Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

D

Daedalus

Гостин
Има тука еден огромен проблем кога луѓе се расправаат за муслимани, еманципирани и фундаменталисти. Многу од тие луѓе не знаат за исламот и што значи некој да биде муслиман.
Во Куранот кој е исламската доктрина, сите тие работи кои ги прават екстремистите низ светов се не само дозволени, туку и императив за секој муслиман.
Муслиманите треба да се борат против кафири, да бесат хомосексуалци, да каменуваат неверни жени и да сечат раце на крадци.
Меките муслимани кои се еманципирани и не спаѓаат во „дивото племе“ или се притаени фундаменталисти кои ги имаат истите посрани вредности или селективно одбираат во што ќе веруваат, а во што не што во самиот Куран е осудено како ерес, а тие „муслимани“ се еретици.
Шеријатот е токму тоа што се прави во земји како Мавританија, Нигерија, Саудиска Арабија и уште 10 други кадешто атеисти се осудуваат на смртна казна и се почитуваат нормите поставени во Куранот, норми кои треба да се толкуваат недвосмислено според самиот Куран.

Така да меките муслимани со кои јас немам никаков проблем, впрочем имам и неколку другари кои се такви, не се вистински муслимани според Куранот.
Некои од нив селективно одбираат што и како ќе прифатат (пијат алкохол, не убиваат атеисти и сл.), а други не ни ја знаат сопствената религија и мислат дека исламот е нешто друго.

Така да кога станува збор за вистински муслиман, не постои работа како исламофобија, туку реален и објективен страв од луѓе со такви верувања.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.297
Поени од реакции
84.433

На 2-3 години ќе и всадел што подалеку од муслимани.
Ќе се отрујам.

face religion recognition :D
Батали го Сладоледџија, он е затуцан. Ти за инат всади им на децата што поблиску да бидат до Муслимани. Па да видиме чии деца подалеку ќе дотуркаат.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.608
Поени од реакции
5.241
Батали го Сладоледџија, он е затуцан. Ти за инат всади им на децата што поблиску да бидат до Муслимани. Па да видиме чии деца подалеку ќе дотуркаат.
како одеше муабетот, албанците се тие кои влеват омраза кај нивните деца, оооо лицемерно створење...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.297
Поени од реакции
84.433
како одеше муабетот, албанците се тие кои влеват омраза кај нивните деца, оооо лицемерно створење...
Аман, па зарем не гледаш дека го ругам членот што има нешто против Муслиманите. Велам дека е затуцан.
Кој не би сакал денес во светов, своите деца да ги учи да бидат што е можно поблиску до Муслимани?
Таа религија на мирот е магнет за сите добронамерни луѓе.
Сите ние каури треба на своите деца да им всадиме да им биде аутоматски увек коа ќе чујат некој сред толпа да вреска Алаху Акбар веднаш да трчаат накај него.

D

Daedalus

Гостин
Ова не е омраза, ова е разумна претпазливост.
Дали ти би сакал да бидеш во близина на луѓе кои веруваат дека секој неверник треба да биде обесен, неверни жени треба да бидат каменувани и слично? Такви луѓе тебе прв ќе те набијат на колец.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Кој зборува за муслимани? Зборувавме за атеисти со албанско потекло. И јас и Дедалус познаваме такви. Во мојот случај другарот не само што е атеист туку е и анархист. Немој да речеш дека и тој се преправа. :icon_lol:
Забораваш ли дека не живеам во Шведска цел живот? Знам каква е состојбата таму и сум имала искуства со Албанци и позитивни и негативни, за среќа ништо екстремно. Значи пак ќе повторам, зборуваме за еманципирани и атеисти, за религиозните се изјаснив некоја страна поназад.

Што значи свесни, вмровци ли? :icon_lol:
Не сум толку наивна колку што мислите.
И не, не сите левичари се на страната на муслиманите. Во последно време сум сведок на жестоки дебати меѓу нив во врска со ова.
Многу си ми пишал и не можам на се да ти реплицирам, на работа сум, а и не сакам ептен оф топик да избегам, во подфорум за љубов и секс сме.
А колкав е процентот на таквите?
Тој можеби е атеист, али што се неговите дома, мислиш дека е спремен да добие клоца од дома и да погази нивни збор за да земе каурка?
Само во бајките луѓето се откажуваат од семејството во име на љубовта, се откажуваат од целото наследство, материјална и морална поддршка од семејството и роднините за да не им кидне саканата. Во реалност одат по 10 години заедно за на крај пак да одберат она што му го сервирале се со цел да се прошири азното или да се задоволат апетитите на семејството и да се ракоплеска на изборот, што во случајот со каурката ќе биде пцуење и добивање клоца од сите што дотогаш му биле очи, уши, поткрепа за секаде.[DOUBLEPOST=1470343825][/DOUBLEPOST]
Јас не знам зошто и возрасниве избегнуваат да се дружат со вашите, па вакви пријатели нема шанса да најдеш на друго место, шуба е дружбава, си седиш со кофчег муниција пред тебе и си пукаш, оооо душа моја крилата.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.458
А колкав е процентот на таквите?
Тој можеби е атеист, али што се неговите дома, мислиш дека е спремен да добие клоца од дома и да погази нивни збор за да земе каурка?
Само во бајките луѓето се откажуваат од семејството во име на љубовта, се откажуваат од целото наследство, материјална и морална поддршка од семејството и роднините за да не им кидне саканата. Во реалност одат по 10 години заедно за на крај пак да одберат она што му го сервирале се со цел да се прошири азното или да се задоволат апетитите на семејството и да се ракоплеска на изборот, што во случајот со каурката ќе биде пцуење и добивање клоца од сите што дотогаш му биле очи, уши, поткрепа за секаде.[DOUBLEPOST=1470343825][/DOUBLEPOST]
Јас не знам зошто и возрасниве избегнуваат да се дружат со вашите, па вакви пријатели нема шанса да најдеш на друго место, шуба е дружбава, си седиш со кофчег муниција пред тебе и си пукаш, оооо душа моја крилата.
Неговите се доктори, образовани и еманципирани луѓе. Досега бил со многу Македонки и никогаш не му се мешале во приватниот живот, а и не можат, човекот се противи на секаков авторитет. Сум била сведок на многу случки кога одел по нивна волја, не верувам дека би дозволил, во случај да пробаат да му се мешаат. Процентот, барем во Македонија е мал, тоа сите го знаеме.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Неговите се доктори, образовани и еманципирани луѓе. Досега бил со многу Македонки и никогаш не му се мешале во приватниот живот, а и не можат, човекот се противи на секаков авторитет. Сум била сведок на многу случки кога одел по нивна волја, не верувам дека би дозволил, во случај да пробаат да му се мешаат. Процентот, барем во Македонија е мал, тоа сите го знаеме.
Не сум можеби колку тебе шетан, али сретнав бааги брача низ европските земји што ги посетив досега и колку што гледам не се промениле многу, такви како твојот пријател со боринче треба да ги бараш.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Nikoj ne smee da mi kazuva kako ke gi vospitam decata...
Екшуели, затоа постојат едни работи наречени социјални служби. Затоа што има граници на кој начин можеш да воспитуваш деца.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.342
Поени од реакции
7.097
Екшуели, затоа постојат едни работи наречени социјални служби. Затоа што има граници на кој начин можеш да воспитуваш деца.
во врска со темата и прашањето не треба помош и реакција од службите што ги наведуваш, СЕ е кристално чисто и јасно благодарение на искуства на родителите

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
во врска со темата и прашањето не треба помош и реакција од службите што ги наведуваш, СЕ е кристално чисто и јасно благодарение на искуства на родителите
Проблемот е што поединци не знаат кога треба да се обратат кај такви служби, посебно деца. Повеќето не знаат ни дека постојат истите, не па да побараат помош. Тие ја анализираат ситуацијата и одлучуваат дали треба да се реагира или не, зависно што точно е случајот.

Т

Триптико

Гостин
Социјални служби не се замараат до тој степен. Може да ги воспитува како сака. Сѐ додека тоа дете не покаже однесување неприфатливо по закон, никој нема да ти дојде и да ти кажува што и како.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Социјални служби не се замараат до тој степен. Може да ги воспитува како сака. Сѐ додека тоа дете не покаже однесување неприфатливо по закон, никој нема да ти дојде и да ти кажува што и како.
Ако збориш за нашево поднебје - балкан, тогаш си сосема прав.

Kajgana Shop

На врв Bottom