А
Атлантист
Гостин
Интересно ова со Макпетрол, Миленко не е некој авторитет но сепак добро е да се слушне и другата страна.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Интересно ова со Макпетрол, Миленко не е некој авторитет но сепак добро е да се слушне и другата страна.
^
Па ни Андереа Јосифовски не излегол лично тој да си го каже ставот него неговите новинари. Така да ова е каков таков спротивен став, во недостаток на друг.
...кој треба да излезе со чиста сметка..евреинот , андреа или неко трет????Сталин не е алтернатива на Хитлер, исто како што овој рускиов Евреин не е алтернатива на Андреа Јосифовски. Освен ако излезе со чиста сметка на масата, а барем засега не делува така.
...кој треба да излезе со чиста сметка..евреинот , андреа или неко трет????
Чиста сметка во однос на кого???Па во пракса и двајцата треба да излезат со чиста сметка за да се знае дека планираат да инвестираат со добри намери, но вака и двајцата не излегуваат со чиста сметка на масата.
...
Од друга страна да се дискутира за нивните морални аспекти не би било фер имајќи ги моралните принципи на основа на кои андреа&другари ги буткале и буткаат своите бизнис и фамилијарни интереси.., и не само они.... туку целиот тој слој на разноразни тајкуни и други бизнисмени од таа провиниенција
...
хммм Енрон???.....мислев дека си либерален капиталист , а не некој лев левак , како оние кои кршат претседателски канцелари...Напротив, токму поради сите идиотизми кои се случија на поранешните југословенски простори во текот на последниве 26 години, повеќе од било кога е потребно да се направи пример од истите овие таканаречени тајкуни со преиспитување на нивните мотиви и планови.
Енрон беше таков пример во САД, редно време е рускиот Евреин и Андреа Јосифовски и другарчињата негови, да бидат таков пример во Македонија.
хммм Енрон???.....мислев дека си либерален капиталист , а не некој лев левак , како оние кои кршат претседателски канцелари...![]()
Остај ги ти слободно Евреинот , Андреа и другите такви да се саморегулираат...
![]()
Проблемот е што Андреа&другари и другите слични транзициски неокпиталисти всушност никогаш не сватиле дека големите системи не се ќепенци од чии тезги газдата си ги става парите у џеб навечер, а вработените се што слуги, што робови..туку тие се голема одговорност према општеството, деловните партнери, акционерите и секако вработените....Да повторам..капиталот или со букви богатството.., не е само привелегија , тоа е и голема одговорност...и може да го управуваш додека знаеш да го умножуваш, ако не ..ти го земаат други кои знаат...Хехе, сите сме либерални капиталисти - кога тоа ни одговара - а истото важи и за рускиот Евреин и за Андреа.
Прво ќе се саморегулираат меѓусебно, па потоа ќе ги регулираат вработените и имотот на Макпетрол, супер саморегулациски план.
Primer i pravda mozes da baras doma i vo drzavni raboti. Ovde se raboti za privatna firma vo racete na akcionerite, i oni i SAMO ONI imaat pravo da odlucat dali kje gi prodadat akciite(firmata) ili ne. Ako gledame trezveno BAS toj ANDREA gi butna vo ovaa situacija. Da ne kradese kako nenormalen i sa davase kakva takva dividenta vo ekot koga cvetase nafteniot biznis (citaj najgolema zarabotuvacka), on namesto toa ja odnese firmata u kolaps samo sakajki da si ja kupi. E sega koga se vmesa nekoj drug e problem, a problemot ne bese li PROBLEM koga ja opustosi firmata na mrtvo so krazbi i zakani !!!Напротив, токму поради сите идиотизми кои се случија на поранешните југословенски простори во текот на последниве 26 години, повеќе од било кога е потребно да се направи пример од истите овие таканаречени тајкуни со преиспитување на нивните мотиви и планови.
Енрон беше таков пример во САД, редно време е рускиот Евреин и Андреа Јосифовски и другарчињата негови, да бидат таков пример во Македонија.
Primer i pravda mozes da baras doma i vo drzavni raboti. Ovde se raboti za privatna firma vo racete na akcionerite, i oni i SAMO ONI imaat pravo da odlucat dali kje gi prodadat akciite(firmata) ili ne. Ako gledame trezveno BAS toj ANDREA gi butna vo ovaa situacija. Da ne kradese kako nenormalen i sa davase kakva takva dividenta vo ekot koga cvetase nafteniot biznis (citaj najgolema zarabotuvacka), on namesto toa ja odnese firmata u kolaps samo sakajki da si ja kupi. E sega koga se vmesa nekoj drug e problem, a problemot ne bese li PROBLEM koga ja opustosi firmata na mrtvo so krazbi i zakani !!!