Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во право е @Хептаграм XI не вреди да си ги прекршам заветите за да ти докажам. Ќе повторам пак, оние што ги интересира нека ја побараат книгата, и не само неа, нека бидат скептични, нека истражуваат и ќе дознаат.
In the King James Bible the building of the temple in its coded form is found in the 11th book, because 11 and multitudes of 11(like 33 and 88 ) are part of the coding system. The Temple is begun in I Kings 6 and completed in I Kings 7. Exclusive of Psalms 117 there are 1188 chapters in the bible, 1188 is 33 x 36. Psalm 117 is the shortest chapter and center chapter in the bible, with 33 words symbolizing the 33 degrees of Masonry, the 33 years in the life of Christ, the 33 generations from Adam to David, the 33 vertebrae in the human spine, etc. Count 9 sets of 33 chapters from the beginning and come to the start of the Temple in I Kings 6. Psalm 117 stands as the zero point, count 9 sets of 33 backwards and come to the completion of the Temple in I Kings 7.
Соломон исто така имал и 700 - ни жени и принесувал жртви на други богови. Ти се слагаш со тоа?Се слагаш ли со оваа мисла на Соломон?
12. Човек лукав, човек нечестив со лажлива уста,
13. намигнува со очите, говори со нозете, дава знаци со прстите,
14. во срцето негово има подмолност: тој мисли зло во секое време, сее раздори.
(Мудри Соломонови изреки 6)
Веќе ти кажав, немам намера да си ги погазам заветите, залудно провоцираш. Тој што сака да дознае, ќе дознае, вие неможете ништо да направите за да го спречите тоа.Не знаев дека Соломон зборувал шекспировски англиски, бидејќи во оригиналот овој псалм содржи двојно помалку зборови. Сешто може човек да научи од Вас.
1O praise the LORD, all ye nations: praise him, all ye people.
2For his merciful kindness is great toward us: and the truth of the LORD endureth for ever. Praise ye the LORD.
http://www.kingjamesbibleonline.org/Psalms-Chapter-117/
http://biblehub.com/interlinear/psalms/117-1.htm
http://biblehub.com/interlinear/psalms/117-2.htm
http://www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/16338
Повеќе дискусија ќе има (или расправии ако темата носи наслов „Дали луѓето правилно ја следат Библијата?“
Psalm 90:13![]()
Sent from my C2000 using Tapatalk
Хепта,
дај кажи ни, како правилно се следи Библијата...[DOUBLEPOST=1468607384][/DOUBLEPOST]
Псалм 52,1.
Хепта,
дај кажи ни, како правилно се следи Библијата...
Правилно прашање е : „Хепта, дали ти правилно го следиш Стариот и Новиот Завет?“
Следниот пат немој да заборавиш да ни цитираш нешто и од Codex Manichaicus Coloniensis. Што знаеш, можеби ќе бидеш многу поубедлив.![]()
Од каде се обидувам да му го покажам патот кон Исус, затоа што очигледно не го нашол преку кукање и исповеди во црквата, па го бара на форум и замара невин народ на форум, па згора на тоа ќе се јави некое црно детенце кое што никогаш, но никогаш не успеало да биде убедливо на овој форум со неговите квази текстови со ctrl+f на google.books.com да ми го одзема времето што го имам одвоено за читање на книги, а не на лошо преведени тралалајќи. И ајде сега ти просветли не и кажи ни со која црна вистина ти звучеше достојно и убедливо за да се дискутира со тебе тука? Дека Сонцето не е ОМ, но Сурија? Оди бргу да бакнеш рака на Путин eng Putin, или задник eng Asshole или усни eng Lips. Пред да цитираш уште некоја поема на 5 антички јазици.
И тебе да ти го покажам патот... за секој случај, ти треба - се познава!
Aпстиненцијата многу лошо ти влијае. Убаво ти понуди @MIKI1 цуцла, што е во потполна согласност со твоите принципи на:
When you make the two one, and when you make the inside like the outside and the outside like the inside, and the above like the below, and when you make the male and the female one and the same, so that the male not be male nor the female female...
Za zal seuste nogu golem procent svetski ja citaat. Ama za srekja nema use dolgoНеможам да ја следам библијата а не го разбирам каво е тоа правилно следење кога самата библија ми е пишана неправилно.
Читајќи ја нејзе сфатив само дека творецот на светов не владее со него, дека библијата не не води кон христијанство туку кон ѓаволот кој што е победник...ма цела религија ми е апсурдна..ако подлабоко размислам и сите тие прикаски, како на пр.да го сакаш својот непријател и други глупости , излегува дека Бог е лош оти создал лош производ....и ова е глупо кажано од мене....Прашање е дали воопшто некој чита библија?
Повеќе ја читаат или можеби подобро е да кажам прелистуваат од радозналост, па кој може да ја прочита и запамети од едно читање..јас ја имам развртено еднаш и немам намера повтотно да ја земам во раце.Za zal seuste nogu golem procent svetski ja citaat. Ama za srekja nema use dolgo![]()