Воен Удар во Турција

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
Најновиот, за најстариот ќе те препорачаме тебе ;)
попопо а бе сегде си смешан и во психолзи и во каратисти и во билдери па дури имаш и препораки за најстари занаети
Ова Кајгана е чудо од форум, најдобрите шофери, најјаките економисти, најголемите ебачи, хакери, музичари, политичари историчари... се собрале тука!
Еве сега и магистар по психологија

попопо а бе сегде си смешан и во психолзи и во каратисти и во билдери па дури имаш и препораки за најстари занаети
Ова Кајгана е чудо од форум, најдобрите шофери, најјаките економисти, најголемите ебачи, хакери, музичари, политичари историчари... се собрале тука!
Еве сега и магистар по психологија
Иден, а ти ќе ми помогнеш за тоа :)

adolf-hitler-tayyip-erdogan-turkey.gif

Иден, а ти ќе ми помогнеш за тоа :)
Јас сум Лет 3, јас се дружам само со веќе докторирани и магситрирани или јаки пички со средно
Ко ќе магистрираш, пиши ми ќе средиме нешо

Јас сум Лет 3, јас се дружам само со веќе докторирани и магситрирани или јаки пички со средно
Ко ќе магистрираш, пиши ми ќе средиме нешо
260814.jpg

Партизаните биле во состав на ослободително движење на југославија, а кое било на страна на Англија (со се Канада, индија, Јужноафричка република, Австралија...), Америка, СССР, Францускиот покрет на отпор...
Не беше сама македонија против Јапонија Германија и Италија...
Ако на пример при поделба на балканот Кина застане рамо уз рамо со Македонија или примее Америка... то е друга работа, али ако на меѓународен план големите сили се договорат за поделба на влијанија и сфери, можеме само да стиснеме заби ко ќе ни го опашат.
Тоа беше поентата, а мило ми е секогаш кога ќе најдам некој на форум кој до детали го следи моето дело.
Во моментот кога се крена југословенското партизанско движење тоа изгледало како чисто самоубиство. Нацистите ја владеат цела Европа, Велика Британија е единствен противник кој цело време губи на сите фронтови, а во Русија германците се пред Москва. Така што примерот што го зеде го докажува спротивното: секогаш да се бориш за исправното колку и да изгледа безнадежна таа борба.

George Patton, američki general: „Maršal Tito i njegovi partizani imali su i političke i vojničke hrabrosti da se usred okupirane Europe, i kada naše stvari nisu išle dobro, late oružja i nanesu Hitleru neočekivan i težak moralni udarac. I ne samo moralni, nego i ozbiljan vojnički udarac, vezujući veliki broj njemačkih divizija za jugoslavenski front, koje su mu mnogo puta nedostajale na drugim ratištima, i na istoku i na zapadu Europe…[DOUBLEPOST=1468792265][/DOUBLEPOST]Arthur Miller, američki književnik, 1973. godine: „…Kada smo čuli za silni otpor koji su Titovi partizani pružali njemačkim hordama i fašizmu, mi smo prvi put u toku Drugog svjetskog rata shvatili da Hitlerova Njemačka nije nepobjediva.”

Franklin D. Roosevelt, predsjednik SAD-a, 1944. godine: „Titova odluka da se bori protiv nacista prekretnica je u povijesti Drugog svjetskog rata…”

Последно уредено:
Во моментот кога се крена југословенското партизанско движење тоа изгледало како чисто самоубиство. Нацистите ја владеат цела Европа, Велика Британија е единствен противник кој цело време губи на сите фронтови, а во Русија германците се пред Москва.
Кога се крева востанието (општо земено во Југославија Јули 1941) се уште германците се многу далеку од Москва али сепак во војна е големиот СССР али на страна од тоа против Оската во тој момент се

Британија
Канада
Австралија
Јужно афричка република
Индија
и еден куп други земји од комонвелт
јасна беше веќе и политиката на Америка која веќе се поотворено ги подржуваше Англија и СССР и им праќаше конвоји помош

Камо среќа во 2001 на наша страна да беше Англија, Русија, Австралија, Канада, Индија па наклоност од Америка)

Кога се крева востанието (општо земено во Југославија Јули 1941) се уште германците се многу далеку од Москва али сепак во војна е големиот СССР али на страна од тоа против Оската во тој момент се

Британија
Канада
Австралија
Јужно афричка република
Индија
и еден куп други земји од комонвелт
јасна беше веќе и политиката на Америка која веќе се поотворено ги подржуваше Англија и СССР и им праќаше конвоји помош

Камо среќа во 2001 на наша страна да беше Англија, Русија, Австралија, Канада, Индија па наклоност од Америка)
Добро, :) не можиш да и оддолееш на желбата да се блесавиш. Не си за сериозен разговор :) . Кога ќе имам потреба некој да ме расположи со неговите бисери тогаш ќе се зезам со тебе на форумов.

Добро, :) не можиш да и оддолееш на желбата да се блесавиш. Не си за сериозен разговор :) . Кога ќе имам потреба некој да ме расположи со неговите бисери тогаш ќе се зезам со тебе на форумов.
Ок, ете ќе ги препраиме историските факти за да не ти биде залуден постот, во Јули 41 ќе ги однесеме германците до Москва, ќе ги извадиме Индија Канада Австралија Нов зеланд ЈАР од војната а Америка ќе ја пикнеме во длабока изолација и незаинтересираност за настаните во европа

Ете сменавме историја и податоци на светска војна за да можеш да се пофалиш дека го “надмудри“ Лет 3 на Кајгана

нема поента за озбилна дискусија за лет 3, одма ќе отвори википедија и ќе филозофира и извртува работите дури и кога не е у право, најголем број од случаите

Дали биле лидери или нелидери, партии, опозиции и бакрачи секој кој намерно предизвикува емоции на непочит и поделби за стекнување на поени во правец на неговиот интерес е штеточина и носи зло за нас како и да сака да го нарекуваат.

Емоции на непочит?
поделби за стекнување на поени?
штеточина и носи зло за нас ?

Емоции на непочит хахах дали си свесен дека во ова што го пишуваш нема никаков траг на рационална мисла?
Или сакаш да кажеш дека никој не треба да има став или мислење околу ситуацијата во Турција и на тој начин ќе се воспостави национално единство? Да не пишува никој ништо? Многу ирационална идеја, на граница на лудило.

Треба да се соочиме со она што се случи во овие 25 години независност а тоа е дека можеби сме криминоген народ кој изумира. Како наркоман кога ќе допре дно и нема каде повеќе. И оттаму, ако имаме сила, да одиме понатаму.

Ок, ете ќе ги препраиме историските факти за да не ти биде залуден постот, во Јули 41 ќе ги однесеме германците до Москва, ќе ги извадиме Индија Канада Австралија Нов зеланд ЈАР од војната а Америка ќе ја пикнеме во длабока изолација и незаинтересираност за настаните во европа

Ете сменавме историја и податоци на светска војна за да можеш да се пофалиш дека го “надмудри“ Лет 3 на Кајгана
Лет не можи тебе никој да те надмудри/насамари, затоа што ти не се сеќаваш. Можиш да надмудриш некој кој ќе се сети дека е надмудрен, а не успева насамарување на некој кој нема осет за да сфати. Но добро Бог те створил таков за да можи некој без осет од наша страна да им спори на Бугарите. Инаку ќе требаше некој од нас да се малтретира со нив. Така што твојата троловска дарба си има сосема добра функција.[DOUBLEPOST=1468797356][/DOUBLEPOST]
Емоции на непочит?
поделби за стекнување на поени?
штеточина и носи зло за нас ?

Емоции на непочит хахах дали си свесен дека во ова што го пишуваш нема никаков траг на рационална мисла?
Или сакаш да кажеш дека никој не треба да има став или мислење околу ситуацијата во Турција и на тој начин ќе се воспостави национално единство? Да не пишува никој ништо? Многу ирационална идеја, на граница на лудило.

Треба да се соочиме со она што се случи во овие 25 години независност а тоа е дека можеби сме криминоген народ кој изумира. Како наркоман кога ќе допре дно и нема каде повеќе. И оттаму, ако имаме сила, да одиме понатаму.
Ај препрочитај ја реченицата затоа што ми изгледа дека не си ја сфатил. Ако велиш ирационалност, граница на лудило, треба да поднесиш и некое образложение за тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom