Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Едно прашање до вас, кое воедно ке ми биде совет...
Раскинав со девојката и не ја сакам, ништо не осечам околу неа, но, проблемот е што во тоа што сега сме пријатели,и доста често мислам на неа-што би било кога би било и такви срања, а јас несакам да бидам со неа пријател, т.е сакам да ја ставам на игнор, ама неможам(а цврсто сакам)...
таа е единствената личност која не ја сакам блиску до мене(како пријател или како било што) бидејки 2 години од мојот живот сум арчел на неа, но сега веќе несакам!!!
значи барам совет од вас како да се одалечам од бившата? како да ја ставам на игнор?

Прво, избегнувај ја, т.е. не излегувај на исти места као она, а и ако се видите не прави многу многу муабет со неа.
Друго, најди си нешто што... кога ќе ти текне на неа, да ти се скисели животот, и на тој начин пробај да ја заборавиш.
Трето, едноставно кажи си сам себе дека ќе ја заборавиш и крај.
Последно, сепак треба да помине малце време, не е се така лесно.
Најпоследно, негде у меѓувреме, засакај си друга женска и мисли си на новата а не на старата љубов. Па после може и новата (ако не ти е озбилна) да ја заборавиш.

Едно прашање до вас, кое воедно ке ми биде совет...
Раскинав со девојката и не ја сакам, ништо не осечам околу неа, но, проблемот е што во тоа што сега сме пријатели,и доста често мислам на неа-што би било кога би било и такви срања, а јас несакам да бидам со неа пријател, т.е сакам да ја ставам на игнор, ама неможам(а цврсто сакам)...
таа е единствената личност која не ја сакам блиску до мене(како пријател или како било што) бидејки 2 години од мојот живот сум арчел на неа, но сега веќе несакам!!!
значи барам совет од вас како да се одалечам од бившата? како да ја ставам на игнор?
После раскинување на подолга врска пријателство тешко дека може да има. Чувствуваш сепак нешто кое те тера да бидеш со неа, колку и да си свесен дека не сакаш. Едно е што ти вели умот, а друго срцето.
Мислам дека за да се одалечиш од бифшата, какопрво треба да се тргнеш од се’ што те потсетува на неа, да почнеш свесно да избегнуваш контакти со неа. Џабе е ти ако викаш дека не сакаш ништо со неа, а на прво договарање за излегување одма прифаќаш. Кажи НЕ, и цврсто стој на тоа. Тоа ти е единствен начн да се тргнеш од неа.

Aj edna molba do tie sto pisuvaat. Koga ke pisuvate gledajte barem citko da bide i pravopisno zasto so tie vasi skratenici sto se bez vrska povekje se macime da procitame odkolku da razbereme sto pisuva !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

E eve vi primer """ И нз зш пиш с скр збр? Ве мрзи? """
I na sto lici ova odi razberi go. treba kriptograf da viknam.

Pozdrav

Аууу брат збунка додека те прочитам...вака остави нека помине некое време,пр 10-тина дена после и се јавуваш,праќаш порака,мсн што ли знам и се договараш за на кафе,таму и ја објаснуваш целата ситуација што чувствуваш за неа,кај си погрешил,што мисли она за тебе,нема бегање се во четири очи,среќно :smir:
fala brat toa mislev i jas ali neznam da ne me zaborai do togash ....

Aj edna molba do tie sto pisuvaat. Koga ke pisuvate gledajte barem citko da bide i pravopisno zasto so tie vasi skratenici sto se bez vrska povekje se macime da procitame odkolku da razbereme sto pisuva !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

E eve vi primer """ И нз зш пиш с скр збр? Ве мрзи? """
I na sto lici ova odi razberi go. treba kriptograf da viknam.

Pozdrav

ina4e ako sedish malce poveke na msn idesh po forumi i nz kisnesh malce poise na pc ke gi svatish skratenicite nikoj u deneshno vreme nema kjar od mn pishuvanje site gledaat da skratat kolku so moze poveke :D:P:toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe:

fala brat toa mislev i jas ali neznam da ne me zaborai do togash ....

ina4e ako sedish malce poveke na msn idesh po forumi i nz kisnesh malce poise na pc ke gi svatish skratenicite nikoj u deneshno vreme nema kjar od mn pishuvanje site gledaat da skratat kolku so moze poveke :D:P:toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe:

Pa se ima popametni raboti od sedenje na net.
Povekje se umoriv da vi gi procitam postovite odkolku na rabota :P :D

luge daj pomognete pls nz so da praam so edna drugarka se znam veke 4 godini i pred dve nedeli se muvavme se do pred nekoj den i nz neso ispadna zaebav rabota neso ispadnav kreten i neso preku poraki se ispokarav i se dog da se najdam u sk8 park da pravam muabet i praime muabet i onaka sosema greshno me razbra jas i vikam da zaboraime na porakite od denes i slicno i na kraj me svati deka sakam da prekinam so nea i da ostanam samo drugar i posle vecerta pak praev muabet i i objasniv deka gresno me svatila i nz go zbuniv devoj4eto i se dog so nea da i ostavam vreme malce da razmisli a za toa vreme si praime moabet na msn i see naj ok ali nemozam niso da doznam na ljuboven plan so misli kako misli probav preku mn drugari i drugarki ali site ja krijat nekako nemam shansi da doznam moj najbolje drugar praehe muabet so nea i posle mi vika uzivaj brat i toa niso drugo luge aj pomosh so da praam :S:/ :nesum::jaj::toe:
Девојка е,остави ја малку да се олади и како што имаше во еден пост предходно за 10 дена јави и се, нека олади глава некое време од караниците

