Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
6 март 2009
Мислења
25
Поени од реакции
0
Lugje!!Me interesira vaseto mislenje!
Sto bi napravile,ako ja videtie vasata taze bivsha devojka,kako sedi na masa i pie pivo so nekoj drug decko(apla po grd) i u sput se guska i se srami da ve pogledne u faca!!!
Znaci me ineresiraat mislenja kako bi izreagirale?!!

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Sto bi napravile,ako ja videtie vasata taze bivsha devojka,kako sedi na masa i pie pivo so nekoj drug decko(apla po grd) i u sput se guska i se srami da ve pogledne u faca!!!
bi i se smeel na devojkata

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Би си нарачал уште едно пиво.

Нема што многу да се замараш. Животот продужува даље. Или ако сакаш да и се одмаздиш собери и ти грда девојка и гушкај ја.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
немој да реагираш како да не си го очекувал тоа пошо ке проба да те напраи пољубоморен. Ако ја сакаш биди помангуп од грдиот и ќари ја=)

проф.

Величието е едноставно..
Член од
12 април 2009
Мислења
387
Поени од реакции
9
Значи прави го она што во мигот ти изгледа најдобро:vozbud:

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Иако требет појќе информации за то како сте раскинале... на пример дали ти си ја оплескал работата нешо или та или онака ради реда било, сепак реакцијата во сите случаи е приближно иста.
Немат ти шо да се секираш за нејзе, та е минато.
Мојт та да прајт шо сакат, а и ти.
Изреагирај нормално. Исто ко со сите познаници (значи не блиски пријатели, познаници). Мафни и онака или шо било, аку ти изглеат дек ќе ти вратит та пошо не да испаднит сеа ти израдван таков и трчаш уште по нејзе.
И глеај да немаш некоја кисела фаца. Секако не ти е сеедно, ама сепак. Најнормално, насмеј си се шмекерски, искулирано и толку. Не да си намуртен, пошо ќе испаднит криво ти е, ниту па да си окезен од осмица до осмица.

Значи прави го она што во мигот ти изгледа најдобро:vozbud:
Така ак прајме, ќе свршиме работа.
Пошо во моменталната состојба ретко кој реагират соодветно.
За сè ти требет минимум 10 секунди поминати во мислење шо е најпаметно. Јес да некош ги немаш тие секунди на располагање ама ова не е баш најубав совет.
Ај сеа мене најубо ми изглеат да се самоубијам пошо реално и неам за шо да живеам и да се самоубијам ак не.
Муабет со пријателите и смиреност е патот до правилни одлуки.

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
аха... и двајцата се добри со тебе, овој А поубаво го знаеш.

како знаеш дека Б е стварно добар? и што е тоа добар... не е се у доброто нели?

а бе може да го провери Б, ама зависи како А ке реагира на тоа и колку и значи
Епа А веке реагирал и си фатил цура, така да нема што сега да галами кога си го потрошил џокерот, а плус ако добро разбрав уште иде (или како и да е) со таа шо не ја сакал, мада мене ми изгледа тоа на филм. А доколку направи нешо со Б, за тоа А немора ни да дознае.

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
Епа А веке реагирал и си фатил цура, така да нема што сега да галами кога си го потрошил џокерот, а плус ако добро разбрав уште иде (или како и да е) со таа шо не ја сакал, мада мене ми изгледа тоа на филм. А доколку направи нешо со Б, за тоа А немора ни да дознае.
па да... има она џокер! :) така да ... ја да сум ногу нема да се замарам и ќе го пробам овој Б, а А може да шета гумата оти се прае ногу фраер, оде со една а за друга плаче... а бе она си знае :)

проф.

Величието е едноставно..
Член од
12 април 2009
Мислења
387
Поени од реакции
9
Иако требет појќе информации за то како сте раскинале... на пример дали ти си ја оплескал работата нешо или та или онака ради реда било, сепак реакцијата во сите случаи е приближно иста.
Изреагирај нормално. Исто ко со сите познаници (значи не блиски пријатели, познаници). Мафни и онака или шо било, аку ти изглеат дек ќе ти вратит та пошо не да испаднит сеа ти израдван таков и трчаш уште по нејзе.
И глеај да немаш некоја кисела фаца. Секако не ти е сеедно, ама сепак. Најнормално, насмеј си се шмекерски, искулирано и толку. Не да си намуртен, пошо ќе испаднит криво ти е, ниту па да си окезен од осмица до осмица.

За сè ти требет минимум 10 секунди поминати во мислење шо е најпаметно. Јес да некош ги немаш тие секунди на располагање ама ова не е баш најубав совет.
Ај сеа мене најубо ми изглеат да се самоубијам пошо реално и неам за шо да живеам и да се самоубијам ак не.
Е сега работата мислам дека не е отидена до таму. (какво самоубиство и слични работи) Патем, има една убава поговорка која вели “ако ти избега автобус или девојка/дечко, никогаш не трчај по нив. Има и други на возниот ред што ќе дојдат на твојата станица. Знаеш искуството не` учи како да реагираме во определени ситуации, иако некои ситуации изгледаат во моментот како Армагедон, сепак ништо не е нерешливо и за се во животот има повеќе или помалку некакво позитивно решение (зависи од која страна го набљудуваш) таКА што избрзани решенија (самиот се негирам , за погоре пишаното) никако не доаѓаат во предвид иако , пак ќе кажам некогаш самиот контекст на настанот вели нешто друго. затоа као велат “Трпение спасение“

