Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Епа научникот твој Мики си кажа дека гревот неможел да се пренесува на други! Па сеа ти види кој трола.

Да видиме што напиша МИКИ1:

„...Грешката е личен акт, не е пренослив и не може да стане туѓ. За моите грешки, јас сум одговорен, не е дедо ми покоен...„.

Овде не е наведен провордениот грев, односно човековата смртност, која е наследна „особина„ од нашите пра-родители.

Пак ги читаш речениците само во делот што ти одговара. Невски ме поправи и јас ја прифаќам грешката.

Децата се крстат за да го примат највозвишениот дар, дарот на Светиот Дух а со тоа и да се здобијат со правото да се причестат со крвта и Телото Христови на СЕКОЈА ЛИТУРГИЈА!!! Така ќе биде сѐ до второто Христово Доаѓање и Судниот Ден!

Ама плодот и дарот на духот беше лекување на инвалиди и слепи и зборување јазици и истерување демони, посочи некој христијанин или дете што ги имаат овие дарови и што ги прават. Дај материјал некој, докази, еве овој човек не можеше да стане, но во името на нашиот немоќен госпот тој стана и сега оди???

Ама плодот и дарот на духот беше лекување на инвалиди и слепи и зборување јазици и истерување демони, посочи некој христијанин или дете што ги имаат овие дарови и што ги прават. Дај материјал некој, докази, еве овој човек не можеше да стане, но во името на нашиот немоќен госпот тој стана и сега оди???
Бујрум по Цркви, прошетај, поклони се, поучи се и све тоа ќе го видиш. Дал Господ во изобилие!!!

Бујрум по Цркви, прошетај, поклони се, поучи се и све тоа ќе го видиш. Дал Господ во изобилие!!1

Сум бил ама такво нешто не сум видел. ,,Бујрум по Цркви" хахаха, коа ми вика некој вака и коа ми вика некој на митинг да идам... исто чувство имам. :pos:

Сум бил ама такво нешто не сум видел.

Глеј сеа, и евреите од Христа бараа да им „учини„ чудно на небото (ни мање ни више, туку токму на небото!), ама Он елеганто го откачи.

Погоди зашто...:)

Тебе ти фуфка да се соочиш со фактот дека на светот нема Исус да ти помогне да платиш сметки, да те избави од болест ако те стрефи и слично. Ти мораш да кукаш и да плакаш во понизност, јас не! Тебе ти фуфка... очигледно е. :)
како што вели МИКИ1, сурова реалност... и ајде сеа, кукајте, молете.. :popce:[DOUBLEPOST=1469406048][/DOUBLEPOST]
Глеј сеа, и евреите од Христа бараа да им „учини„ чудно на небото (ни мање ни више, туку токму на небото!), ама Он елеганто го откачи.

Погоди зашто...:)

Затоа што не можеше. Па мораа апостолите да го оправдат тоа, истот денес се случува и со политичарите, тие ја ебаат работата, а нивните сопартици им ги чистат гомната. Така иде тоа МИКИца

Да видиме што напиша МИКИ1:

„...Грешката е личен акт, не е пренослив и не може да стане туѓ. За моите грешки, јас сум одговорен, не е дедо ми покоен...„.

Овде не е наведен провордениот грев, односно човековата смртност, која е наследна „особина„ од нашите пра-родители.

Пак ги читаш речениците само во делот што ти одговара. Невски ме поправи и јас ја прифаќам грешката.
Излез 20:
5. You shall not bow down to them or worship them; for I, the LORD your God, am a jealous God, punishing the children for the sin of the parents to the third and fourth generation of those who hate me,

Излез 20:
5. You shall not bow down to them or worship them; for I, the LORD your God, am a jealous God, punishing the children for the sin of the parents to the third and fourth generation of those who hate me,

И?...

Ми налкуеш на @Let3; никако и никако да погоди права ствар бар‘ еднаш, дури и кога му е посочена...:icon_lol:

Библијата посочува дека не го прави тоа затоа што тие што бараат докази според вас се луди, затоа што одбиваат да веруваат слепо во фантазии. Во суштина вие сте тие што сте луди, не оние што бараат докази.
Јас велам дека Исус не можел во тој момент, уморен бил, морал да се правда... морал немоќниот.

Ти велиш дека твоите грешки се твои, не се наследувале, овде вели дека за грешките на татковците, ќе биле казнети децата до третото и четвртото колено. Кој е во право?

Библијата посочува дека не го прави тоа затоа што тие што бараат докази според вас се луди,

Каде Библијата посочува нечија лудост, дај потсети ме...[DOUBLEPOST=1469406527][/DOUBLEPOST]
Јас велам дека Исус не можел во тој момент, уморен бил, морал да се правда... морал немоќниот.

Каде е ова запишано во Писмото, потсети ме...[DOUBLEPOST=1469406569][/DOUBLEPOST]
Ти велиш дека твоите грешки се твои, не се наследувале, овде вели дека за грешките на татковците, ќе биле казнети децата до третото и четвртото колено. Кој е во право?

Ти си во право.
Подобјасни го стихов, еве, јас не разбирам што значи напишаново...

Ти си во право.
Па нормално, кога ќе останеш во небрано, тогаш ти не разбираш, на подрум си.

Каде Библијата посочува нечија лудост, дај потсети ме...[DOUBLEPOST=1469406527][/DOUBLEPOST]

Каде е ова запишано во Писмото, потсети ме...[DOUBLEPOST=1469406569][/DOUBLEPOST]

Ти си во право.

Стари во писмото убаво пишува дека Исус им вели на луѓето што барат знаци и докази дека не се достојни за царството небесно затоа што не веруваат, туку прво барат да видат за да веруваат. Не ме терај да гуглам сега знаеш за што ти зборам.

Па нормално, кога ќе останеш во небрано, тогаш ти не разбираш, на подрум си.

Не разбирам, подобјасни го стихов, оти веќе наликуваш на добар протестант, кој се колне во вистинтоста од напишаното во Писмото и смета дека завршил голема работа, повикувајќи се на стих кој во моментот му одговара на неговото тековно мнение.

Значи, што е напишано во стихот?...[DOUBLEPOST=1469406970][/DOUBLEPOST]
Стари во писмото убаво пишува дека Исус им вели на луѓето што барат знаци и докази дека не се достојни за царството небесно затоа што не веруваат, туку прво барат да видат за да веруваат. Не ме терај да гуглам сега знаеш за што ти зборам.

Бебенце, вакво нешто не пишува во Писмото...Не фантазирај, не измишљај нешта кои не постојат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom