Вонредна состојба: Поплави во Скопје-Тетово

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување
gwujo tera PR marketing na grbot na nastradanite luge, shteta sto sitel i kompanija ne gi pusta klipovite kade sto gi brkaat ko kucinja skitnicni od odredeni poplaveni mesta

nego horhe edvaj cekase da pomine denot na zalost za da se pofali so uste edno golemo dostignuvanje vo negovata pretsedatelska kariera

13872789_1202317996479492_1248876248561028760_n.jpg

sramota e be amebo edna fikusovidna da ti proagaat sliki kade si okleshten ko da nema utre, bruko glupava.
Кретенот даде изјава за националната телевизија дека жал му било за жртвите, АМА ТОА БИЛ ЖИВОТОТ. Не ми се веруваше коа го кажа, да му изнаебам се во фамилија тоа бил животот лиѓе од дожд да умираат.

Немај гајле, накриви капа и вози. Добри вести:
Куртоните објавија дека оваков природен феномен се случувал еднаш во илјада години:

УХМР: Саботното невреме со веројатност на појавување еднаш во илјада години
http://tocka.com.mk/1/204015/uhmr-s...jatnost-na-pojavuvanje-ednas-vo-iljada-godini

Нема потреба од одводи, инфраструктури, контролирање на сеча, нити пак од експерти на позиции. Знае Грујо дека све тоа е бесполезно. Сега можеме сите пари од таа сфера и јавно да ги пренасочиме на барокни фасади, кафези за мајмуни, тркала и палми.
Мирни сме бачко тисучу година.(y)

Тоа е тоа, еднаш у 1000 години наврнува 70-90 литри на метар квадратен. Како и да е, има време (999 години и 11 месеци) до следниот ваков природен феномен со 70-90 литри на метар квадратен.

Toj куртон веќе е искористен:

http://www.dnevne.rs/tema-dana/vuci...snje-poplave-trenutno-evakuisemo-sremsku-racu

Возиш кола, на гланц нов аутопут и те полавуе дожд од 70-90 литри на квадрат и се давиш. Задњи моменти - не ти прелетува животот пред очи, како што мислат некои, него само rewind до 2009-та, 22 јуни и го слушаш гласот на нашиот премиер господинот Груевски:
„Нека е со среќа и аирлија. Проектот северна обиколница на Скопје целосно е завршен. Со тоа Скопје и граѓаните на Македонија добија модерен автопат изграден според европски стандарди“, рече премиерот Никола Груевски на свеченоста што се одржа вчера по повод предавањето во употреба...
QX3AukI.jpg

Бидејќи ми го избришаа постот еве нов со слика, да си продолжиш да си тераш политички агенди , 2 дена по цели денови постираш политика во темава, место да фатиш лопата и да отидеш да помогнеш

Треба на административците да им сопрат по 100ден, а на пратениците по 1000ден.

Citam nekoj nekoj tropa gluposti. Vise od 20 godini samo se krade vo Makedonija a vie uste imate u sebe toa nacionalost Makedonec, Albanec, Turcin a ni 300 E nematee u dzep. Abe vladata da ne praese toa cirkusot 500 milioni da praese kanalizacija u cela Makedonija da praese normalni patista etc etc nemase da dojde do tuka. Da se gradese u drzavata ednakvo kako u selo i u grad u sekoe naseleno mesto, drugse bi bilo nemase sega da se zamarate so "S-IP-T-ARI ILI KJAFIRI". Treba edno da vi e jasno nemoze za nekogo Majka za nekogo Makea da bide drzavata. Jas mn ubavo si pominuvam so Makedonci a vie sto nikad u zivot ne ste videle Albanec sto mislite deka Albancite imat rogovi a ? Sram da vi e na na nekoj nekoj bruka ste

Последно уредено:
ти си бе обично гнасно човече, 2 дена ко мисир дремеш на форумов и плукаш си тераш некој политики, грујо го отварал , бранко го проектирал, овој бил крив тој бил, гнаса
Знаеме, знаеме, не е битно кој е крив. Битно е да се заташка и да се продолжи понатаму со барокот, тркалата, кафезите, палмите, сладоледите и сендвичите, све до наредниот ваков настан (за 1000 години).

