zdravo. Na YouTube gledav Eden covek koj kazuvase kako elementite kako zelezo, magnesium Vo spanakot I marolata se namaledi do 97% ( procenti ) poradi shto se prskani so pesticidi I herbicidi. A po Moe mislenje I genetski modificirani da nemaat nutritivna vrednost Toa shto sakam da posocam ne e GMO tema tuku nutritivnata vrednost na ovoshjeto I zelencukot . E Sega edno Moe iskustvo. Otkako pocna kosata da mi se oretcuva, pocnav da istrazuvam na internet zosto paga kosata I naidov na informacija deka beliot sheker e shteten. No sheker na organizmot mu e potreben I zatoa preporacuvaa da se vnesuva sheker Vo organizmot samo so jadenje na ovoshje. Ok, pocnav da jadam ovoshje za da si vnesam sheker Vo organizmot no nemozev da se zasitam so sheker jadev mnogu od ovosjeto no nikkako ne se zasituvav so sheker. Morav da kupuvam nekoi blagi proizvodi za da se zasitam so sheker. I po edno vreme grozjeto od mojata bavca sozrea, znaete, Toa grozje ne e kako kupenoto grozje nema golemi zrna ne e golemo no samo malku shto pojadov od Toa Moe grozje vednash se zasitiv so sheker shto nebeshe slucaj I so kupenoto ovoshje. Shto znaci deka nutritivnata vrednost na kupenoto ovoshje I zelencuk e opanata poradi shto se prskani so pesticidi I herbicidi a sigurno se I genetski modificirani. Ima nekoe grozje mnogu blago no mislam deka Toa e genetski modificirano zashto ednash probav grozje koe nekako mi imashe vkus na cresha. So genetska modifikacija mozat se. Toa shto sakam da go kazam e deka crnite strani kako opaganje na nutritivnata vrednost Dali na ovosjeto ili zelncukot ili brzoto raspaganje kako na primer piperki koi izgledaat zdravo a smrdat na gubre (rasipani, raspadnat) go prikrivaat so genetski inzinjering. Pa momci go sakam vaseto mislenje okolu nutritivnata
vrednost, kolku se zapoznaeni.
vrednost, kolku se zapoznaeni.
Последно уредено: