Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
До кај се протестите?
На шарените и да сака неможи, кај ќе најди 40 души на едно местоМоже жената (која и да е) мислела на Ница. Еден шлепер од коалициониот партнер од владата (некој повратник од Сирија) да ви улета така на сендвич-парти на ГДОМ.
Абе и вие дркавте неколку сати вечерта ама .....Дркаат на Ердоган синовиве на Пастирот заедно со босанчеросите и поголем дел од албанците![]()
Абе и вие дркавте неколку сати вечерта ама .....
Сега колку што читам ви остана само млатење празна слама како пучот бил режиран, наместен бла бла бла. Стандарден муабет де, ништо ново. Ако успееше тоа ке беше голема победа за демократијата, ама вака мора да било местенка. Ви велам јас никако народот да ви се погоди. Ни тука, ни во Велика Британија ете ни во Турција. Сте помислиле дека можи не е проблемот во народот.
Сега колку што читам ви остана само млатење празна слама како пучот бил режиран, наместен бла бла бла. Стандарден муабет де, ништо ново. Ако успееше тоа ке беше голема победа за демократијата, ама вака мора да било местенка. Ви велам јас никако народот да ви се погоди. Ни тука, ни во Велика Британија ете ни во Турција. Сте помислиле дека можи не е проблемот во народот.
а од која историја треба да учиме според тебе, а која не е "смешна", бугарската?е резултат на „смешната“ историја што ние ја изучувавме и денес ја учиме. .
Реалната.а од која историја треба да учиме според тебе, а која не е "смешна", бугарската?
знам дека за тебе партизаните и комунистите во 2 св војна кои извојувале победа над бугарите и швабите, биле србокомунисти, комуњари и што уште не. ...сега тврдиш и дека ние учиме смешна историја, дека треба да го величаме убиецот на Ѓорче. Според авторот на тие текстови, сите македонски дејци се декларирале бугари, Мисирков се декларирал бугарин...тоа за тебе е реална историја? Имаш теми за историја, таму пласирај пропаганда колку сакаш.Реалната.
Да не ја шириме темава, но обиди се да најдеш и да прочиташ со кого се дружеле, Груев, Делчев... (добрите), па запрашај се зошто Даме Груев го велича тогаш младиот Александров до небеса. Има и мемоари од многу нив. Учевме тотално „штимана“ историја, не реална. Не знам од што треба да се срамиме. Ако тогаш биле поинакви приликите, денес е друга ситуација. Не треба да се срамиме од тоа.
Не пропагирам воопшто, ниту сакам да ја ширам темава. А ова што си пишал дека „знам за тебе“ воопшто не е точно, односно измислуваш колку да се најдеш во „муабет“, да не речам ЛАЖЕШ. Ти си неук човек, па џабе ќе ти објаснувам. Прво земи прочитај, дознај нешто, па пишувај. Ова што си го напишал е обичен памфлет кој може само припрост човек (необразован на темата) да го напише.знам дека за тебе партизаните и комунистите во 2 св војна кои извојувале победа над бугарите и швабите, биле србокомунисти, комуњари и што уште не. ...сега тврдиш и дека ние учиме смешна историја, дека треба да го величаме убиецот на Ѓорче. Според авторот на тие текстови, сите македонски дејци се декларирале бугари, Мисирков се декларирал бугарин...тоа за тебе е реална историја? Имаш теми за историја, таму пласирај пропаганда колку сакаш.
види, знам дека ти пречеа те срби те комунисти (а во суштина македонци кои се бореа во КПМ и КПЈ, за ФНРЈ и Македонија), дека фино ви одело во бугарска окупација, дедо ти добро тргувал со бакалницата и се по ред... Тоа не е разлог ти да ја вреѓаш историјата која ние ја учиме и да ја нарекуваш смешна. Можеби јас сум неписмен припрост и необразован, тоа е мој проблем. Јас нема да се задржувам на твоите проблеми..., секој има проблем. За историјата... многу јадеш трици за историјата, ја нарекуваш смешна, а со тоа ги вреѓаш македонците... такви финти продавај на други теми. Овде не му е место.Не пропагирам воопшто...
Ама јас ти повторувам дека ти тоа што „го знаеш“ е обична измислица која нема врска со реалноста или вистината. Јас немам проблеми кои се на форумов. Само ти укажувам дека прво научи нешто, па потоа дискутирај за истото. Зошто измислуваш работи дека „ја вреѓам“ историјата. (На македонски јазик е „навредувам“). Убаво те советувам да научиш, да прочиташ, да побараш... Верувај ми, многу е поразлична вистината од она што сме го учеле. Особено за поделбата на личностите на „добри“ и „лоши“. А ако не сакаш да истражиш малку, тоа е веќе друг момент, кој се вика „пикање на главата в песок“. Не треба да се плашиме од ништо. Особено не треба да се срамиме, не сме сториле зло на никого.види, знам дека ти пречеа те срби те комунисти (а во суштина македонци кои се бореа во КПМ и КПЈ, за ФНРЈ и Македонија), дека фино ви одело во бугарска окупација, дедо ти добро тргувал со бакалницата и се по ред... Тоа не е разлог ти да ја вреѓаш историјата која ние ја учиме и да ја нарекуваш смешна. Можеби јас сум неписмен припрост и необразован, тоа е мој проблем. Јас нема да се задржувам на твоите проблеми..., секој има проблем. За историјата... многу јадеш трици за историјата, ја нарекуваш смешна, а со тоа ги вреѓаш македонците... такви финти продавај на други теми. Овде не му е место.