Населба Илинден. Избегаа на време, нема жртви. Никој не ги ебе два посто, иако све им е поплавено.

13895490_1060001360731713_7323582140125530229_n.jpg

13932708_1060000934065089_1850613689591453040_n.jpg

13906704_1060001127398403_2370723497424710089_n.jpg

13903201_1060000907398425_7465361196899794788_n.jpg

facebook пост:
"Epa vaka.. Zosto za nas od ILINDEN nema koj da kaze.. Ne postojat TELEVIZII I HEROI da ne spasat resiv jas.. ZRTVI NEMA del navreme izlegovme del ostanaa.. ul. 28 poplavena cela, dvorovi, letni kujni, na nekoi i KUKITE zalno navistina dali nekoj od nadleznite na Opstina Ilinden se zaprasa kako im e na tie luge dali ima kade da odat... Sramota.. Razbrav navodno bile na kolektiven odmor.. Donekade na isto nivo sme bitno plivame.. Ama nekoj so koktel vo race, kafe, limoda.. A nie so gumeni cizmi... Poveke nemam sto da kazam revoltot e golem, bolka uste pogolema.."

Последно уредено:
Немај гајле, накриви капа и вози. Добри вести:
Куртоните објавија дека оваков природен феномен се случувал еднаш во илјада години:...

Не ме смири. Тие шалабајзерите не знаат ни процент да израчунаат:

“невремето што во саботата доцна попладнето ја зафати Скопската котлина е со веројатност на појавување од 0,1 отсто или еднаш во илјада години, соопшти во понеделникот попладнето Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР)“

Тоа математички е неточно. Настан со 0.1% веројатност значи 1 резултат на 1000 проби, а не 1 резултат на 1000 години. Од друга страна, 1000 проби (врнежи во овој случај) се случуваат за 10-тина години, а не 1000 години. Од чисто математички аспект.

Кој пројај таму лајна :icon_lol:?

Него жално за луѓето што очекуваат таму некоја голема помош, никогаш нема да дојде таа, и никогаш нема да им проценат и обештетат барем минимално, ни тоа нема да биде.

Абе не заебавај,господ знае кои све морони седат таму по тие позиции, ти за математички недоследности си се фатил.

Кој пројај таму лајна :icon_lol:?

Него жално за луѓето што очекуваат таму некоја голема помош, никогаш нема да дојде таа, и никогаш нема да им проценат и обештетат барем минимално, ни тоа нема да биде.

Хаос на пунктовите за помош, екипата на Телма нападната

http://telma.com.mk/vesti/haos-na-punktovite-za-pomosh-ekipata-na-telma-napadnata

Забрането за снимање внатре каде што ја складираат помошта. Телма забележала внатре расфрлени донирани алишта на сите страни а се давало надвор само леб и паштета.

Не ме смири. Тие шалабајзерите не знаат ни процент да израчунаат:
“невремето што во саботата доцна попладнето ја зафати Скопската котлина е со веројатност на појавување од 0,1 отсто или еднаш во илјада години, соопшти во понеделникот попладнето Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР)“

Тоа математички е неточно. Настан со 0.1% веројатност значи 1 резултат на 1000 проби, а не 1 резултат на 1000 години. Од друга страна, 1000 проби (врнежи во овој случај) се случуваат за 10-тина години, а не 1000 години. Од чисто математички аспект.

Сакаш процент да ти пресметаат оние на кои Казахстан им е со еднаква големина колку Европа на Рамната Земја, каде учителот на Александар се викал Александар?

Здрaвo пријaтели...Прв пoст нa местo кaде штo не би сaкaл ни темaвa дa пoстoи.
Имaм еднo прaшaње,дaли пoстoи превoз дo кризните местa зa пoмoш,или пaк дoкoлку немa кaде се oстaвaaт вoзилaтa вo близинa a дa не пречaт?
Блaгoдaрaм...

После денешниов ден (кој го поминав на терен) можам да заклучам дека некои етнички припадности во државава не заслушуваат ни да ги плукнеш а па тек да им помогнеш. Кој не верува нека појде на терен нека погледне како се дели хуманитарна помош селективно искучиво на планинари кои доаѓаат по 15 пати да земат пакет храна вода чизми и истата се носи (краде) во арачиново иако најпогодено подрачје е стајковци, црешево, булачани, виниче и каде сите погинати се од општина гази баба. Ако веќе донирате имајте го ова на ум или најубаво однесете ја директно во погоденото подрачје пошто најверојатно вашата помош ќе заврши кај некој кој има веќе и не му е потребна.
Се изнагледав се и сешто денес дефинитивно, а како момент ќе го издвојам она што малите планинарчиња земаа сокови тетрапак и како ги земаа ги фрлаа во ѓубре и влегуваа внатре повторно да земат. Исти луѓе ги напунија продавниците со роба од хуманитарната помош, а капаче на се е како планинската полиција вработена у мвр седи и зема плата за лежење во кола. Го прашуваш планинарот што прави, у позадина ти се собираат планинари и ти вика горска пакети цел шлепер била приватна донација ( само за албанци ) на пункт за гази баба и истата се одлева во арачиново. МЕТАК.

потврда на твоето кажување

http://telma.com.mk/vesti/haos-na-punktovite-za-pomosh-ekipata-na-telma-napadnata

Денес истото се деси, стигна камион со вода од „Еколог“ Љазим Дестани, газдата на шкендија на пунктот после џамијата, се жалеа македонци кај џандарине дека не им давале вода да земат, овие само креваат рамена...

во стајковци почнаа со комбиња да носат од куќа на куќа ама многу споредни улички уште не се проодни, нема доволно механизација, се е кал, обиколницата ја расчистиле од кал, проодна е, ама месеци ќе треба да се обнови...[DOUBLEPOST=1470753574][/DOUBLEPOST]
Здрaвo пријaтели...Прв пoст нa местo кaде штo не би сaкaл ни темaвa дa пoстoи.
Имaм еднo прaшaње,дaли пoстoи превoз дo кризните местa зa пoмoш,или пaк дoкoлку немa кaде се oстaвaaт вoзилaтa вo близинa a дa не пречaт?
Блaгoдaрaм...
да не пречат е најдобро да одиш преку обиколницата и да ја оставиш на самата обиколница пред мостот за Стајковци, одма на минута си од Стајковци, пошто низ Ченто до Стајковци со кола тешко да поминеш, има цистерни, багари, пожарни, шлепери...политичари парадираат...

Сега се враќам од целодневно копање и чистење по куќи.
Немам сила да опишувам детално, само кратко ќе се обидам да ви преставам:
1. Сабајле излезе повик од општина гази баба за доброволци. Два часа ѕвоневме на бројот кој беше оставен за контакт и никој ме се јави. Накај 12 сами десетина луѓе отидовме во стајковци или како и да е.
2. По пат страшна глетка. Горе доле сликата е као цунамито во јапонија, коли и камиони по сто метри флрени во нивите, патот целосно однесен и мртви животни околу. Стварно језиво.
3. Селата исто се уништени тотално, во стајковци делот околу школото е океј па тука е и пунктот за донации. Дечкото што дели пакети беше со мајца вмро дпмне и беше крајно некултурен кон луѓето. Се приметуваше дека некои луѓе се привилегирани во однос на другите.
4. Немаше ниту едно одговорно лице за инструкции, па сами се упативме во најоштетените куќи да им помогнеме на луѓето. Многумина се жалеа дека приоритет се дпмнеовските куќи. Кал има до колена, а политичиариве (и едните и другите) доаѓаат само да се сликаат. Не сум експерт, но ми личи дека ситуацијата е алармантна. Милион болести ќе излезат од таму.
5. Неколку различни луѓе ми кажаа дека имало преку 100 мртви ама се криело. Ми нема логика зошто би се криела толкава бројка, ама ај да пренесам и тоа..

Ова сакав да го кажам, ја слушам кутрава женичка и не можам да си поверувам... значи вода и леб делат преку врски, а камоли парични донации, срам и арам да им е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom