Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Не постои однапред позната вистина, вистина по нечиј мерак.
Само ти можеш во само две реченици, самиот себе да се побиеш. Значи првин велиш не постои однапред позната вистина, за во истиот пост, во следната реченица, да кажеш:
Овде пишувам за објавената, што значи за веќе познатата Вистина.
Со тебе може кариера да направат одредени психијатри, штета што не те детектирал никој сеуште. После ова залудно е да дискутирам за сета останата глупост што си ја истресол во остатокот од постот.

Што се однесува за царството небесно, Христос со Неговата немправедна смрт на Крстот, го дава бесплатно веќе 2000 години на секој човек кој ќе сака да го задобие(за оние кои умреа претходно, самиот Христос отиде да им проповеда во пеколот). Секому според делата...
P.S. Самата Хептаграм ми има кажано дека е женско и секогаш кога зборам со ликот имам представа дека соговорник ми е женско. Затоа и така се обраќам. Сега ако е машко, нека му е на чест таквото однесување и лажење. Ти си женско или машко? За ипси не сум сигурен, а за лет3 сум сигурен дека е женско!

Исус, бог да го прости, му вети на луѓено пред 2000 години, лично, дека за време на нивен живот ќе се врател, заедно со стариот му татко и ќе го праеле кралството божје на земјата.

Од таа работа не бидна нишо, не дојде ниту ќе дојде, нек почива в мир.
Единствено од целата работа со исус остана компанијата наречена “црква христијанска“ која иако исус ги растури тезгите на менувачите - си се регистрира за менувачко работење, иако исус ги презираше богатите - си изнатрупаа огромни овоземни богатства, иако Савле алиас Павле рече да не одат по земни судови, отворија безброј предмети тужејќи се за хотели, парцели, дуќани и мери квадратни.

Така да Невски, џабе оставаш десетденарки по икони, џабе се малтретираш со посно графче секој петок, џабе мантраш бесмислени молитви, џабе чуваш невиност за прва брачна ноќ....

Последно уредено:
Само ти можеш во само две реченици, самиот себе да се побиеш.

Велиш?...

Зашто мојата реченица ја делиш на два делови, еден болдувано црвен, а другиот не? За да ти биде по мерак и согласна со твоите Телемитски предрасуди?[DOUBLEPOST=1469381341][/DOUBLEPOST]
Со тебе може кариера да направат одредени психијатри, .

И јас го велам истово за тебе; што имаш повеќе од твојот збор против мојот?[DOUBLEPOST=1469381443][/DOUBLEPOST]
Така да Невски, џабе оставаш десетденарки по икони, џабе се малтретираш со посно графче секој петок, џабе мантраш бесмислени молитви, џабе чуваш невиност за прва брачна ноќ....

Ако некому (на Невски) му е џабе а со надеж за спасение, тебе за што ти е се‘ што е спротивно од наведеното?

За осуда, така?... :sneaky:

Велиш?...

Зашто мојата реченица ја делиш на два делови, еден болдувано црвен, а другиот не? За да ти биде по мерак и согласна со твоите Телемитски предрасуди?
За да го потенцирам и истакнам контрадикторното во неа! Првин велиш непостои однапред позната вистина(првиот болд), за веднаш потоа да кажеш дека си зборувал за објавена вистина што значело веќе позната вистина.... Сам себе убијал, сам себе си се контраш. Не е ни чудо што си тераш монолози, сам со себе можеш да си се расправаш.
И јас го велам истово за тебе; што имаш повеќе од твојот збор против мојот?
Е има, ама тоа нешто се вика памет, треба да го имаш за да го видиш.

Ако некому (на Невски) му е џабе а со надеж за спасение, тебе за што ти е се‘ што е спротивно од наведеното?

За осуда, така?... :sneaky:

Не бе мики само му ја кажувам висината и реалноста.
Мислам како би ти било тебе да му мантраш и плаќаш на лик кој не го исполнил ветеното?
Нема да ти биде нешо као ... незгодно... непријатно... срамота??

За да го потенцирам и истакнам контрадикторното во неа!

А бе ај...

А како не ти текна да ја прочиташ до крај, или си тераш во оној веќе познат Телемски еклектички метод „...земи што ти одговара...„, така?[DOUBLEPOST=1469381907][/DOUBLEPOST]
Е има, ама тоа нешто се вика памет, треба да го имаш за да го видиш.

Ајде вклучи го твојот памет и кажи ми зашто е Телемата повистинита од православната вера?

Разбира се, очекувам разумен одговор а не Телемитски финти.[DOUBLEPOST=1469382046][/DOUBLEPOST]
Не бе мики само му ја кажувам висината и реалноста.

Како можеш да пишуваш за нешта со кои немаш никаков допир и познавања за истите?
За која и чија вистина и реалност зборуваш, за оние твоите од „по дома„?

А бе ај...

А како не ти текна да ја прочиташ до крај, или си тераш во оној веќе познат Телемски еклектички метод „...земи што ти одговара...„, така?
До крај прочитав, ништо не е изоставено. Првин си кажа дека не постоела однапред позната вистина, потоа кажа дека си зборувал за објавена вистина што значело - веќе позната вистина. Тука си е постот, велат ако баба лаже, рог не лаже.
Ајде вклучи го твојот памет и кажи ми зашто е Телемата повистинита од православната вера?

Разбира се, очекувам разумен одговор а не Телемитски финти.
Секогаш кога ќе заглибаш во небрано, се обидуваш да се извлечеш од какашките преку напаѓање на соговорникот или религијата, учењето, системот асоциран со него. Тоа е толку мизерно, што немам зборови да го опишам, тоа ја покажува вашата душевна беда и празнотија!
Има посебна тема за Телемата, нема да ти ги фрлам ,,бисерите" за да ги гнасиш!

До крај прочитав, ништо не е изоставено.

Изоставена од неболдуваната половина од мојата реченица, што е појќе од очигледно, ама не и за тебе.[DOUBLEPOST=1469382577][/DOUBLEPOST]
Секогаш кога ќе заглибаш во небрано, quote]

Па ти не си ни излегол од Телемската кал, а мене ми велиш дека сум заглавил?... :icon_lol:[DOUBLEPOST=1469382664][/DOUBLEPOST]
Има посебна тема за Телемата, нема да ти ги фрлам ,,бисерите" за да ги гнасиш!

Чек‘ де, не бегај; па нели разумот ти беше референца при одредувањето на вистината?
И, што бидна со разумот, ти зариба?

Како можеш да пишуваш за нешта со кои немаш никаков допир и познавања за истите?
За која и чија вистина и реалност зборуваш, за оние твоите од „по дома„?
Имам бе мики познавања, самио знаеш дека на мое прашање за Исус и неговото неисполнето ветување дадено на кутри луѓе пред 2000 години дека ќе се врати - ти одговараш со некои демонски неартикулисани звуци “врррр вррр вррр“, нели те прашав дали црквата знае зошто исус ги излажа луѓето , немаш одговор нели те прашав дали синодот знае дата кога Исус ќе се врати, пак не знаеше,
Незнаењето е на твоја страна мики, на мојата е знаењето, јас знам дека исус не го исполнил ветеното, јас знам дека исус не се вратил и јас знам дека нема ни да се врати.
ти не знаеш

Изоставена од неболдуваната половина од мојата реченица, што е појќе од очигледно, ама не и за тебе.
Ништо не е изоставено, првин кажа дека не постоела однапред позната вистина по нечиј мерак! Потоа кажа дека зборуваш за "објавена вистина" што значело за веќе позната вистина! Тука е постот, секој може да го прочита! Болдот само го нагласува делот каде сам себе се убијаш.
Па ти не си ни излегол од Телемската кал, а мене ми велиш дека сум заглавил?... :icon_lol:
Па се гледа кој сам себе се контра, јас сигурно не сум.
Чек‘ де, не бегај; па нели разумот ти беше референца при одредувањето на вистината?
И, што бидна со разумот, ти зариба?
Огледало имаш пред себе?

Имам бе мики познавања,

Одлично! И самопофално.

