Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Дајте некоја препорака за паста.
Сакам самиот да ја менувам, гледав по канали на Јт не ми изгледа тешко, а и доста лесно се достапни кулерот и металот на процесорот на лап топот.
Ваљда нема да заебам работа :)
Сите се исти отприлика, не вреди разлика во цена. Можеби само за занесени оверклокери.

оваа е добра, а не многу скапа
http://www.anhoch.com/product/35717/thermal-grease-for-cooler-deepcool-z5-3gr-syringe-w-silver-oxyde
имаш таму за 10 нанесувања
погледај видео на јутуб
не ставај премногу паста и претходно исчисти сo изопропил алкохол, ладилник и процесор
издувај вентилатори

менување паста и издувување е лесно, само расклопување лаптоп може да биде тешко во зависност од моделот

Прашав во 3-4 сервиси во Куманово и сите ми побараа 1000 за менување паста.
Имало многу работа темелно чистење бла бла.... реално таа работа не вреди толку пари.
Вчера успешно му направив операција РАСТУРАЊЕ... денес ми стига Анхочевата паста па ќе видиме најверојатно ќе нема лап топот вишок делови.

ХП-то претходно беше пациент на еден сервисер во Сет главниот во Ск сервис.
Прво што забележав е дека фалеа пуно шравчиња во Хп-то не дека е некон голем проблем. Второ имаше страшно многу паста... што според ваши совети и шо Јт е многу а и беше ужасно сума... како суво блато...
Е сга имам прашање
Паста имаше на процесорот оние точки.. нормално и на огледалото... по мое скромно знаење познавање паста на тие точки не тррба да има... или треба

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

388bba4f937b26ccdfb1df11d31f28f1.jpg

Имало многу работа темелно чистење бла бла.... реално таа работа не вреди толку пари.
Вчера успешно му направив операција РАСТУРАЊЕ... денес ми стига Анхочевата паста па ќе видиме најверојатно ќе нема лап топот вишок делови.

Прво што забележав е дека фалеа пуно шравчиња во Хп-то не дека е некон голем проблем. Второ имаше страшно многу паста... што според ваши совети и шо Јт е многу а и беше ужасно сума... како суво блато...
Е сга имам прашање
Паста имаше на процесорот оние точки.. нормално и на огледалото... по мое скромно знаење познавање паста на тие точки не тррба да има... или треба

Какви точки? Ваљда немало внатре во пиновите паста?

Десно точките .... успеав да исчистам но се уште има траги од паста

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk[DOUBLEPOST=1470497975][/DOUBLEPOST]Уште со овој пост ќе замарам и бегам од темава. :D

Операција менување на паста успешна. :) За среќа не останаа вишок делови и шрафчиња :)

Доста деликатна работа е расклопувањето. Мојов ХП треба буквално да се растури во делови за да се дојде до процесорите. Но работава се сведува на одвртување шрафови и вадење флеткабли. Што според мене не вреди за 1000 ден колку што ми бараа сервисерите во куманово...
Едни пак ми рекоа дека менуваат и жива гума :)

Паста немало од Deep Cool во Анхоч па земал Gembird. Во спецификации 1 е за нијанса подобра... но мислам дека и оваа ќе тера 6 месеци.

Најбитно пуштив 2 партии Пес на хајсетингс и не загреја ич... немаше сецкање воопшто.

Ви благодарам на времето и советите... поздрав.

Последно уредено:
Ваљда на право место го поставувам прашањето
Каде можам да најдам батерија за Asus и која цена се?

Ваљда на право место го поставувам прашањето
Каде можам да најдам батерија за Asus и која цена се?
а што модел на асус. ако може најдобро е да ја сликаш старата батерија.

Има продавници?Да одам дирекно да купам
не гледам на сајтовите на големите прованици кај нас, анхоч, сет, амц
некој ако знае некој сервис што има батерии на лагер нека пише

не гледам на сајтовите на големите прованици кај нас, анхоч, сет, амц
некој ако знае некој сервис што има батерии на лагер нека пише
Set kompjuteri se servisot na Asus, tie se Setec. Javi se sigurno znaat da ti kazat[DOUBLEPOST=1470915752][/DOUBLEPOST]

Е сга имам прашање

Pastata treba da e nekonduktivna. Takes zemi I da dopira pinovi nemam problem

Незнам дали е место во темава, но ако не е се извинувам однапред :). Дечки да не знаете дали (и доколку да), каде може да се најдат "covers" (заштитници од прашина) за УСБ/ХДМИ портови?

Последно уредено:
Незнам дали е место во темава, но ако не е се извинувам однапред :). Дечки да не знаете дали (и доколку да), каде може да се најдат "covers" (заштитници од прашина) за УСБ/ХДМИ портови?
залепи им селотејп или црна изолир трака

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom