- Член од
- 12 февруари 2014
- Мислења
- 7.947
- Поени од реакции
- 25.456
Тоа е таа слобода на избор.
Nikoj ne smee da mi kazuva kako ke gi vospitam decata...
На 2-3 години ќе и всадел што подалеку од муслимани.
Ќе се отрујам.
face religion recognition
Батали го Сладоледџија, он е затуцан. Ти за инат всади им на децата што поблиску да бидат до Муслимани. Па да видиме чии деца подалеку ќе дотуркаат.
На 2-3 години ќе и всадел што подалеку од муслимани.
Ќе се отрујам.
face religion recognition
како одеше муабетот, албанците се тие кои влеват омраза кај нивните деца, оооо лицемерно створење...Батали го Сладоледџија, он е затуцан. Ти за инат всади им на децата што поблиску да бидат до Муслимани. Па да видиме чии деца подалеку ќе дотуркаат.
Аман, па зарем не гледаш дека го ругам членот што има нешто против Муслиманите. Велам дека е затуцан.како одеше муабетот, албанците се тие кои влеват омраза кај нивните деца, оооо лицемерно створење...
Ова не е омраза, ова е разумна претпазливост.како одеше муабетот, албанците се тие кои влеват омраза кај нивните деца, оооо лицемерно створење...
А колкав е процентот на таквите?Кој зборува за муслимани? Зборувавме за атеисти со албанско потекло. И јас и Дедалус познаваме такви. Во мојот случај другарот не само што е атеист туку е и анархист. Немој да речеш дека и тој се преправа.
Забораваш ли дека не живеам во Шведска цел живот? Знам каква е состојбата таму и сум имала искуства со Албанци и позитивни и негативни, за среќа ништо екстремно. Значи пак ќе повторам, зборуваме за еманципирани и атеисти, за религиозните се изјаснив некоја страна поназад.
Што значи свесни, вмровци ли?
Не сум толку наивна колку што мислите.
И не, не сите левичари се на страната на муслиманите. Во последно време сум сведок на жестоки дебати меѓу нив во врска со ова.
Многу си ми пишал и не можам на се да ти реплицирам, на работа сум, а и не сакам ептен оф топик да избегам, во подфорум за љубов и секс сме.
Јас не знам зошто и возрасниве избегнуваат да се дружат со вашите, па вакви пријатели нема шанса да најдеш на друго место, шуба е дружбава, си седиш со кофчег муниција пред тебе и си пукаш, оооо душа моја крилата.како одеше муабетот, албанците се тие кои влеват омраза кај нивните деца, оооо лицемерно створење...
Неговите се доктори, образовани и еманципирани луѓе. Досега бил со многу Македонки и никогаш не му се мешале во приватниот живот, а и не можат, човекот се противи на секаков авторитет. Сум била сведок на многу случки кога одел по нивна волја, не верувам дека би дозволил, во случај да пробаат да му се мешаат. Процентот, барем во Македонија е мал, тоа сите го знаеме.А колкав е процентот на таквите?
Тој можеби е атеист, али што се неговите дома, мислиш дека е спремен да добие клоца од дома и да погази нивни збор за да земе каурка?
Само во бајките луѓето се откажуваат од семејството во име на љубовта, се откажуваат од целото наследство, материјална и морална поддршка од семејството и роднините за да не им кидне саканата. Во реалност одат по 10 години заедно за на крај пак да одберат она што му го сервирале се со цел да се прошири азното или да се задоволат апетитите на семејството и да се ракоплеска на изборот, што во случајот со каурката ќе биде пцуење и добивање клоца од сите што дотогаш му биле очи, уши, поткрепа за секаде.[DOUBLEPOST=1470343825][/DOUBLEPOST]
Јас не знам зошто и возрасниве избегнуваат да се дружат со вашите, па вакви пријатели нема шанса да најдеш на друго место, шуба е дружбава, си седиш со кофчег муниција пред тебе и си пукаш, оооо душа моја крилата.
Не сум можеби колку тебе шетан, али сретнав бааги брача низ европските земји што ги посетив досега и колку што гледам не се промениле многу, такви како твојот пријател со боринче треба да ги бараш.Неговите се доктори, образовани и еманципирани луѓе. Досега бил со многу Македонки и никогаш не му се мешале во приватниот живот, а и не можат, човекот се противи на секаков авторитет. Сум била сведок на многу случки кога одел по нивна волја, не верувам дека би дозволил, во случај да пробаат да му се мешаат. Процентот, барем во Македонија е мал, тоа сите го знаеме.
Екшуели, затоа постојат едни работи наречени социјални служби. Затоа што има граници на кој начин можеш да воспитуваш деца.Nikoj ne smee da mi kazuva kako ke gi vospitam decata...
во врска со темата и прашањето не треба помош и реакција од службите што ги наведуваш, СЕ е кристално чисто и јасно благодарение на искуства на родителитеЕкшуели, затоа постојат едни работи наречени социјални служби. Затоа што има граници на кој начин можеш да воспитуваш деца.
Проблемот е што поединци не знаат кога треба да се обратат кај такви служби, посебно деца. Повеќето не знаат ни дека постојат истите, не па да побараат помош. Тие ја анализираат ситуацијата и одлучуваат дали треба да се реагира или не, зависно што точно е случајот.во врска со темата и прашањето не треба помош и реакција од службите што ги наведуваш, СЕ е кристално чисто и јасно благодарение на искуства на родителите
Социјални служби не се замараат до тој степен. Може да ги воспитува како сака. Сѐ додека тоа дете не покаже однесување неприфатливо по закон, никој нема да ти дојде и да ти кажува што и како.Екшуели, затоа постојат едни работи наречени социјални служби. Затоа што има граници на кој начин можеш да воспитуваш деца.
Ако збориш за нашево поднебје - балкан, тогаш си сосема прав.Социјални служби не се замараат до тој степен. Може да ги воспитува како сака. Сѐ додека тоа дете не покаже однесување неприфатливо по закон, никој нема да ти дојде и да ти кажува што и како.