Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дркаат на Ердоган синовиве на Пастирот заедно со босанчеросите и поголем дел од албанците:pos:

До кај се протестите?

Незнам тоа. Договор нов изгледа ќе има. Специјално судско одделение, посебно полициско одделение спомнуваат.... Незнам тоа, треба Никола да каже.

Може жената (која и да е) мислела на Ница. Еден шлепер од коалициониот партнер од владата (некој повратник од Сирија) да ви улета така на сендвич-парти на ГДОМ.
На шарените и да сака неможи, кај ќе најди 40 души на едно место:pos:.
Туку имаше тука и благонадежни муабети како полицијата е на ваша страна( ај војската да не ја ни рачунаме) , народот сигурно 100% е со вас, меѓународната е со вас. Незнам што чекате. Оти не си ја пробате среќата. После ни Катица ке ви треба, ни специјално судство,ни избирачки список, ни медиуми ни бутур. Решавате се за еден ден, можи и помалце.[DOUBLEPOST=1468793960][/DOUBLEPOST]
Дркаат на Ердоган синовиве на Пастирот заедно со босанчеросите и поголем дел од албанците:pos:
Абе и вие дркавте неколку сати вечерта ама .....
Сега колку што читам ви остана само млатење празна слама како пучот бил режиран, наместен бла бла бла. Стандарден муабет де, ништо ново. Ако успееше тоа ке беше голема победа за демократијата, ама вака мора да било местенка. Ви велам јас никако народот да ви се погоди. Ни тука, ни во Велика Британија ете ни во Турција. Сте помислиле дека можи не е проблемот во народот.

Последно уредено:
Абе и вие дркавте неколку сати вечерта ама .....
Сега колку што читам ви остана само млатење празна слама како пучот бил режиран, наместен бла бла бла. Стандарден муабет де, ништо ново. Ако успееше тоа ке беше голема победа за демократијата, ама вака мора да било местенка. Ви велам јас никако народот да ви се погоди. Ни тука, ни во Велика Британија ете ни во Турција. Сте помислиле дека можи не е проблемот во народот.

Абе уште една од тие работи јас да ја кажав. Нит мислам дека е режиран нит па дека е демократски. Или па ова што поврзуваш рабпти што си немаат врска една со друга. Ама ај нека ти биде, твој ксмет било.

Во мода е денес да си вмровец и јаничар.

Ах бе владе, твоиве дискусии и на сите други радикални исламисти на форумов го ставаат човек во дилема дали да ве жали или да ви се смее.
Тој што трезвено размислува и што е барем малку Македонец има 1001 причина да биде против Ердоган. За жал вие талибанци, тоа не го сфаќате. Во Призрен истиот кажува дека „Косово е Турција“ и јасно дава до знаење дека во овој регион партнери му се неговите „муслимански браќа“ што би рекло Косово, Санџак, Босна. На турските банки практично им е наредено да даваат супер поволни кредити за инвестиции на овој простор - не е ни чудо зошто кога никој нормален неќе да инвестира во ова ѓубре од земја, само тие ти инвестираат во аеродромите, дадени им се патарините на концесија, ти градат турски средни школи, џеваир, сончев град, капитол и што уште не. Да не зборам за пари што даваат за реконструкција на медреси, џамии и други објекти од отоманско време за што ти не си ни чул. Истиот случај е со Босна и Косово - посебно Босна, со таа отворена турска и саудиска поддршка е претворена во нешто што не била ни во време кога стварно била дел од Отоманското царство. И ти и твојот безгрешен лидер - паторот, ми го толкувате како „пријателство“? Тоа е класично купување бе. Како што е купено Косово, парче по парче, така и ние сме купени, ама пошо ти не можеш подалеку од носот да видиш, тешко ти е тоа да го сконташ.
Таа експанзионистичка политика секогаш е поддржана со голема доза на национализам, кој во голема мерка оди во комбинација со верско затупување и оглупување на масите - тоа е официјалната политика на Ердоган за која збори цел свет. Кога се наоѓаш во таа зона, тој радиус во кој може да ескалираат работите и кога си директно засегнат, само будала стои индиферентно и не зазема страна, а немам соодветен гнасен збор за тој створ што уште може да стои на страна на тоа султанот.
Тоа што ти, бачето и пар други слепци во владеењето на примитивецов гледате role-model за тоа како треба да се води држава, па како се справувало со Сорос, „шарени“ и слични, тоа кажува дека не само што воопшто не размислувате, туку и тоа што го пишувате преку анус ви е вметнато.
100 пати повторив - историското ВМРО е формирано за ослободување на македонскиот народ од турско ропство. Да, тоа кое паторот го повлече од учебниците по историја и од музеите - затоа што „нашите пријатели“ не биле „клетите турци“ (туку што биле, на мајка им!). Затоа наместо да се почитуваат тие ликови од илинденскиот период, се исфорсираа разноразни Чакаларови, Александрови и п***е материне што повеќе Македонци имаат убиено, отколку вистински непријатели на овој народ.
Гнили г***а поддржуваш да си знаеш. И на двајцата им е блиску крајот.

Чакаларов, како Александров се македонци, борци за ослободување на Македонија од османското ропство. Нивното негирање, а воздигнување на други дејци од тоа време (а воедно едни со други биле соработници) е резултат на „смешната“ историја што ние ја изучувавме и денес ја учиме. Работите биле многу поинакви од она што ние го учиме и она што ни е сервирано. Обидете се да прочитате повеќе од учебниците по историја, па повлечете паралела меѓи „добрите“ и „лошите“ македонци од илинденскиот период.

Кој да ги разбере нашиве патриоти, се нарекуваат антички македонци (од пред неколку години) и ги негираат словенските корени а се крстат во Русија и ги викаат браќа. Од друга страна не ги сакаат сограѓаните муслимани и албанци ама имаат голема љубов спрема турците и особено Ердоган како човек кој што ја уништува секуларноста и демократијата во земјата.

е резултат на „смешната“ историја што ние ја изучувавме и денес ја учиме. .
а од која историја треба да учиме според тебе, а која не е "смешна", бугарската?

Последно уредено:
а од која историја треба да учиме според тебе, а која не е "смешна", бугарската?
Реалната.
Да не ја шириме темава, но обиди се да најдеш и да прочиташ со кого се дружеле, Груев, Делчев... (добрите), па запрашај се зошто Даме Груев го велича тогаш младиот Александров до небеса. Има и мемоари од многу нив. Учевме тотално „штимана“ историја, не реална. Не знам од што треба да се срамиме. Ако тогаш биле поинакви приликите, денес е друга ситуација. Не треба да се срамиме од тоа.

Реалната.
Да не ја шириме темава, но обиди се да најдеш и да прочиташ со кого се дружеле, Груев, Делчев... (добрите), па запрашај се зошто Даме Груев го велича тогаш младиот Александров до небеса. Има и мемоари од многу нив. Учевме тотално „штимана“ историја, не реална. Не знам од што треба да се срамиме. Ако тогаш биле поинакви приликите, денес е друга ситуација. Не треба да се срамиме од тоа.
знам дека за тебе партизаните и комунистите во 2 св војна кои извојувале победа над бугарите и швабите, биле србокомунисти, комуњари и што уште не. ...сега тврдиш и дека ние учиме смешна историја, дека треба да го величаме убиецот на Ѓорче. Според авторот на тие текстови, сите македонски дејци се декларирале бугари, Мисирков се декларирал бугарин...тоа за тебе е реална историја? Имаш теми за историја, таму пласирај пропаганда колку сакаш.

Последно уредено:
знам дека за тебе партизаните и комунистите во 2 св војна кои извојувале победа над бугарите и швабите, биле србокомунисти, комуњари и што уште не. ...сега тврдиш и дека ние учиме смешна историја, дека треба да го величаме убиецот на Ѓорче. Според авторот на тие текстови, сите македонски дејци се декларирале бугари, Мисирков се декларирал бугарин...тоа за тебе е реална историја? Имаш теми за историја, таму пласирај пропаганда колку сакаш.
Не пропагирам воопшто, ниту сакам да ја ширам темава. А ова што си пишал дека „знам за тебе“ воопшто не е точно, односно измислуваш колку да се најдеш во „муабет“, да не речам ЛАЖЕШ. Ти си неук човек, па џабе ќе ти објаснувам. Прво земи прочитај, дознај нешто, па пишувај. Ова што си го напишал е обичен памфлет кој може само припрост човек (необразован на темата) да го напише.

Не пропагирам воопшто...
види, знам дека ти пречеа те срби те комунисти (а во суштина македонци кои се бореа во КПМ и КПЈ, за ФНРЈ и Македонија), дека фино ви одело во бугарска окупација, дедо ти добро тргувал со бакалницата и се по ред... Тоа не е разлог ти да ја вреѓаш историјата која ние ја учиме и да ја нарекуваш смешна. Можеби јас сум неписмен припрост и необразован, тоа е мој проблем. Јас нема да се задржувам на твоите проблеми..., секој има проблем. За историјата... многу јадеш трици за историјата, ја нарекуваш смешна, а со тоа ги вреѓаш македонците... такви финти продавај на други теми. Овде не му е место.

Последно уредено:
види, знам дека ти пречеа те срби те комунисти (а во суштина македонци кои се бореа во КПМ и КПЈ, за ФНРЈ и Македонија), дека фино ви одело во бугарска окупација, дедо ти добро тргувал со бакалницата и се по ред... Тоа не е разлог ти да ја вреѓаш историјата која ние ја учиме и да ја нарекуваш смешна. Можеби јас сум неписмен припрост и необразован, тоа е мој проблем. Јас нема да се задржувам на твоите проблеми..., секој има проблем. За историјата... многу јадеш трици за историјата, ја нарекуваш смешна, а со тоа ги вреѓаш македонците... такви финти продавај на други теми. Овде не му е место.
Ама јас ти повторувам дека ти тоа што „го знаеш“ е обична измислица која нема врска со реалноста или вистината. Јас немам проблеми кои се на форумов. Само ти укажувам дека прво научи нешто, па потоа дискутирај за истото. Зошто измислуваш работи дека „ја вреѓам“ историјата. (На македонски јазик е „навредувам“). Убаво те советувам да научиш, да прочиташ, да побараш... Верувај ми, многу е поразлична вистината од она што сме го учеле. Особено за поделбата на личностите на „добри“ и „лоши“. А ако не сакаш да истражиш малку, тоа е веќе друг момент, кој се вика „пикање на главата в песок“. Не треба да се плашиме од ништо. Особено не треба да се срамиме, не сме сториле зло на никого.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom