S
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Црквата ни ги одзеде сите древни пагански храмови на нашите претци и над нив изгради цркви или ги разруши.Koга ти си се мол за жртвите на Боко Харам?
Ne sum znael deka na Putin ovoj rakata što mu ja baci popot bil od MKD hi hi tibam toa ljubovđijata koj znae što bi i i napravil na Julija Timoshenko.....
Ne sum znael deka na Putin ovoj rakata što mu ja baci popot bil od MKD hi hi tibam toa ljubovđijata koj znae što bi i i napravil na Julija Timoshenko
Sent from my C2000 using Tapatalk

Ne me sfati stari. Tipot na Putin raka mu baknuva, da MOŽEŠE i od gazot ke mu lizneše, a koj znae pak ščo bi i napravil na Timošenko da beše.Чедо изгубено, некои блудни мисли те мучат?...
Кај скокаш? Од монахот кој му оддал чест на Путин па на Јулија? Која е врската меѓу тие ликови?
Црквата секогаш му одавала чест и бацвала раце на владари. цареви, кралеви, претседници, султани.Чедо изгубено, некои блудни мисли те мучат?...
Кај скокаш? Од монахот кој му оддал чест на Путин па на Јулија? Која е врската меѓу тие ликови?
Ne me sfati stari.
Црквата секогаш му одавала чест и бацвала раце на владари. цареви, кралеви, претседници, султани.
Starčić. Temata e taa što e, ne ja menuvam. Prokletiot monah so poteklo od Makedonija mu baknuva raka na Putin. Pred nekoe vreme se dozna deka pak imale sredba. Sea valjda baknuvanje stapala ke ima.ем се петљаш во работи кои не ги познаваш, ем почнуваш тема за која никој те барал, ем се обидуваш да се извадиш „од небрано„ со пренасочување на муабетот на сосема погрешна страна...
Ц, некако не ти иде....
Ама ко ќе порасниш, ќе разбериш.[DOUBLEPOST=1468597549][/DOUBLEPOST]
“Секогаш„ е нејасен временски термин...Не е “секогаш„, туку само тогаш кога ликот е достоен за да му се укаже почит.
Путин тоа потполно го заслужува.
Црквата секогаш му одавала чест и бацвала раце на владари. цареви, кралеви, претседници, султани.

Црквата како институција на христијанството, отсекогаш била мафија. Секој кардинал, папа, поп, свештеник се тука само заради лична корист. Затоа и секогаш се блиски со било кој владетел појчувајќи уште триста и некоја година н.е со императотот Константин и првото институционализирање на црквата. А потоа, таа историја за блискоста на црквата со “главните фаци“ во државите се повторува и до ден денес. Не за џабе Алигиер ги ставил овие свештени лица во четвртиот круг од пеколот![]()

???неразбирамодпоукаваништо„...Нема веќе многу да зборувам со вас, зашто иде кнезот на овој свет и во Мене тој нема ништо...„.
Евагнелие по Јован, 14.30.