Фан Клуб: Арсенал

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Јас колку што имам читано статии, се проценува дека од претходно лето до сега, Арсенал би требало да има околу 200м за трошење.Не знам од каде со Тод Солонд ги извадивте овие 50-60м, ако имаме само толку малку ништо не правиме, тие пари ти носат еден класа играч секое лето, а тоа е поразително ако се земе во предвид дека цените на играчите секоја година ќе бидат се повисоки и повисоки, пример ти е Игуаин, пред три години многу ни беа 35м да дадеме за него, а сега многу ни се 94м.
Не верувам дека имаме толку малку за трошење.
Само од ТВ права добиваме преку 130м фунти, сакаш да ми кажеш дека Јуве и Дортмунд можат да си дозволат да трошат преку 100м во едно лето, а Арсенал не може.Апсурдно е.
Некој ги јаде парите во клубот или пак намерно се чуваат за некоја непозната цел.
200 милиони во кеш резерви, не за трошење.

Игуаин што не го земавме кога требаше и коа кошташе 35 мил е наша грешка, точно.
Јуве и Дортмунд не трошат, туку ги реинвестираат парите што ги добиваат од продажба на играчи.
Дортмунд од Хумелс, Гундоган и Микхтаријан
Јуве од Погба и Мората.

Ги мешаш поимите трошење со реинвестирање.

Како бе неаме многу за трошење? Па едем Тотенхем пред некоја година фрлаше по 100 милиони за играчи и ете, има добар тим, можеби подобар и од нашиот..
Другар, Тотенхем последниве 5 години е во плус од трансфери секоја година. Не фрлаат ни фунта повеќе од тоа што го добиваат.

@Топче @Todd Solondz не тресете глупости, моментално секој тим во премиер лига може да потроши 50 милиони фунти, не па ли Арсенал. Ливерпул со полоша финансиска состојба троши секое лето последни 3 години по 70 милиони уште пред ТВ правата да рипнат толку. Ние имаме и нов спонзорски од Пума и ТВ права и немаме никакво задолжување. За дресовите само Ман Ју има поголем договор од нас. Арсенал моментално може лежерно да искешира 100-150 милки според моја лаичка пресметка во летниов преоден рок, ама друга е политиката на клубот.
Ливерпул не троши повеќе од 40 милиони по сезона земајќи ги во предвид и продажбите на играчите.

Уствари последните 5 сезони, повеќе од нас трошат само Челзи, Јунајтед и Сити. Последните 3 само Јунајтед и Сити (Вест Хем е четврти).

Арсенал има над 220 милиони фунти во кеш резерви.
Знам дека не се сите резерви наменети за трансфери и плати, но дефинитивно без проблем можеме минимум 140 милиони да потрошиме летово.
140 милиони само за транфери? Плус новите плати ќе биде голем удар ако не играме ЛШ, нема да ризикуваат толку мислам. Затоа кажав и погоре, мислам дека повеќе од 100 нема да потрошиме, а веќе имаме 36 нет.

Дај боже да грешам, со 100 мил потрошени до крај на трансфер периодов може да се земат тројца квалитетни играчи...

Arsène Wenger has confirmed Per Mertesacker will be out of action for "a few months" with a knee injury. #afc

Бонус:
Arsenal have 10 first team players set to miss the start of the Premier League, more than any other club.
Players set to miss opening day vs. Liverpool: Mertesacker, Koscielny, Jenkinson, Ramsey, Özil, Gnabry, Alexis, Asano, Welbeck, Giroud.
Ако е стварно Пер 5 месеци повреден ептен тапа.
Изгледа ќе добие Чемберс шанса.

И да, Асано не игра, Тео шпиц :(

A

Avenger99

Гостин
А коа бевме ние во плус секоја година продавајќи ги сите ѕвезди со ред? Пополнувавме место? Стадион сме граделе, јаката работа, по мене Венгер е најголем виновник за целава ситуација и што побрзо си замине, тоа подобро.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
А коа бевме ние во плус секоја година продавајќи ги сите ѕвезди со ред? Пополнувавме место? Стадион сме граделе, јаката работа, по мене Венгер е најголем виновник за целава ситуација и што побрзо си замине, тоа подобро.
Исто ќе е и да замине. Политиката не ја прави он лично. Има тамо цела машинерија од управа која ги одредува тие работи. Венгер може да е дел од тоа но он да е тој што го прави тоа...... Не кукакм против Венгер, не дека го поддржувам туку дека доколку дојде друг прашање е дали ќе се смени политиката на водење на клубот? Што ако ваквото работење му е наметнато од управата. И да не му е наметнато чим не реагираат значи дека го поддржуваат неговиот принцип на работа. Така да покриво за мене е раководството што му дозволува така да работи или му наметнува тука неможам да тврдам која е причината.

W

wicked_1

Гостин
Не заебавајте, Челзи за Батчуаи фрли 40м фунти, кои имаше послаба сезона и од Бен Једер и од Лаказет.Вест Хем за лаказет имале понуда од 35м фунти , а ние нудиме 28м, како да не ја одбијат???

Имаме над 200м буџет за трансфери, два летни трансфер рокови ништо не купуваме, класа напаѓачи моментално нема на пазарот, а нас очајно ни треба еден.Се од ова го знаат останатите тимови и нормално е дека ќе треба да преплатиме за да доведеме некој.

Бен Једер > Лакзет:pos:

лупни им 95м на Лион, земи им ги Лаказет и Фекир и свиркај си.
Челси плати 33м фунти за Батшуаи, не шири лаги низ фанклубот :mad:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Исто ќе е и да замине. Политиката не ја прави он лично. Има тамо цела машинерија од управа која ги одредува тие работи. Венгер може да е дел од тоа но он да е тој што го прави тоа...... Не кукакм против Венгер, не дека го поддржувам туку дека доколку дојде друг прашање е дали ќе се смени политиката на водење на клубот? Што ако ваквото работење му е наметнато од управата. И да не му е наметнато чим не реагираат значи дека го поддржуваат неговиот принцип на работа. Така да покриво за мене е раководството што му дозволува така да работи или му наметнува тука неможам да тврдам која е причината.
А шо ако раководството вика „менаџерот најдобро знае кои играчи му требаат на тимот, нема ние што да се мешаме и да му збориме купи го овој, купи го оној“ ?

W

wicked_1

Гостин
Арсенал има над 220 милиони фунти во кеш резерви.
Знам дека не се сите резерви наменети за трансфери и плати, но дефинитивно без проблем можеме минимум 140 милиони да потрошиме летово.
Ко што ви е поставена политиката, треба да има некакви гласања кај вас за да се искористат кеш резервите за трансфери или плати.

Едно лице сопственик тоа би го направил, вака никој не би сакал да ги чепка тие пари оти им се еден вид гаранција и сигурен кеш од дивиденда.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
А шо ако раководството вика „менаџерот најдобро знае кои играчи му требаат на тимот, нема ние што да се мешаме и да му збориме купи го овој, купи го оној“ ?
Значи затоа не ги бива. Они му дале слобода и според мене они се виновници. Прашање е што бараат, ако они се задоволуваат со вакви резултати и не го притискаат они се тие што се виновници. Ако им е убаво вака Венгер ни најмалку не е крив. Си зема плата нема притисок и си ужива. Права управа превзема мерки поставува ултиматуми и слично. Ако свати зошто повеќе раководството го кривам.

И што ако му викаат толку ќе трошиш? Што дека има 100 милиони ако му кажат имаш 50 за трошење. Во тој случај мора да изиграва циција. Не троши негови пари па да штеди. Плус ако има пари сигурно ќе троши за да не јаде толу ремет (освен ако е мазохиста некој) али пак ако управата му дава пари а овој нетроши и нема резултати зошто не реагира. Логика малку.[DOUBLEPOST=1469603671][/DOUBLEPOST]
Ко што ви е поставена политиката, треба да има некакви гласања кај вас за да се искористат кеш резервите за трансфери или плати.

Едно лице сопственик тоа би го направил, вака никој не би сакал да ги чепка тие пари оти им се еден вид гаранција и сигурен кеш од дивиденда.
Милион пати е кажано дека дивиденди не се делат во клубот, барем засега. Сите си работаат за плата, а тие пари се за клубот.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Значи затоа не ги бива. Они му дале слобода и според мене они се виновници. Прашање е што бараат, ако они се задоволуваат со вакви резултати и не го притискаат они се тие што се виновници. Ако им е убаво вака Венгер ни најмалку не е крив. Си зема плата нема притисок и си ужива. Права управа превзема мерки поставува ултиматуми и слично. Ако свати зошто повеќе раководството го кривам.

И што ако му викаат толку ќе трошиш? Што дека има 100 милиони ако му кажат имаш 50 за трошење. Во тој случај мора да изиграва циција. Не троши негови пари па да штеди. Плус ако има пари сигурно ќе троши за да не јаде толу ремет (освен ако е мазохиста некој) али пак ако управата му дава пари а овој нетроши и нема резултати зошто не реагира. Логика малку.
У право си за притисокот и ја се сложувам со тебе за тоа.
Ама па од една страна и не си у право. Не е работа на бордот да му бара трансфери на менаџерот. Од кај да знае бордот шо му фали на клубот ?
Менаџерот е тој што треба да го знае тимот на памет, треба да знае шо има, а шо нема и шо уствари му треба. Бордот нема тука шо да се меша. Бордот е задолжен да обезбеди пари. Е сеа да, како шо спомна не знаеме колку пари обезбедува, може стварно обезбедува малце пари за трансфери па затоа овој малце троши, ама мене ми е малце веројатно ова зошто Венгер е тврдоглаво магаре. Пример лани сигурно обезбедиле поише од 20 милиони за 2 трансфер периода.
Пак ќе кажам, у право си за тоа што збориш дека бордот е пасивен и неамбициозен коа станува збор за резултатите. Толку време без титула и ти никаква мерка за притисок да употребиш ти е неамбициозност пар екселанс. Може Венгер кај нив се шлепа на стара слава, ама па и тоа не е оправдување.

У секој случај поентата ми беше дека ја бар не можам да кажам дека поголемиот дел од вината паѓа на бордот. Би ставил еднакво меѓу бордот и менаџерот. И едниот и другиот се :гомце:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549

Една теорија е дека со хордање кеш резерви се пумпа на некој начин вредноста на клубот (акциите), но тоа би имало смисла само ако Кронке планира да ги продава мнозинството акции, што не верувам дека би се случило во блиско време.

Поверојатната теорија е дека Венгер чува пари да фрли на играчи што тој мисли дека се перфектни за тимот, проблемот е што е често пре-пребирлив.

Се зголемуваат шпекулациите дека повторно идеме по Лаказет, мене искрено не ми е по мерак, ама подобро нешто отколку ништо.

A

Avenger99

Гостин
Од каде знаеш како ќе биде после Венгер? Кој може да знае ? Мислиш Венгер е икона па он бил најдобриот менаџер шо досеа сме го имале? Кога тимот нема резултати, под резултати мислам освојување титули, некој треба да сноси одговорност?! Ако не ондак нека не ни продаваат муда за бубрези дека ќе сме се бореле за титула, јак тим сме биле шо ти знам јас.. Ако дојде светска класа на тренер и ако не му се свиѓа политиката на клубот мислиш дека долго ќе остане во клубот?[DOUBLEPOST=1469606551][/DOUBLEPOST]Цело време вика иаме пари и не се плашеме да го потрошеме на правиот играч? Луд јебе збунјеног.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Многу убаво му стои сиво и црвено на стариов, го отвара :icon_lol:

T

Todd Solondz

Гостин
Ima negde informacija vo koe kolo ke se vratat igracite sto doguraa daleku na EP i Aleksis?

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Од каде знаеш како ќе биде после Венгер? Кој може да знае ? Мислиш Венгер е икона па он бил најдобриот менаџер шо досеа сме го имале? Кога тимот нема резултати, под резултати мислам освојување титули, некој треба да сноси одговорност?! Ако не ондак нека не ни продаваат муда за бубрези дека ќе сме се бореле за титула, јак тим сме биле шо ти знам јас.. Ако дојде светска класа на тренер и ако не му се свиѓа политиката на клубот мислиш дека долго ќе остане во клубот?[DOUBLEPOST=1469606551][/DOUBLEPOST]Цело време вика иаме пари и не се плашеме да го потрошеме на правиот играч? Луд јебе збунјеног.
Никој незнае но друга ми беше поентата доколку управата неправи притисоци и небара резултати од менаџерите кој и да дојде може истото да е.[DOUBLEPOST=1469615155][/DOUBLEPOST]
У право си за притисокот и ја се сложувам со тебе за тоа.
Ама па од една страна и не си у право. Не е работа на бордот да му бара трансфери на менаџерот. Од кај да знае бордот шо му фали на клубот ?
Менаџерот е тој што треба да го знае тимот на памет, треба да знае шо има, а шо нема и шо уствари му треба. Бордот нема тука шо да се меша. Бордот е задолжен да обезбеди пари. Е сеа да, како шо спомна не знаеме колку пари обезбедува, може стварно обезбедува малце пари за трансфери па затоа овој малце троши, ама мене ми е малце веројатно ова зошто Венгер е тврдоглаво магаре. Пример лани сигурно обезбедиле поише од 20 милиони за 2 трансфер периода.
Пак ќе кажам, у право си за тоа што збориш дека бордот е пасивен и неамбициозен коа станува збор за резултатите. Толку време без титула и ти никаква мерка за притисок да употребиш ти е неамбициозност пар екселанс. Може Венгер кај нив се шлепа на стара слава, ама па и тоа не е оправдување.

У секој случај поентата ми беше дека ја бар не можам да кажам дека поголемиот дел од вината паѓа на бордот. Би ставил еднакво меѓу бордот и менаџерот. И едниот и другиот се :гомце:
Бордот нетреба да му кажува кого да земе туку треба откако ќе му дадат средства (доколку му дадат) да бараат резултат врз основа на тоа. Логично. Ако се правда му фалеле играчи и пари а не му дале тогаш да бордот е крив. А ако му дале пак е крив што не го шутнуа. Или можеби како што кажа на стара слава се шлепа затоа што кога немаше пари бордот го одржа клубот на нозе па сега го трпат. Или пак убоо им дојде вака па си тераат.

Kajgana Shop

На врв Bottom