Ај вака:
- опиши ја реалноста во 2-3 реченици и
- опиши ја вистината во 2-3 реченици.

Се надевам дека не ти е претешка задача...

Следна лекција – беззаконие!

Гледај! Кетер ја отвори устата и богохули! Ти си безгрешен, ти си над доброто и лошото, еден мал “бог”. Кој може тебе да ти суди, тебе кој се здобил со сите природни и натприродни сили?!!! Ти, кој што можеш да ги контролираш сите енергии на Кетер и сите духови кои му се поклонуваат! Тоа го вели Кетер на слугата свој @SpaceTraveler, кетер – отецот на лагата и началниот човекоубиец. Негова и на неговите следбеници екслузивна е вината за сето насилство, убиства, силувања, педофилии... и сето тоа според законот ПРАВИ ШТО САКАШ... Бесконечниот и сеприсутен Бог сѐ гледа и за се ќе го суди и Кетер и секој еден од нас! Секој ќе си добие по заслуженото и никој нема да биде обесправен. Крајот го красат делата!

Што се однесува за царството небесно, Христос со Неговата немправедна смрт на Крстот, го дава бесплатно веќе 2000 години на секој човек кој ќе сака да го задобие(за оние кои умреа претходно, самиот Христос отиде да им проповеда во пеколот). Секому според делата...
P.S. Самата Хептаграм ми има кажано дека е женско и секогаш кога зборам со ликот имам представа дека соговорник ми е женско. Затоа и така се обраќам. Сега ако е машко, нека му е на чест таквото однесување и лажење. Ти си женско или машко? За ипси не сум сигурен, а за лет3 сум сигурен дека е женско!

Никогаш не би си го губел драгоценото време да хулам против нечив бок или да навредувам одредена вероисповест, но и те како би се спротиставил на фанатици кои што се обидуваат да го скријат срамот поради својот немоќен бок кои не може да спречи насилство и педофилија, па го наметнуваат тоа на други луѓе, само затоа што нивниот бок го нема и неговата помош ги одминала многумина па дури и оние кои што кукале и го молеле бокот твој Израелев.
За царството небесно исто така немоќно во однос на тоа што се случува сега и што ја има моќта да ни се покаже на нашите очи, уши и нос, а не на халуцинациите како во твојот случај, крајот исто така е немоќен, затоа што не постои! Се што кажа не постои човече, во која заблуда и фантазија живееш? Зошто имам чувство дека си толку немоќен ниту ти ниту твоите исфантазирани ентитети, како после човек да не се мајтапи на твоите Дизниленд ликови? :)

Да беше ти тоа госпотово чедо до сега немаше да има расправа, едноставно ќе беше, окултните здруженија ќе беа затворени, ќе го викнеше Ристос да дојде со труби и архангели и веселби и плач на племињата ќе нарпавеше македонска крвава свадба на нас безбожниците и амин оче. Браво бе православјето е висината ќе кажевме, ама тој крај што веќе иде цели 2000 години и никако да дојде многу чуден мајката...над Кетер уште еден Сефирот ќе никне додека се исполнат овие твои квази пророштва. :D

Ништо не е изоставено, првин кажа дека не постоела однапред позната вистина по нечиј мерак! Потоа кажа дека зборуваш за "објавена вистина" што значело за веќе позната вистина! Тука е постот, секој може да го прочита! Болдот само го нагласува делот каде сам себе се убијаш.

Ха-ха!

Ем читаш, ем ништо не разбираш, иако се‘ ти е напишано!

Така, во мојата реченица имаш 2 нешта, два типа вистини:
- личната, која не може да биде и туѓа или општа, и
- вистината (објавената), која е една и иста за сите.

Ќе ти текне, ама кога ќе си го смениш светогледот...
До тогаш, ќе му га самоубијаш на сам на себе редовно.

Одлично! И самопофално.

Ај вака:
- опиши ја реалноста во 2-3 реченици и
- опиши ја вистината во 2-3 реченици.

Се надевам дека не ти е претешка задача...
Исус не го исполни ветувањето
Не дојде како и кога што кажа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom