Вонредна состојба: Поплави во Скопје-Тетово

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.936
ako e samo za albanci sta reci, ama ne veruvam deka od Ekolog toa go dirigiraat, ko sto ne veruvam deka i nekoj od rakovodnite luge na vemero, so jaka funkcija, ke dirigiraat da se deli samo za nivni clenovi ko sto e slucaj, ova go praat nekoi zabegani lokalci garant, sve toa treba da se istrebi.
...ако се комуњари, кој ги ебе.

Памтиш ли ова кој го има кажано за жителите на зграда до која требаше да им залепат друга?

Член од
7 август 2011
Мислења
4.976
Поени од реакции
15.300
Мајмунот што го тепаше дечкото од левица е член на ДУИ вработен во гази баба, а на терен пратен да биде спонтан поддрувач на паторот.
Зборувај ми за тоа како ДУИ и ДПМНЕ се две различни партии...

Ф

Флеш

Гостин
Еве ги пак стереотипите.

Чим викате Еколог е уан веј Шпанци само,
тогаш Тинех и остали само Македонска раса.

Ајде доста се филмувате, Брус Вилиси типој.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ееее скржаво Македонче, Албанциве бар си донираат меѓу себе. Некоја македонска фирма, Алкалоид, Бетон, Гранит, Кам?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Еве ги пак стереотипите.

Чим викате Еколог е уан веј Шпанци само,
тогаш Тинех и остали само Македонска раса.

Ајде доста се филмувате, Брус Вилиси типој.
Абе може да не пишуваш вакви глупи мислења на сериозни теми? Иди скаутирај таму играчи од Северно Зимбабве.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Алкалоид и Еурофарм имаат пратено донации. Имаше објави.

Член од
5 август 2016
Мислења
465
Поени од реакции
296
и во вакви времиња ли ќе се делиме на албанци-македонци, вмровци-сдсмовци...
со почит кон загинатите, ама за нас само потоп е изгледа

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нека отидат Комити и останати навивачки групи + Шарена револуција во Стајковци, може така ќе се активираат полицајциве :toe:

И преку таквото веќе со камериве, не знам дали се свесни овие дека луѓето се во невиден очај, може некој да одлепи да земе све да застрела онаму.

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
Немај гајле, накриви капа и вози. Добри вести:
Куртоните објавија дека оваков природен феномен се случувал еднаш во илјада години:

УХМР: Саботното невреме со веројатност на појавување еднаш во илјада години
http://tocka.com.mk/1/204015/uhmr-sabotnoto-nevreme-so-verojatnost-na-pojavuvanje-ednas-vo-iljada-godini

Нема потреба од одводи, инфраструктури, контролирање на сеча, нити пак од експерти на позиции. Знае Грујо дека све тоа е бесполезно. Сега можеме сите пари од таа сфера и јавно да ги пренасочиме на барокни фасади, кафези за мајмуни, тркала и палми.
Мирни сме бачко тисучу година.(y)

Тоа е тоа, еднаш у 1000 години наврнува 70-90 литри на метар квадратен. Како и да е, има време (999 години и 11 месеци) до следниот ваков природен феномен со 70-90 литри на метар квадратен.
не сум контраш, ама 93литри за 5-6 часа, не е исто со 93 литри за цел ден, инаку рекордот е 204 литри за 24 часа во Гевгелија

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
Немај гајле, накриви капа и вози. Добри вести:
Куртоните објавија дека оваков природен феномен се случувал еднаш во илјада години:

УХМР: Саботното невреме со веројатност на појавување еднаш во илјада години
http://tocka.com.mk/1/204015/uhmr-sabotnoto-nevreme-so-verojatnost-na-pojavuvanje-ednas-vo-iljada-godini

Нема потреба од одводи, инфраструктури, контролирање на сеча, нити пак од експерти на позиции. Знае Грујо дека све тоа е бесполезно. Сега можеме сите пари од таа сфера и јавно да ги пренасочиме на барокни фасади, кафези за мајмуни, тркала и палми.
Мирни сме бачко тисучу година.(y)

Тоа е тоа, еднаш у 1000 години наврнува 70-90 литри на метар квадратен. Како и да е, има време (999 години и 11 месеци) до следниот ваков природен феномен со 70-90 литри на метар квадратен.
не сум контраш, ама 93литри за 5-6 часа, не е исто со 93 литри за цел ден, инаку рекордот е 204 литри за 24 часа во Гевгелија

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Еве, сеа баш зборат на Сител, катаклизмично било, не можел никој да помогне и да сакал.
Море мамето ваше...

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.390
Поени од реакции
3.597
Na albanskite ziteli od cento singelic i stajkovci, drugite albanci so kombinja i kamioni im nosat humanitarna pomos od kukja na kukja, ogromni sisinja so voda i crni golemi kesi so konzervirana hrana i namirnici.

Ova ne go pisuvam od inat i zloba, tuku go pisuvam za edna sporedba.

Za sporedba, vo osnovnoto uciliste 25 maj vo cento od kade sto se zema humanitarna pomos za site (vo glavno za makedoncite), vcera nastana golema tepacka. Why, you ask?
Tepackata nastana veruvale ili ne zatoa sto edni isti lugje koi ziveat vo Madzari koe e nepogodeno od poplavite, sekoj den se butaat da zemat hrana i sisinja voda...

Jas mislam deka ova e odlicna paralela za makedonceto i albanecot.

Последно уредено:
Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
Дали можеме да направиме хронологија на настаните.
Еве што забележав јас и кој податоци ми недостасуваат:
Силниот дожд во Скопје почна да врне во сабота на 07. август. 2016 година
Таа вечер и ноќта јас воопшто не знаев дека има поплави. На вестите кажуваа дека има невреме во Скопје и ништо друго
Дека има жртви за прв пат дознав утредента, недела на 08. август во 10 часот претпладне, кога ми се јави еден познат од Белград да праша дали сум жив. Тој ми кажа дека слушнал дека има 5 жртви
На нашиов првпат е известено во недела и тоа во 11,20
http://forum.kajgana.com/threads/Вонредна-состојба-Поплави-во-Скопје-Тетово.76571/page-16

Тоа го стори @Hurin

Ми требаaт податоци:

Во колку часот водата навлезе во куќите? 2030
Кој медијум прв извести и во колку часот? тв21
Која власта било што презеде и во колку часот?
истата вечер имаше војска и полиција видов на снимките од тв21, во 21-22ч[DOUBLEPOST=1470763579][/DOUBLEPOST]
Дали можеме да направиме хронологија на настаните.
Еве што забележав јас и кој податоци ми недостасуваат:
Силниот дожд во Скопје почна да врне во сабота на 07. август. 2016 година
Таа вечер и ноќта јас воопшто не знаев дека има поплави. На вестите кажуваа дека има невреме во Скопје и ништо друго
Дека има жртви за прв пат дознав утредента, недела на 08. август во 10 часот претпладне, кога ми се јави еден познат од Белград да праша дали сум жив. Тој ми кажа дека слушнал дека има 5 жртви
На нашиов првпат е известено во недела и тоа во 11,20
http://forum.kajgana.com/threads/Вонредна-состојба-Поплави-во-Скопје-Тетово.76571/page-16

Тоа го стори @Hurin

Ми требаaт податоци:

Во колку часот водата навлезе во куќите? 2030
Кој медијум прв извести и во колку часот? тв21
Која власта било што презеде и во колку часот?
истата вечер имаше војска и полиција видов на снимките од тв21, во 21-22ч

Kajgana Shop

На врв Bottom