Следна лекција – беззаконие!
Гледај! Кетер ја отвори устата и богохули! Ти си безгрешен, ти си над доброто и лошото, еден мал “бог”. Кој може тебе да ти суди, тебе кој се здобил со сите природни и натприродни сили?!!! Ти, кој што можеш да ги контролираш сите енергии на Кетер и сите духови кои му се поклонуваат! Тоа го вели Кетер на слугата свој
@SpaceTraveler, кетер – отецот на лагата и началниот човекоубиец. Негова и на неговите следбеници екслузивна е вината за сето насилство, убиства, силувања, педофилии... и сето тоа според законот ПРАВИ ШТО САКАШ... Бесконечниот и сеприсутен Бог сѐ гледа и за се ќе го суди и Кетер и секој еден од нас! Секој ќе си добие по заслуженото и никој нема да биде обесправен. Крајот го красат делата!
Што се однесува за царството небесно, Христос со Неговата немправедна смрт на Крстот, го дава бесплатно веќе 2000 години на секој човек кој ќе сака да го задобие(за оние кои умреа претходно, самиот Христос отиде да им проповеда во пеколот). Секому според делата...
P.S. Самата Хептаграм ми има кажано дека е женско и секогаш кога зборам со ликот имам представа дека соговорник ми е женско. Затоа и така се обраќам. Сега ако е машко, нека му е на чест таквото однесување и лажење. Ти си женско или машко? За ипси не сум сигурен, а за лет3 сум сигурен дека е женско!