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Е сега работата мислам дека не е отидена до таму. (какво самоубиство и слични работи) Патем, има една убава поговорка која вели “ако ти избега автобус или девојка/дечко, никогаш не трчај по нив. Има и други на возниот ред што ќе дојдат на твојата станица. Знаеш искуството не` учи како да реагираме во определени ситуации, иако некои ситуации изгледаат во моментот како Армагедон, сепак ништо не е нерешливо и за се во животот има повеќе или помалку некакво позитивно решение (зависи од која страна го набљудуваш) таКА што избрзани решенија (самиот се негирам , за погоре пишаното) никако не доаѓаат во предвид иако , пак ќе кажам некогаш самиот контекст на настанот вели нешто друго. затоа као велат “Трпение спасение
За првото болдирано:
Зедов пример само шо беше преувеличен за да ја сфатиш поентава.
Иначе во мојов случај не е преувеличен и според твојава логика (во претходниот пост) ко ќе ми дојт да се самоубијам требит одма без мислење.

За второво болдирано:
Баш на то мислев.

Член од
6 март 2009
Мислења
25
Поени од реакции
0

Se toa ubavo,so mi kaza,ali neznam,sum imal mnogu devojki,ali so niedna ne bilo kako so ovaa devojka,ednostavno rabotata ne bese samo seks i ubav provod,bilo kade,tuku ednostvno,mozam da kazam nauciv mnogu raboti sto ne gi znaev a i ne sum mislel deka taka treba da bidat,sigurno i ona od mene!Znaci ,neznam sto se desi,ne dobiv nikakov odgovor od nea,koga ja prasav,i e ednostavo taa prikazna se zavrsi:toe: .Mozebi ova mi e za pamet,za drug pat!!!:pos2:

Член од
9 април 2009
Мислења
32
Поени од реакции
0
znaci jas sum za vo kanta....ne mi se veruva...na mene mi se svigase edno masko ama toa masko imase zenska i jas so negovata zenska si pisuvam na msn i sega jas sakav nekako da raskinat i sega negovata zenska mi kaza na msn deka se tepala so nekoj a druga zaradi decko i zatoa sto toa devojce mn mu dosagalo na decko.A toa devojce uci do mene znaci do mojot klas odma i zenskata na momceto koe jas go svigam mi rece da ja pozdravam sega znaci jas i pomagam vo vrskata zatoa sto toa devojce saka da im ja rasturi vrskata a jas im pomagam vo vrskata.........znaci.....nz sto da pravam...sovet!!!!!!!nz dali da prodolzam da i pomagam zatoa sto tie nekako si poveke odgovaraat otkolku jas i toa momceto no sepak na mene mi se mn svigaa.....sovet!!!!!!!!iako bi mozela da gi pustam da bidat srekni ili pak da pomognam da i se rasture vrskata a tie se sakaat mnoguu i odat veke 8 meseci....

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
znaci jas sum za vo kanta....ne mi se veruva...na mene mi se svigase edno masko ama toa masko imase zenska i jas so negovata zenska si pisuvam na msn i sega jas sakav nekako da raskinat i sega negovata zenska mi kaza na msn deka se tepala so nekoj a druga zaradi decko i zatoa sto toa devojce mn mu dosagalo na decko.A toa devojce uci do mene znaci do mojot klas odma i zenskata na momceto koe jas go svigam mi rece da ja pozdravam sega znaci jas i pomagam vo vrskata zatoa sto toa devojce saka da im ja rasturi vrskata a jas im pomagam vo vrskata.........znaci.....nz sto da pravam...sovet!!!!!!!nz dali da prodolzam da i pomagam zatoa sto tie nekako si poveke odgovaraat otkolku jas i toa momceto no sepak na mene mi se mn svigaa.....sovet!!!!!!!!iako bi mozela da gi pustam da bidat srekni ili pak da pomognam da i se rasture vrskata a tie se sakaat mnoguu i odat veke 8 meseci....
Кажи му на дечкото дека го бендисуваш.

Веднаш ќе престанат сите да ти бараат помош. Ќе си создадеш непријатели, веројатно, но во најдобар случај ќе бидеш на свои нозе и нема да трчаш заради туѓи потреби, туку заради свои.

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
па кога си свесна за ова болдираното(првото) што е зашто прашуваш?
како второ,второто болдирано,знаеш дека се сакаат што значи дека многу тешко дека ке раскинат
како трето штом девојка му веке претепала девојка што му се пуштала на дечко и има големи шанси и ти да си поминеш лошо.
мој совет немој да и се правиш другарка на девојка му,дволичните кога тогаш ке се откријат и никој нив не ги сака.
како второ јас да дознаам дека некоја сака да ми го земе дечко ми нема да си помине многу добро,верувај девојките се многу пресметливи :nerv::violent1::duel::nerv:
позз

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
cinciri sedi si mirna oti ke kvices.ako ti e samo da se smuvas so nego ok si e.ama ako sakas da bides so nego vo vrska sigurno i tebe ke te otkaci za nekoja druga ako ja otkaci za tebe segasnata mu zenska.sovet od mene fati si nekoj decko koj barem na karakter ke ti se dopaga(zasto mislam deka po nadvoresen izgled najverojatno nikoj ne ti se dopaga osven ovoj so zenskava),i odi so nego nekoe vreme ke vides deka ke go zasakas.(vo slucaj da ne go zasakas ke mu raskines po nekolku meseci)
P.S poslusaj mi go sovetot za tvoe dobro i dobroto na onie okolu tebe.cao sakam te:nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom