Дали вреди да се напушти нашава земја?

Дали би ја напуштиле Македонија доколку ви се пружи прилика?

• Вкупно гласачи
    585

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
И другар ми вака викаше, па се врати за пола година, не можејќи да живее со рамнодушноста на западно-европските народи. Џабе почетна плата од 900 евра (и тоа на пробен период), џабе е добриот ноќен живот, кога нема да најдеш некој што ќе се потруди да те разбере кога ти е тешко. Себичноста на луѓето некако правопропорционално се зголемува со подобрувањето на нивната финансиска состојба. Сум го почуваствувал и кај моите роднини кои живеат во странство. Несреќни деца, несреќни постари луѓе заборавени од своите деца, родители кои единствено се грижат за своите кариери и задоволството го наоѓаат во мобилните, компјутерите и социјалните мрежи.
Ke i se iznakazes na tetkata na salter.
Taa ke te razbere i ke ti gi prosti dolgovite.

Na Zapad samo roboti postojat, self-checkout vo marketite i nema na koj da mu se iznalafesh.

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Ја па мислев оваа Агда иронична е со постот у дк таа сериозна да ти била. лол

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
. Џабе почетна плата од 900 евра (и тоа на пробен период).
Веќе пишував на оваа тема. 900 евра не се исто во Скопје и во Цирих на пример. Во многу скапа земја тие пари не стигаат за ништо.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.916
Поени од реакции
11.694
Вреди бидејќи и со голема плата овде веќе не се живее. Причината е очигледна, криминална власт 20 и кусур години уназад. Тие кои што треба да се во затвор, работат во мвр. Што поише? Пробуваш бизнис, ако ти тргне одма рекет. Чекај бе малце, кај го има ова? Во 7ми век, таму го има. Земаш грант, чекај бато треба да се опрчиш таму, таму и таму. Нема ред, нема култура. А и не за друго, исламизирана е скоро цела држава па не и давам уште повеќе од 5 години опстанок. Што си мислите, нема да си се одвојат или уште нафта ќе пиеме? Патриотите си заминаа преку барата, овие овде немаат поима колку е саат, него уживаат да живеат во минатото, да мерат курови кој е крив, место да се соочат во сегашноста и да ја градат иднината. Ама не можат бре, кога се обични вошки. Ова овде е пичкин дим, ништо повеќе, жал ми е за идните генерации, ама искрено многу ми е жал. Моите деца овде нема да живеат и нема да плаќаат тоа што овие дегенерици го посраа од кога постоиме ко држава. Просперитет, само на кино.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Вреди бидејќи и со голема плата овде веќе не се живее. Причината е очигледна, криминална власт 20 и кусур години уназад. Тие кои што треба да се во затвор, работат во мвр. Што поише? Пробуваш бизнис, ако ти тргне одма рекет. Чекај бе малце, кај го има ова? Во 7ми век, таму го има. Земаш грант, чекај бато треба да се опрчиш таму, таму и таму. Нема ред, нема култура. А и не за друго, исламизирана е скоро цела држава па не и давам уште повеќе од 5 години опстанок. Што си мислите, нема да си се одвојат или уште нафта ќе пиеме? Патриотите си заминаа преку барата, овие овде немаат поима колку е саат, него уживаат да живеат во минатото, да мерат курови кој е крив, место да се соочат во сегашноста и да ја градат иднината. Ама не можат бре, кога се обични вошки. Ова овде е пичкин дим, ништо повеќе, жал ми е за идните генерации, ама искрено многу ми е жал. Моите деца овде нема да живеат и нема да плаќаат тоа што овие дегенерици го посраа од кога постоиме ко држава. Просперитет, само на кино.
Одвојување нема да има освен ако се договорат со европа и сите комшии да си го земат “нивниот“ дел, така да јас ќе припаднам во Грција шо и не е толку лошо за разлика од оние гревови кои ќе дојдат под Бугарија или Албанија. Одма сместа садам маслинки и портокали и на лето ќе ми идат бугари и албанци да ги берат

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Одвојување нема да има освен ако се договорат со европа и сите комшии да си го земат “нивниот“ дел, така да јас ќе припаднам во Грција шо и не е толку лошо за разлика од оние гревови кои ќе дојдат под Бугарија или Албанија. Одма сместа садам маслинки и портокали и на лето ќе ми идат бугари и албанци да ги берат
Kaj be maslinki vo Bitola, ne si praj bajram na umot. :)

