Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
„...Е ми оти така, све тераш нешто обратно?...„.
Mики то е на Исус патентот, му вети на луѓето дека ќе доживеат да го видат враќањето негово и некакво си кралство божје ѓоа на земјата па наместо то - шипинки.
Исус од вистина напраил обратно, то ест невистина

Mики то е на Исус патентот, му вети на луѓето дека ќе доживеат да го видат враќањето негово и некакво си кралство божје ѓоа на земјата па наместо то - шипинки.
Исус од вистина напраил обратно, то ест невистина

Продужуеш со импресивни интелигентни закЉучоци...:coffee:

Продужуеш со импресивни интелигентни закЉучоци...:coffee:
Па дај ти Мики, еден интелигентен закључок дека Исус го одржал ветеното, го исполнил дадениот збор на луѓето пред 2000 години, и како шо рекол, навистина се вратил во нивно време и го донел кралството божје на земјата.

Па дај ти Мики, еден интелигентен закључок дека Исус го одржал ветеното, го исполнил дадениот збор на луѓето пред 2000 години, и како шо рекол, навистина се вратил во нивно време и го донел кралството божје на земјата.

Импресивно...:coffee:

Преоѓа у пост-импресионизам и поентилизам. Уше троа, ќе биди хипер-реализам.

Утешение грешним, рака под рака со Мики и тешете се. Денеска вредностите на човештвото се телемитски, колку и да ги плукаш и игнорираш. ...
Тоа можит само кајтебе дома, оти кајмене не одит тоа така! Вредностите се првенствено Христијански, кои рамноправно ги гледаат мажот и жената . Тие се темелите на општеството, не се сеќавам никогаш жената да била во некаков затвор. Напротив, во Византија имало и царици жени кои се удостоиле да бидат и светици. Туку толку ви е знаењето на вас. Не оти сте виделе нешто повеќе од телемата, од егоцентричноста ваша неможете да гледате подалеку, а Бога ми и се ќитите со туѓи перја, одозгора...
За дрогата ми е мило дека и самиот си знаеш кој е во право, нема што да докажувам јас...[DOUBLEPOST=1471378239][/DOUBLEPOST]
Да бевте малку повозрасни, попросветлени, понормални ќе можевте да разберете и малку повеќе околу вистинските човечки вредности. Вака со култура ФЕЈСБУК што е одраз на вашите генерации, тешко дека може човек да излезе на крај. Само со фацки може да се разбереме а јас сум престар за такви детски муабети. Прашај го татко ти, ќе ти каже дека сум у право![DOUBLEPOST=1471378308][/DOUBLEPOST]
СТварно толаш.На питањево ти е одговорено миљон пати, читај уназад муабети од пред две недели, отприлике

Да беше ти малку повозрасен и да не беше лажго со цел оправдување на христијанството со напаѓање на она што според вашата црква е зло, без да морате нели сами да го истражувате тоа што ви е кажано дека е зло - друго ќе беше.
Сега кога немаш што да правиш бидејќи те разоткривме дека си лажго и со злоба ги напаѓаш учењата кои ниту си ги проучил ниту некогаш ќе седнеш да имаш нешто со истите - почнуваш со вакви постови?

Немаш ниту 26 години, не се расфрлај со години! Да беше возрасен и те како друг муабет ќе зборуваше... но кога пак читам дека и твојот „собрат по вера“ што пишува - може и да имаш 40 години, но со која цел?
Да умреш за да бидеш суден, можеби и осуден? Да велиш секому што не е православен христијанин дека ќе гори, дека е грешен, дека погрешно верува? Верувањето според вас може да е погрешно?
Интересна философија...

Туку види што ми цитираат други христијани, во врска со „рамноправноста“ на жената со мажот:
„Проповедник 7:26 И го открив следново: од смртта погорка е женатакоја е мрежа ловечка и чие срце е мрежа рибарска и чии раце се окови.Човекот му е по волја на вистинскиот Бог ако бега од неа, а грев прави ако дозволи таа да го зароби. “

Интересно нели, за слободата и рамноправноста на жената христијанка во очите на христијанинот...

Замисли колку е поразлично сето тоа според учењето на Телема!

Тоа можит само кајтебе дома, оти кајмене не одит тоа така! Вредностите се првенствено Христијански, кои рамноправно ги гледаат мажот и жената . Тие се темелите на општеството, не се сеќавам никогаш жената да била во некаков затвор. Напротив, во Византија имало и царици жени кои се удостоиле да бидат и светици. Туку толку ви е знаењето на вас. Не оти сте виделе нешто повеќе од телемата, од егоцентричноста ваша неможете да гледате подалеку, а Бога ми и се ќитите со туѓи перја, одозгора...
Се ќе да е дека нештата се по обратен редослед. Вашите христијански вредности се за по дома, во општеството важат други правила. Дека жената била рамноправна со мажот кога е христијанството во прашање можеш дома децата твои да си ги лажеш, пораките во евангелијата се јасни. Павле вели - И забранувам на жената да подучува и да има власт над мажот, треба да биде покорна и да молчи. И не е само таа порака, предходно некој постираше уште една ,,рамноправност" со која жената се поистоветува со смртта, т.е дека е полоша дури и од смртта:
Проповедник 7:26 И го открив следново: од смртта погорка е жената која е мрежа ловечка и чие срце е мрежа рибарска и чии раце се окови.Човекот му е по волја на вистинскиот Бог ако бега од неа, а грев прави ако дозволи таа да го зароби. end of quote
За дрогата ми е мило дека и самиот си знаеш кој е во право, нема што да докажувам јас...
Можам слободно да се заколнам во се што ми е најмило дека ова е гнасна лага и клевета! Никаква врска нема ниту кабалата ниту Телемата со никакви дроги! Нека ти служи на чест и нека ти се врати на твоја кожа секоја твоја отровна и гнасна клевета и лага што ја упатуваш кон нас!

Замисли колку е поразлично сето тоа според учењето на Телема!

Хепта,

живо ме занима колку е разликата. Ќе ни кажеш?...
Само немој со финти во стилот „...еве ти линк па читај...„.

Дај кажи ни со свои зборови, а вала, поткрепи и со дела од Телемата. Ќе мојш?[DOUBLEPOST=1471384143][/DOUBLEPOST]
Дека жената била рамноправна со мажот кога е христијанството во прашање можеш дома децата твои да си ги лажеш, пораките во евангелијата се јасни. Павле вели - И забранувам на жената да подучува и да има власт над мажот, треба да биде покорна и да молчи.

Е ми, оти се фаќаш саде за рабоќе кои некому му се забранети, оти не се фатиш за нешта кои се препорачани?

Не и‘ се забранува само на жената, оти по твојата телесна логика, ќе испадне дека на мажот све му е допуштено.

Дај потсети не‘, за секој случај, што препорачува Апостолот и за мажите и за жените, за да имаме троа покомплетна слика за сите.[DOUBLEPOST=1471384287][/DOUBLEPOST]
Туку види што ми цитираат други христијани, во врска со „рамноправноста“ на жената со мажот:
„Проповедник 7:26 И го открив следново: од смртта погорка е женатакоја е мрежа ловечка и чие срце е мрежа рибарска и чии раце се окови.Човекот му е по волја на вистинскиот Бог ако бега од неа, а грев прави ако дозволи таа да го зароби. “

Хепта,

можеш ли да ни подобјасниш што точно сака да препорача Проповедникот во наведениот стих?

Јас велам дека не можеш и не знаеш.

Последно уредено:
СТварно толаш.На питањево ти е одговорено миљон пати, читај уназад муабети од пред две недели, отприлике
Исус се вратил пред две недели и го воспоставил кралството божје на земјата ??!!

“The essence of my Word is to declare woman to be Herself, of, to, and for Herself; and I give this one irresistible Weapon, the expression of Herself and Her will through sex, to Her on precisely the same terms as to man… The best women have always been sexually-free, like the best men; it is only necessary to remove the penalties for being found out.”

-The Commentary to The Book of the Law, III:55

Е ми, оти се фаќаш саде за рабоќе кои некому му се забранети, оти не се фатиш за нешта кои се препорачани?

Не и‘ се забранува само на жената, оти по твојата телесна логика, ќе испадне дека на мажот све му е допуштено.

Дај потсети не‘, за секој случај, што препорачува Апостолот и за мажите и за жените, за да имаме троа покомплетна слика за сите.
Оти муабетот беше во врска со рамноправноста и жената, а пораките се јасни и очигледни. Жената му е подредена на мажот, не и е дозволено да подучува ниту да има авторитет над мажот. Тоа не го измисливме ние, тоа ви стои во вашите свети книги.
Денеска живееме во свет каде жените се професори, учители, директори, министри, председатели, судии. Денеска важат правила што до 1904 - та не важеа. Светскиот ден на жената на пример - 8ми март е ден кога на жената и беа признаени правата што денес ги има. Тоа се случи во 1909-та година. Тоа е 5 години одкако беше објавена Liber Al vel Legis или книгата на законот, со што почна новиот еон. А во новиот еон, беа објавени нови права и закони, меѓу кои и правото на рамноправност помеѓу мажот и жената на сите основи.

Ама немаат сите жени права, или не сите луѓе живеат како што им е волја (ако ја имаат истата, освен што сакаат да живеат сите како Џони Дип) - така ќе ти речат христијаните!
Погледни околу тебе ќе ти речат...

Па не сите жени и го прифатиле Законот на Телема... што да им правиме?
Насила слобода и живот? Не бидува... нели? :)

Јас сметам дека жена христијанка или не ги следи правилата и законите од христијанската света книга или пак е мазохист и обожава некој да управува со неа и нејзиниот живот.

Реално, не постои христијанска жена освен по манастирите денес, а и тоа ми е сомнително откако гледав како монахиња вози добра кола низ град, сигурно да купи нешто за сестрите во манастирот... што е добро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom