Фан Клуб: Челзи

Член од
14 август 2012
Мислења
1.708
Поени од реакции
738
Кристиансен продаден ли е у Борусија или уште има позајмица?

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Aj posle utakmica pisete koj kako izigra posho nemozam da ja gledam utakmicata

Член од
31 март 2008
Мислења
2.596
Поени од реакции
1.926
Мозес заслужува да добие шанса оваа сезона. Игра и трча со срце, ко тинејџер со топка е, игра со страст!

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Добро изиграа, направија доста шанси и доколку ги искористеа, лесно можеше да дадат 6-7 голови. Нападот добро функционираше. Вилиан пак ништо не изигра, Хазард одличен, и Коста добар, си даде и гол. Оскар исто добро изигра, само многу лошо проба да го дрибла голманот кога имаше одлична шанса за гол. Канте добар, и Матич ок беше. Мичи имаше две добри шанси, ама не успеа да даде гол. Одбраната доста нестабилна на моменти, очекувано.

H

HoT IcE

Гостин
Вилиан кај и да е ќе се среди кога ќе почне сезонава додека одбранава ме сериозно става во позиција да сумњам дека ќе ни се понови слична сезона како ланска кога се работи за примени голови.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.090
Поени од реакции
2.036
Интересен натпревар.

Канте се понаша како да има играно во Челзи 5 години.
На него не ли му требаше време за адаптација и учење на тактика... Абе бачко ако си го бива некој за фудбал ќе си го биде и у права утакмица...

Од овој Хазард и оној од лани е разлика тоа што кај овој се гледа дека има желба за фудбал.

Не се проблем Оскар или моменталната форма на Вилиан... кај првиот ќе го ставиш во игра Фабрегас и Лофтусот... Вилиан ќе го ротираш со Мозес или Педро...

Ама во одбранава нема ротирање... Кехил и Тери имаа 4-5 ситуации каде излегоа мајмуни и тоа од мидфилдери на Вердер...
Мора да се купува штопер/и, Ајде да се иде на ризик дека Зума ќе се врати стариот ама 2 квалитетен штопер нема Челзи...
Мислев дека ќе се крпи некако да не се фрлаат 50 мил за Кулибали... но МОРА...
Освен ако несакаме натпреварите да ни завршуваат 5-4

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Изгледа дека првиве 11 од денеска ќе бидат и вообичаени стартери на Конте годинава.
Горе доле..тоа е..само Канте ни е огромен апдејт. Ни фали креативец у средина.
Одбранава...тоа е...ова го зборев уште пред 3-4 години..тогаш ние АМчиња си купувавме.
Ширле. Играчиште. Тие пари да ги дадевме за одбранбен играч сега просек на одбраната немаше да ни биде 55 години.... ама ајде....нека лапаат стероиди и вијагри можда ќе се поправат сезонава. А можда и ќе купиме некој. Кој знае.

Како и да е, излеа ок тимов. Малце да ги стегне Конте и имаме шанса за топ4. Не ќе е лошо да се купат уште 2ца БИТНИ играчи до крај на трансфер роков.
Под битни сметам играчи што ќе можат да влезат у први 11 а не некои што би требало да ни бидат замени.

Ок е. Вест Хем е заебан противник така да уште у прво коло ќе видиме колку е променет тимов од лани до сега. А пошто и немаше Конте ептен време би било чудо ако одиграме јако уште од старт.

Се на се..спремен сум за сезонава..бринг ит он!

П.С. Да не ќе иаме собир за со Вест Хем? :D
Мозес заслужува да добие шанса оваа сезона. Игра и трча со срце, ко тинејџер со топка е, игра со страст!
Ова го прочитав у глас на Калински. У негов стил пишано :D

Млад, полетен, со тинејџерски хормони во него, спремен да трча и повеќе од 90 минути, неговото срце бие во ритамот на фудбалот. Секој негов допир тој ја впива топката до него и трча како пастув на теренот! (калински стил ми е коментаров напишан а не мое 100% мислење :D )

Ја ова го викав уште лани...ама лани го downgrade-наа со позајмици и..тоа е..а да останеше во Челзи ќе беше различна ситуацијата ама то е.

Минимум за од клупа да влезе е супер. Ја има таа енергија за да смени атмосфера кога на останатите нема да им се игра.

H

HoT IcE

Гостин
Пошто завршивме со подготовкиве само да кажам дека генерално сум задоволен од Конте и тимов од тоа што го покажаа. Видовме агресивен Челзи, тим што презема акција и што не чека на противник да организира игра, притискаме, играме офанзивно и агресивно, трчаат многу, ми се свиѓа многу. Ми се свиѓа и што мењаме формација, немора да значи ако една се покажала како нефункционална(4-2-4) дека така и ќе остане, со тренер како Конте ми се свиѓа што имаме план Б и можење да мењаме темпо и игра, во долга сезона кога противниците ќе те научат у глобала како играш и слично многу е битно да се извади нешто ново и сметам дека ова е голем плус за Челзи, плус кој ни фалеше изминативе сезони.
Втора работа е како сме организирани дефанзивно. Тактички, формациски ми изгледа добро од страна на Конте ама ме загрижува фактов што играчиве некако ми се недисциплинирани во одбрана и се понашаат многу ноншалантно. Неколку пати во утакмициве видовме како некој играч останува вишок и прави проблеми ради кои сме во опасност да примиме гол или примивме гол. Мора да ги стегне Конте за ова, неможе да се спие во одбрана мора да останат будни и да пратат што се дешава околу нив, некако премногу касно ми одвојуваат и оставаат простор за противници да креираат шанса, ова поготово важи за овие од средина што играат, почнуваат со удвојување и агресивно притискање за топка на самиот шеснаестерец кога и веќе ризикот од пенал и гол шанса е огромен, мора многу агресивно и ажурно да притискаат дефанзивно, се надевам Конте го гледа ова, а мислам дека го гледа пошто после Вердер изјави дека има многу работа уште да се заврши и дека не е задоволен со многу аспекти од играта.
Тоа ќе биде во глобала, се надевам нема да имаме фијаско од сезона и ќе бидеме во битка за титула, сакам да бидеме препознатливи по тоа што сме агресивни и наапани кога играме, нејќам пасивен Челзи како лани, сакам кога ќе излезе Челзи на терен да знае што да се очекува, сакам агресивен пристап и гладијаторски пристпа на терен а верувам и Конте истото ќе го форсира. Сезонава нека биде филтер и основа за Конте да види што може да функиоцнира и форсира во Англија и на кои играчи да рачуна.
И се надевам дека денес е стварно денот во кој е тој познат состанок на кој ќе се одлучува за играчи и ќе донесат уште двајца во одбрана(бек и централен) и уште еден везњак ориентиран дефанзивно пошто воопшто не сум импресиониран од Матиќ. Ако не донесеме уште засилувања ќе имаме многу проблеми сезонава особено со одбрана пошто нема да имаме никаква замена или конкуренција.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.090
Поени од реакции
2.036
Змејски фалат на маркетот квалитетни дефанзивци кои можат да се купат по реални цени и нормално кои се на продажба.
Се купи Луиз како замена за Тери или тогашен партнер на Тери... ама имаше партии како сега што има Оскар. И продажба за 50 мил беше сосема ок.
Кехил исто беше солиден дефанзивец, барем во Болтон. Ама испадна тежок просек...

Имаше и такви обиди како за Маркињос, Стоунс, Варан кои или беа експресно одбиени или пак имаа напумпани цени.

Еве сега обид за купување на Кулибали без одговор... или со други зборови Наполи чека подобра цена која воедно нема да е реална за квалитетот на играчот...

Клубот не седи пробува да купи, ама да купи дефанзивец треба да иде ал ин како што направи Мануре за Погба.

Kajgana Shop

На врв Bottom