Ако имам работа со Borg Collective, тогаш...wow.Дискутабилно. Дали можеш за сите боргови да кажеш дека се иста личност?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако имам работа со Borg Collective, тогаш...wow.Дискутабилно. Дали можеш за сите боргови да кажеш дека се иста личност?
На запад сме или не. Како и да е, тоа никако не го спречува твојон власник да и ебе матер на земјава и народот.Баш ме интересира од сите тука умрени за запад, КОЛКУ у ствари се на запад во овој момент???
(Тешко ако сте на запад да имате време за губење по форумов.)
Или само муабетчии!!??
Точкиве единствено можат да служат,како што тебе ти служат е за утеха.Во странство не цветаат рози. Поготово не за иселениците.
Неколку точки да се имаат на ум:
1. Во МК си средна/висока класа. Во странство си автоматски една-две класи подолу.
2. Во МК се дружиш со слични (средна класа) во странство најчесто околу имаш други иселеници (Арапи, Црнци, итн)
3. Во Скопје живееш, центар итн. Во странство си во никакви сиромашни и опасни квартови со Арапи и Црнци.
4. Пријатели локални мештани тешко, ти остануваат горенаведените
5. И после 20 години се чувствувш дека си туѓинец во туѓа земја а не дека си дома (види Австралијанците)
6. Сосема друг менталитет. Нема ќе седам у кафиќ ќе си муабетам. Се РАБОТИ РМБА!
7. Исто како со класата, и работата е неколку пати пониско ниво од таа што можеш да ја имаш МК.
8. И во Африка има богаташи а и во Швајцарија има бездомници на улица...
Секако има мн исклучоци, ова е генерализација но вреди да се има на ум.
Хаха ај сега кој не мисли како тебе, платен бил од Грујо. Леле колку плитко размислување!На запад сме или не. Како и да е, тоа никако не го спречува твојон власник да и ебе матер на земјава и народот.
На грујо единствена мисла му е како да одбегне робија, а за македонија и народот - не ни помислуваХаха ај сега кој не мисли како тебе, платен бил од Грујо. Леле колку плитко размислување!
А баш ме интересира Грујо, според тебе, му е гајле да остане тука младината? Или пак едно гајле помалку ако се на запад?
До таму ли е работата? Што се чека тогаш, организирани возови и правец Arbeit macht frei. Лидерски.А баш ме интересира Грујо, според тебе, му е гајле да остане тука младината? Или пак едно гајле помалку ако се на запад?
Ставробот, батали ти тие изветреани прикаски параноични твои.Пунтер не е, другите двајца се еден лик, скроз избеган. Клинички случај.
Ima razlika da stavish mislenje ili da iznesesh iskustvo. Muabeti od preku sedum kjoshinja, kaj povekjeto postovi.
Vo MK ne li se nachukuvat i ispotepuvaat ? Ili podobro, znachi li toa deka site Makedonci se pijanici i siledjii ?
Sam si odbirash vo koj lokal kje sedish i so kogo kje se druzhish, tuka zemjata vo koja zhiveesh nema nikakva uloga.
12.Луѓе идат у странство поради невозвратена љубов. Ова ти е научен факат!Причини зошто да останете во Македонија:
1. Сите кои отидоа во странство и ги знам, се разведоа и почнаа да бркаат курви.
2. Луѓе идат у странство поради малограѓанштина, ако нејќеш да си малограѓанин, остани.
3. MAKEDONIJA E ARHAJSKATA ZEMJA KADE GOSPOT GI SOZDAL PRVITE ADAM (ACE) I EVA. SAMO PEDERI ATEISTI SOROSOIDI SAKAT DA ZAMINAT OD OVAA BOZJA ZEMJA.
4. Сите што ги знам и отидоа во странство, имаат вградени чипови во глава.
5. Во странство не можете да просперирате, ќе бидете келнери, тука можете да станете директор.
6. Нема да можете да одите на одмор ако се преселите во странство и ќе работите 24/7 без престан додека не умрете.
7. GRUEVSKI NASIOT BOG SPASITEL KE VE NAJDE I KE VE UBIE SITE PEDERI SOROSOIDNI!!!!!!!!!!!!
8. Во странство ќе живеете со бегалците во иста населба, ќе ве изолираат во посебни квартови и муслимани ќе ве убијат.
9. Сите што ги знам и отидоа во странство, се депресивни и тагуваат за Македонија.
10. Америте сакаат да се отселиме од Македонија за да може да го искористат овој простор и да населат Евреи кои ќе прават бизниси со агрикултура и сточарство тука, за да растат фарми со ГМО и да владеат со светот.
11. Татко ми, мајка ми, баба ми, дедо ми не се иселиле, ја ли да се правам паметен???
Изведен од репрезентативен примерок од 10 души!12.Луѓе идат у странство поради невозвратена љубов. Ова ти е научен факат!
Поарно 10 души отколку 100 душмани!Изведен од репрезентативен примерок од 10 души!
Poentata na celiot muabet uste od pocetokot beshe deka ova ovde e rasad na kreteni, malo-umnici i egoisticni kreteni sto ustvari nisto neznaat i nemaat gram mozok.
So 0 opsta kultura i svest. I poishe od pola drzava e so takvi, toa e problemot i poentata na mojot muabet.
Ставробот, батали ти тие изветреани прикаски параноични твои.
Туку дај ти објасни им на сите тука како тоа ти и Луми админот секогаш во исти време заедно се појавувате на форум и колку активни акаунти имаат админите и модераторите на Кајгана.
Ах, да и како тоа админскиот покемот Местачу со 62000 постови има 111 000 лајкови?
Може си шиба лајкови од 5-те акаунти негови на секое свое мислење.
Манијачишта соросоидни забегани. Пу...
ПС.Луге бегајте од форумов, тешка шпиунана се газдите!