Xibalba
Corona Australis
- Член од
- 24 јануари 2012
- Мислења
- 6.092
- Поени од реакции
- 11.497
Ти што мислиш?..кај ли наоѓаат кредитори...., или не наоѓаат па ...умираат за јадење???
Ти што мислиш?..кај ли наоѓаат кредитори...., или не наоѓаат па ...умираат за јадење???
ќе му помогнат можда, на некој кој не пушел, до вчера, турски и катарски курови.Човече, језиво. Време е да се свртиме накај русите и кинезите, да ни помогнат со кредити, безвизен режим, работни дозволи, иселенички визи итн итн....
..па пошто пијат ко смукови и маф праат на јадење.., веројатно некаде на северот им извираат пари....Ти што мислиш?
ме возбудва сликата!..па пошто пијат ко смукови и маф праат на јадење.., веројатно некаде на северот им извираат пари....
И Германците не копираат....Ројтерс денес објави дека Македонија почнала да ја рекламира обврзницата деноминирана во евра која ќе има принос од 5%.Со оваа камата ќе треба да вратиме 1 милијарда и 60 милиони евра.
еее купија обврзница за која германија нема да плати камата, 4 милијарди обврзници кои германија за 10 години ќе ги плати 3,8 милијарди (200 милиони ПОМАЛЦЕ) а ние нашата обврзница од 650 милиони ќе ја платиме милијарда после 10 години или 350 милиони ПОВЕЌЕИ Германците не копираат....
Исто е, а не е исто....
NJEMAČKOJ ULAGAČI PLAĆAJU DA SE ZADUŽI
Njemačka je u srijedu prvi puta izdala 10-godišnje državne obveznice uz negativan prinos, objavila je u srijedu središnja banka Bundesbank.
Njemačka je prodala ukupno četiri milijarde eura duga uz kuponsku kamatu od nula posto i prosječan prinos od minus 0,05 posto, priopćili su iz Bundesbanka
Ne pravite spinovi, "samo" 600 rekoa......не некој лудак што денеска објави нови 650 вработувања во полиција.
Изгледа пак пиеле ова индиј(ан)циве, во насловот едно пишува, во текстот спротивно.
Ја се извинувам. Многу неодговорно од моја страна. На 50 паразити што биле на ред во тефтерчето може сум им дал лажна надеж.Ne pravite spinovi, "samo" 600 rekoa...
Nisto, nisto..... На 50 паразити што биле на ред во тефтерчето може сум им дал лажна надеж.
Текстот е многу контрадикторен т.е нема официјален став од македонска страна. Се базира на некаков е-мејл од некој од банкарите.Изгледа пак пиеле ова индиј(ан)циве, во насловот едно пишува, во текстот спротивно.
Без тие пари ќе дојде во прашање исплата на плати и пензии, то ест спокојот на околу пола милион луѓе во државатаАјде некој економски писмен да објасни, сега кога нема да се задолжуваме 650 мил. евра. Какви би биле последиците,
Најмногу ме интересира дали може да направат девалвација, затоа што штедем во банка?
Ова не е сигурно, според мене 99% ќе издадеме еврообрзница. Едно може сумата да ја намалат.сега кога нема да се задолжуваме 650 мил. евра.