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
нема култура. А и не за друго, исламизирана е скоро цела држава па не и давам уште повеќе од 5 години опстанок. Што си мислите, нема да си се одвојат или уште нафта ќе пиеме?
Многу им даваме важност. Прво не се повеќе од 17%. Второ митот за 8 деца помина веќе. Емнципирани жени и кај нив покасно се мажат и немаат многу деца. Трето тие повеќе заминуваат во странство од нашиве. Куќите им се празни 11 месеци.
Ама вистина мора на добар тек да се постави инаку приликите и соседите не чекаат друго.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Многу им даваме важност. Прво не се повеќе од 17%. Второ митот за 8 деца помина веќе. Емнципирани жени и кај нив покасно се мажат и немаат многу деца. Трето тие повеќе заминуваат во странство од нашиве. Куќите им се празни 11 месеци.
Ама вистина мора на добар тек да се постави инаку приликите и соседите не чекаат друго.
Куќите празни 11 месеци, али ако има млада снашка. E тогаш, тогаш нема симнување до породилно у болница :)

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.549
Ја па мислев оваа Агда иронична е со постот у дк таа сериозна да ти била. лол
Треба интелигенција за да детектираш САРКАЗАМ(не иронија, учи ги поимите што ги употребуваш). Не се напрегај, ќе ти потече крв од носот.

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Треба интелигенција за да детектираш САРКАЗАМ(не иронија, учи ги поимите што ги употребуваш). Не се напрегај, ќе ти потече крв од носот.
Таа што се напрега у случајов си ти, очито.
Нормално ќе мислиш некој ироничен дека е кога така брзо ги менува ставовите потсети се што си пишувала страни наназад ваљда не сум ти ги пишувала јас коментарите. чил.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.549
Таа што се напрега у случајов си ти, очито.
Нормално ќе мислиш некој ироничен дека е кога така брзо ги менува ставовите потсети се што си пишувала страни наназад ваљда не сум ти ги пишувала јас коментарите. чил.
Моите ставови се исти постојано, тој што поседува интелект знае да препознае кога нешто е напишано сериозно, а кога е тотално саркастично или преувеличено со сарказам. И ти ли најде да зборуваш за брзо менување на ставови? Сериозно? Не ти е срам, после сѐ? :icon_lol:

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Моите ставови се исти постојано, тој што поседува интелект знае да препознае кога нешто е напишано сериозно, а кога е тотално саркастично или преувеличено со сарказам. И ти ли најде да зборуваш за брзо менување на ставови? Сериозно? Не ти е срам, после сѐ? :icon_lol:
Што знам муабетот со Колт делува баш сериозен, ете моја грешка онда не се нервирај. ^^

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.916
Поени од реакции
11.694
Работава е посрана од 91ва. 97ма беше почетокот, 2011ва почетокот на крајот, 2004та предавството за кеш и еве 2016та личиме на монти пајтон. Не сакам да знам до 2020 што ќе биде, ама ние почнуваме да стануваме малцинство овде. На страна 600 000 наши иселени. Така ни е кога остававме држава на копуци кои направија пустош и врз основа на меѓуетнички тензии не држат во заложништво 25/6 години. Ова овде господ не го оправа.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Работава е посрана од 91ва. 97ма беше почетокот, 2011ва почетокот на крајот, 2004та предавството за кеш и еве 2016та личиме на монти пајтон. Не сакам да знам до 2020 што ќе биде, ама ние почнуваме да стануваме малцинство овде. На страна 600 000 наши иселени. Така ни е кога остававме држава на копуци кои направија пустош и врз основа на меѓуетнички тензии не држат во заложништво 25/6 години. Ова овде господ не го оправа.
Држава не оставате на копуци, тие копуци се борат од петни жили да ја направат подобра, побогата и помодерна. А сето тоа го прават за помалку пари, кои сепак не им се пресудни да живеат тука. Затоа не се сити, ако си излегол си имал причина, ама не им суди на тие што овде се трудат да си ја чуваат државата и придонесуваат со својата работа, даноци и семејства. Ти крижи се за киријата/данокот за подобро утре на некои небањати црци.

Kajgana Shop

На врв Bottom