CafeDelMar
Luminance
Држете се до темата или префрлете се во подфорумот Здравје каде што има тема за паѓање на косата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Повеќе за ќелавост прочитав отколку за она што наменета темата али ок.
Не само што се прска некад некој производители буквално го троват овошје и зеленчук со разни препарати, кој ти внимава на кареница да не збориме и за начинот на примена, еве ќе земам пример јаболкото ти изгледа ко да е од пластика нема дамка на него.
Има разни видеа на кој може да се види прскање со цел нивно прерано зреење пример кај јагодите.
Али целта ѓи оправдува средствата сакаме све да ни е така фино на изглед, али само е на изглед тоа, така да верувам дека има вистина околу нутритивната вредност дек се намалила, е сеа тоа околу гмо е друга приказна.
Како и да е купете си сокче од ова 100% што е и уживајте.
Точно е дека е неопходно денес во ова време али со правилен избор на препарат, башка кој е малку по упатен може и подобро да објасни за препарати кој се користат на база екстракт од коприва и т.н кој се и органски, а се употребуваат и имаат ефекти мада кај нас во земјоделски аптеки тешко да најдеш.Прскањето на плодовите е штетно ама и неопходно според мене. А и штетното е знак на прашање бидејки многу зависи од што и како е прскано. На пример прскање на дрвце од пестициди е океј се додека се изврши на време и плодот се конзумира после одреден период ( не знам колку денови точно беше). За жал никој не го почитува тоа бидејки време = пари, сигурно земјоделецот нема да ја обери нивата и да го чува плодот во подрум одреден период да помине дејството на хемијата. Секој сака да продаде одма.
Епа зато ко ќе ти дојдат гости принеси им пример еве сега е берба на сливи модри кој не се третирани со пестициди и гарант ќе ти најдат некој со црви да видам дали ќе ти ги јадат.prvo toa beshe primer a vtoro nie lugeto zaboravivme na najvaznoto atoa deka kaj ovoshjeto i zelencukot se najvazni vitaminite i mineralite a ne goleminata i izgledot posto so prskanje se namalila vrednosta[DOUBLEPOST=1471035284][/DOUBLEPOST]
prvo toa beshe primer a vtoro nie lugeto zaboravivme na najvaznoto atoa deka kaj ovoshjeto i zelencukot se najvazni vitaminite i mineralite a ne goleminata i izgledot posto so prskanje se namalila vrednosta
Точно е дека е неопходно денес во ова време али со правилен избор на препарат, башка кој е малку по упатен може и подобро да објасни за препарати кој се користат на база екстракт од коприва и т.н кој се и органски, а се употребуваат и имаат ефекти мада кај нас во земјоделски аптеки тешко да најдеш.
По бербата плодот нема можност за чистење од тие хемии, ако не се лажам незнам на кој начин ко е на дрво то е друго.[DOUBLEPOST=1471036091][/DOUBLEPOST]
Епа зато ко ќе ти дојдат гости принеси им пример еве сега е берба на сливи модри кој не се третирани со пестициди и гарант ќе ти најдат некој со црви да видам дали ќе ти ги јадат.
Во 50тите години кога ни пестициди ни ГМО не се користеше просечен животен век во Македонија беше 60 годиниe aman be bekate od koneksto nerekov deka mi porasna kosa od grozje, temata e deka nutritivnata vrednost e opanata jas nesakam da navreduvam no kakvi luge ste. Namesto da se zagrizite za toa voe se sheguvate. Pa dali ovaa tema e za sheguvanje ili ke bidete ramnodushni kako gmo pa ke sedime so vkrsteni race. Jas ovaa tema ja otvoriv po shto e seriozna rabota i da se znae. Pa vie si znaete so neserioznite komentari.[DOUBLEPOST=1471034940][/DOUBLEPOST]
e aman be bekate od koneksto nerekov deka mi porasna kosa od grozje, temata e deka nutritivnata vrednost e opanata jas nesakam da navreduvam no kakvi luge ste. Namesto da se zagrizite za toa voe se sheguvate. Pa dali ovaa tema e za sheguvanje ili ke bidete ramnodushni kako gmo pa ke sedime so vkrsteni race. Jas ovaa tema ja otvoriv po shto e seriozna rabota i da se znae. Pa vie si znaete so neserioznite komentari.
Во 50тите години кога ни пестициди ни ГМО не се користеше просечен животен век во Македонија беше 60 години
Денес со сите зрачења ХАРП прскања генетики... е 76 години
Во 50тите години кога ни пестициди ни ГМО не се користеше просечен животен век во Македонија беше 60 години
Денес со сите зрачења ХАРП прскања генетики... е 76 години
Точно е само шо ти недостасува знаење и школо па да разбереш шо е просечно животна добnee
ne e tocno, jas imam baba koja ima 100 godini tie bile prirodno hranati a ima i dosta drugi luge koi se dosta stari.[DOUBLEPOST=1471091646][/DOUBLEPOST]nee
ne e tocno, jas imam baba koja ima 100 godini tie bile prirodno hranati a ima i dosta drugi luge koi se dosta stari.
informacijata deka ponapred ziveele pomalku ti e netocnaТочно е само шо ти недостасува знаење и школо па да разбереш шо е просечно животна доб
дека бабати живеела стотка? на жена ми дедо и на село живееше умре на 37 и сега шопрајме? Од 6 деца само 2 поживееа над 60, две им умреа како малечки деца и 2 умреа под 50 години....i
informacijata deka ponapred ziveele pomalku ti e netocna[DOUBLEPOST=1471092574][/DOUBLEPOST]i
informacijata deka ponapred ziveele pomalku ti e netocna
So ne? Vo 50-tite godini koga babati imala 35 godini ja ozracil HAARPO i jadela prskani ovosje i zelemcuk za da sea napravi 1 vek zivot!!!111!!1nee
ne e tocno, jas imam baba koja ima 100 godini tie bile prirodno hranati a ima i dosta drugi luge koi se dosta stari.[DOUBLEPOST=1471091646][/DOUBLEPOST]nee
ne e tocno, jas imam baba koja ima 100 godini tie bile prirodno hranati a ima i dosta drugi luge koi se dosta stari.
дека бабати живеела стотка? на жена ми дедо и на село живееше умре на 37 и сега шопрајме? Од 6 деца само 2 поживееа над 60, две им умреа како малечки деца и 2 умреа под 50 години....
имаш статистички податоци, пред 2000 години просек беше 30 години а тогаш никој ништо не прскаше сите живееа природно на чист воздух, пиеа изворски води и јадеа пиродна храна
е ај да прочачкаме
Прегледај го приврзокот 154354 Прегледај го приврзокот 154355 Прегледај го приврзокот 154356 Прегледај го приврзокот 154357
ова ти е се “оригинал’ природни производи, како шо ги јадеа нашите претци, лубеница од 17 век, па морков до почеток на 20 век, па пченка, па праска каква шо треба да биди, 2,5 сантими со 35% коска..
И дедоти и прадедоти јадеше модифицирана храна, и ние јадиме и нашите деца ќе јадат.
денешниот Македонец за разлика од Македонецот од пред 100 години, живее подолго, има поголема висина, поголем обим на граден кош, поголема тежина и поголема висина (податоци во книгата Македонци од др.др. Хаџи Константинов)
е ај да прочачкаме
Прегледај го приврзокот 154354 Прегледај го приврзокот 154355 Прегледај го приврзокот 154356 Прегледај го приврзокот 154357
ова ти е се “оригинал’ природни производи, како шо ги јадеа нашите претци, лубеница од 17 век, па морков до почеток на 20 век, па пченка, па праска каква шо треба да биди, 2,5 сантими со 35% коска..
И дедоти и прадедоти јадеше модифицирана храна, и ние јадиме и нашите деца ќе јадат.
денешниот Македонец за разлика од Македонецот од пред 100 години, живее подолго, има поголема висина, поголем обим на граден кош, поголема тежина и поголема висина (податоци во книгата Македонци од др.др. Хаџи Константинов)