi da kontaktira ko nisto da ne e ???
Ако не почнала ништо, тогаш нека не се ни обидува,затоа што може да биде втора виолина.Не мора да му кажува дека и се допаѓа, а ако мисли дека може да продолжи да контактира со него и да си ги прикрие чувствата кон него ОК, ако не нека ги прекине контактите.Подобро ќе биде и за неа и за него.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Еј ама проблеми си имате со љубовта, бре бре, 600 страни проблеми маму му ебу. Па како само тоа да ви е у живот проблем , друго све да ви е ок.
Гледам некои имаат и у рок од една недела 2 љубовни проблеми со различни личности.
боже боже. Дај боже само љубовни проблеми да си имате цел живот. Ви завидувам.

V

Viktor g

Гостин
Еј ама проблеми си имате со љубовта, бре бре, 600 страни проблеми маму му ебу. Па како само тоа да ви е у живот проблем , друго све да ви е ок.
Гледам некои имаат и у рок од една недела 2 љубовни проблеми со различни личности.
боже боже. Дај боже само љубовни проблеми да си имате цел живот. Ви завидувам.
Не биди буквалист т.е несвакај дека се работи за љубов понекогаш лошото искуство не тера да ги третираме новите почетоци и проблеми како љубовни а воопшто не станува збор за љубов

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Прво нека го надрасне тинејџерството, после, ќе стане досадна и нема да ја интересира типот.
Мој совет плус: Кога ќе го напраи тоа, нека бара тип со кола над 20 илјади евра, тие имаат најдобар карактер, и најчесто се најубави момци.
Не,не и не...:nenene:
Колку што може подалеку од такви,плизззз:se_ molam

J

Johnny Stulic

Гостин
Затоа што...не вредат.
Да не е убавата кола,покрај него или парите би биле...ај да не кажам:smir:
Немам никаква кола и не ме навредува генерализацијава ама не ми влегува никако во глава дека има некаква поврзаност помеѓу копук и сопственик на кола од над 20 к..
.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Немам никаква кола и не ме навредува генерализацијава ама не ми влегува никако во глава дека има некаква поврзаност помеѓу копук и сопственик на кола од над 20 к..
.
Ќут!
Они си знаат,ама најтрагикомично е што не знаат девојките па после оф,леле...

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Немам чистина, не гледам никој предмене освен ликот на мојата најсакана особа... Секоја друга е излишна... Во пријателите и другарите ја барам таа особа... Не ми се трга од предочи... Ја гледам во секој кој го знаеме заедно, таа особа секој ден со секој ми е во муабетот... Се прашувам како да одам напред, кога сакам да појдам со неа... Да итам по патот на среќата, да гледам и од високо и од длабоко, да го изпливаме ако треба и Ламанж заедно... Но пак е тука оној суров глас што постијано ми одѕунува во ушите... „Ке излезеш сам за да си најдеш некоја поубава особа од мене“... Ми ги боди ушите, ми ги пука тапанчињата таа невистина... Се ужаснувам од помислата колку таа се гледала секој момент како да ќе биде заменета со друга особа, како несвесно со нејзината несигурност ме трука во олошот на светот...Се распука и последната надеж да итаме по патот на среќата, да го прпливаме Ламанж, да бдееме будни во ноќта на некоја висорамнина гледајќи го градот пред нас, прегрнати и опсипани со љубовта...

Господе, и пак оној лик... Тука е, се обудивам да го погалам, но само како ладен воздух да провеал по мојата рака... И стварноста веќе е сон, и јас заедно со неа... Трагата од светата љубов не ме напушта... Гласот божји ми вели неразочарувај се... Но посилна е и од него... гори во мене...пламти и негасне...

Како понатаму...:toe:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Zodiak ајде сега пополека кажи го истото само без прози и поезии.... зошто многу не сфатив кој е проблемот?!?!

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
sovet: zaljubena vo decko sto e zafaten>? na pocetokot ne kazuvase i si kontaktiraa i potoa kaza deka ima dolga vrska ama nekjel da kaze poso ke go stavi na ignor. prodolzia so kontakt drugarski i se si kazuvaat ama i se svigja deckoto a i na toj ne mu e seedno.si pokazuva znaci na ljubomora i znacenje.duri i nekolku pati na kafe se dogovaraa ama go izbegnuva toa devojceto.nekje nisto da prezeme poso e zafaten i nekje da rasipuva. sto e najdobro ? da mu kaze iskreno deka go svigja epten i da prekine kontakt ili da prodlozi da kontaktira ko nisto da ne e ???

после долга врска значи тој ја прекинува оди со неа не е кизне колку лошо ама си бара чоеко утеха..прво и прво чупинава некои од нив абе ко че се прогледа во некој што не го зна ни познаваат а не е така ...Сама си е крвиа што ке биде третирана како втора виолина и споредувана со бившата..не гледам убава точка во сето ова..не ми се допајѓа после долга врска да бидам рамо за плачење или втора виолина...и ич да ја нејчел бившата тој пак мисли на неа затоа треба да помине едно добро време ама се се учи...

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Zodiak ајде сега пополека кажи го истото само без прози и поезии.... зошто многу не сфатив кој е проблемот?!?!
Е па и со прози и без прози истото е... Пополека прочитај го... може ќе ме разбереш... Како понатаму... Милиот лик е насекаде околумене, а многу зборови ми изнарече што не се вистинити, сето продуцирано од нејзиниот мозок... Како што рече еден член на форумов во темата „ Вашиот партнер се запознава со личности од спротивниот пол “... Ете тоа беше проблемот со раскинот на мојата врска со саканата особа... Со која повеќе не знам дали можам да бидам некогаш после лошите зборови кои ми ги изнарече... се поради: посесивност (желба девојката/дечкото да биде само со него/неа и никој друг) и секако несигурност во сам/а себе (мисли дека некој друг е подобар од него/неа и дека партнерот нема да биде во можност да го/ја задржи). :nesvest:

Овие две работи ја дотуркаа нашата врска до дното... Но како понатаму, не можам од место да мрднам... ликот на таа особа го гледам во секој околумене, како да сум опседнат... Тешко ми е... Пријателите сите ме прашуваат, другарите пак несакајќи ја споменуваат... :( А мене се ме пече, колку и да се трудам да не мислам...Никогаш не излегов со други за да барам поубава особа или не знам што, љубоморна беше дури и на мојата сенка, ама тоа не го прознаваше, зборуваше измислици што кај ми ја труеа мојата душа, си ја труеше и нејзината... Многу грди работи ми изнарече и се направи светиња, иако многу работи излегоа дека не се така, колку и да еве верувам дека не излегла на кафе со никој на, сепак знаела кои се и што се, се допишувала, комуницирала... И ред други работи... кои ми ја зајадоа душата откако подолг период ми ја уништуваше психата со нејзините претпоставки...:toe:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Aјде некои податоци.. колку време бевте во врска, колку време помина откако не сте заедно?

Во секој случај, лек е времето. Не размислувај на нова врска веднаш, излегувај, дружи се, најди некои сингл другари/ки, и одете на кафе, посвети се повеќе на работата/учење/студирање... и.. ќе видеш како времето ќе летне и се повеќе "гледањето на нејзиниот лик" ќе стане само спомен од една помината врска. Тогаш ќе си спремен за да почнеш одпрво, нова врска, со нова личност...

Значи вниманието на друга страна и замоли ги другарите да ти помогнат со таквото одвлечување на внимание... Така да ќе бидеш подобар по некое време.. секој го поминал тој период

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Aјде некои податоци.. колку време бевте во врска, колку време помина откако не сте заедно?

Во секој случај, лек е времето. Не размислувај на нова врска веднаш, излегувај, дружи се, најди некои сингл другари/ки, и одете на кафе, посвети се повеќе на работата/учење/студирање... и.. ќе видеш како времето ќе летне и се повеќе "гледањето на нејзиниот лик" ќе стане само спомен од една помината врска. Тогаш ќе си спремен за да почнеш одпрво, нова врска, со нова личност...

Значи вниманието на друга страна и замоли ги другарите да ти помогнат со таквото одвлечување на внимание... Така да ќе бидеш подобар по некое време.. секој го поминал тој период
Фала братче... се обидувам... Не за почнување нова врска... Не ни помислувам засега... Но, тоа е... Ќе терам вака... додека не папснам... :(

Kajgana Shop

На врв Bottom