aj nmv brat4e uzivaj da se vratime na temata pa ako moes i nekoe sovet4e da mi daes fala odnapred:D
И извини ама со овие ваши "фраерски зборови" ми изгедате на неписмени (не лично ти туку сите што употребуваат ваков речник) зошто моеш и даеш ги нема во нашиот македонски правопис а ни тие зборовите со бројки ги немам сретнато.Мислам во ред си пропуштил неколку часови со граматика ама немој сите да го видат тоа. И пишувај со македонска подршка:pipi:
Извинете за оф топикот:toe:

tuka izgleda na forumov samo jas najmnoguse zalam ama ete takva sum. :vozbud: i sea eve pak ke se pozalam bidejki so decko mi se karam celo vreme i sekogas jas sum ljuta i posle otkoga ke se skarame celo vreme mu zvonam i go obvinuvam za toa sto momentalno vrskata ni e katastrofa. sekoj pat si pomisluvam deka ke bide polsedno i posle edna nedela pak. a celo vreme se nerviram za toa i posle imam griza na sovest deka sum mu zvonela namesto da go ostavam da se oladi pa utre da prajme muabet.:nesum: nekoj sovet nesto taka da mi dadite mi treba mnoguuuuu. A i podobro se osekam koa ke si kazam vaka tuka :toe:

tuka izgleda na forumov samo jas najmnoguse zalam ama ete takva sum. :vozbud: i sea eve pak ke se pozalam bidejki so decko mi se karam celo vreme i sekogas jas sum ljuta i posle otkoga ke se skarame celo vreme mu zvonam i go obvinuvam za toa sto momentalno vrskata ni e katastrofa. sekoj pat si pomisluvam deka ke bide polsedno i posle edna nedela pak. a celo vreme se nerviram za toa i posle imam griza na sovest deka sum mu zvonela namesto da go ostavam da se oladi pa utre da prajme muabet.:nesum: nekoj sovet nesto taka da mi dadite mi treba mnoguuuuu. A i podobro se osekam koa ke si kazam vaka tuka :toe:

Па треба да му се јавиш одма,нормално само за да го слушнеш и без да го обвинуваш и без да ја спомнуваш кавгата,а веќе следниот ден кога малку ќе стивнат работите седнете и направете отворен муабет.
п.с.Како што за љубов се потребни двајца,така и за кавга и не е убаво него постојано да го обвинуваш дека е виновен што врската е катастрофа туку заедно согледајте ги проблемите,сепак не е само тој во врска туку сте заедно:smir:
Се надевам дека малку ти помогнав

Fala ti bas si super i vednas me raspolozi. jas dolgo razmisluvav i nikako ne mi tekna ova.:wink: ke probam da vidam kako fukncionira. inaku po priroda sum izbuvliva i tesko mi e po karanicata da da javam i da bidam mirna- vednas napagam. ama toa znam deka e na moja steta. inaku fala na sovetot :back:

Не знаеш што имаш додека не го загубиш. Не се дружи повеќе со неа, оддалечи се ако сакаш да не бидеш и ти повреден. Си излегол ѓубре кон неа, не ми е јасно што понатаму сакаш... Во секој случај, ако ти се повтори таква врска која е долга, а чувствуваш дека не ја сакаш, пробај малце излез од монотонијата во излегувањата.

Брат али она ми се јавуе на тел. ме поканува на кафе,искачање...сепак неможам да ја одбијам. Сега некое време не сме у контакт али....Инаку да се надоврзам горе со постовите поврзани до мене. ДА! Испаднаф гад спрема неа,инаку ме сакаше и коа имавме кризи у врска ми плачеше нонстоп,љубоморна,али сеа мислам дека има симпатија а не сака никој...Колку и да ме сака нема да биде со мене пак ИНАТОТ И Е МНОГУ ГОЛЕМ! како да го истераме ? :pos2:

Не знаеш што имаш додека не го загубиш. Не се дружи повеќе со неа, оддалечи се ако сакаш да не бидеш и ти повреден. Си излегол ѓубре кон неа, не ми е јасно што понатаму сакаш... Во секој случај, ако ти се повтори таква врска која е долга, а чувствуваш дека не ја сакаш, пробај малце излез од монотонијата во излегувањата.

абе и јас низ сличен таков проблем поминав како него(само што ја сакав и кога одевме, и кога раскинавме) - среќа сеа не ја сакам...
Финтата е во избегнувањето, избегнуј ја неа, избегнувај и ги другарките, не ја прати што прави по школо,по град, на кафе...
Сепак со тек на време се ке си дојде у ред....најдобар лек за раскин на врска е времето, многу тешко ке ти биде у почеток(како што ти е сега), и мене ми беше така, и на сите кои се нашле у таква ситуација...

epa ke i se javis ke ja viknes na kafe i ke i se izvinis zatoa sto si bil gad.ali dali ke i pomine neznam:(probaj ako svarno ti znaci... a ako te odbie stavas kraj.i toa da go pravis so misli i so telo definitivno.i ke si gledas drugi devojcinja.:):)

Male mi treba pomos......... ludo sum vlubena vo edno dete......... ama on mislem oti ne me saka MI TREBA POMOSS:je::je::je::je::je::je:

epa vaka...jas sum nova tuka i ova prvo mi padna vo oci zosto i mene ni se slucuva istoto...mozebi treba da pokazeme po mali gestovi deka ni se sviga ?pa ako i on ne sviga ke go primeti toa...a ako ne pa toa e nemoze nisto na sila...ama kako sto vikaat krugot sekogas se vrti.....:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom