Може ли Македонија да ги врати воопшто кредитите што ги зема?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.365
Поени од реакции
84.595
Човече, језиво. Време е да се свртиме накај русите и кинезите, да ни помогнат со кредити, безвизен режим, работни дозволи, иселенички визи итн итн....
ќе му помогнат можда, на некој кој не пушел, до вчера, турски и катарски курови.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.777
Поени од реакции
6.196
Ројтерс денес објави дека Македонија почнала да ја рекламира обврзницата деноминирана во евра која ќе има принос од 5%.Со оваа камата ќе треба да вратиме 1 милијарда и 60 милиони евра. :popce:
И Германците не копираат....
Исто е, а не е исто....

NJEMAČKOJ ULAGAČI PLAĆAJU DA SE ZADUŽI
Njemačka je u srijedu prvi puta izdala 10-godišnje državne obveznice uz negativan prinos, objavila je u srijedu središnja banka Bundesbank.
Njemačka je prodala ukupno četiri milijarde eura duga uz kuponsku kamatu od nula posto i prosječan prinos od minus 0,05 posto, priopćili su iz Bundesbanka

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
И Германците не копираат....
Исто е, а не е исто....

NJEMAČKOJ ULAGAČI PLAĆAJU DA SE ZADUŽI
Njemačka je u srijedu prvi puta izdala 10-godišnje državne obveznice uz negativan prinos, objavila je u srijedu središnja banka Bundesbank.
Njemačka je prodala ukupno četiri milijarde eura duga uz kuponsku kamatu od nula posto i prosječan prinos od minus 0,05 posto, priopćili su iz Bundesbanka
еее купија обврзница за која германија нема да плати камата, 4 милијарди обврзници кои германија за 10 години ќе ги плати 3,8 милијарди (200 милиони ПОМАЛЦЕ) а ние нашата обврзница од 650 милиони ќе ја платиме милијарда после 10 години или 350 милиони ПОВЕЌЕ

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
http://in.mobile.reuters.com/article/idINL8N1A01IQ?irpc=932

Задолжувањето е привремено одложено по повик на опозицијата. Не е целосно откажано. Прејз јорселфс, шител и курир со апокалиптични сценарија ар каминг, нормално сдс е тој што ја држи земјава во залог, не некој лудак што денеска објави нови 650 вработувања во полиција.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ne pravite spinovi, "samo" 600 rekoa...
Ја се извинувам. Многу неодговорно од моја страна. На 50 паразити што биле на ред во тефтерчето може сум им дал лажна надеж.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.777
Поени од реакции
6.196
.. На 50 паразити што биле на ред во тефтерчето може сум им дал лажна надеж.
Nisto, nisto...
10-tina kontraprotesti, nekolku tribini so Gdom, nesto postovi po forumi I FB, sendvici i sladoledi, i pak ke dojdat na red. Oti Makedonija vrabotuva...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Изгледа пак пиеле ова индиј(ан)циве, во насловот едно пишува, во текстот спротивно.
Текстот е многу контрадикторен т.е нема официјален став од македонска страна. Се базира на некаков е-мејл од некој од банкарите.
Жално е и шит што стварно мора да борчиме пари за пензии. За администрацијата - мораше да се напраи пепел пред избори и наместо некакво сегментарно отпуштање, све тоа неспособното вмрофско гласачко тело да се прати у мајчину, не да прима 600 нови копуци у полиција. Па после избори...

Последно уредено:
А

Атлантист

Гостин
Ајде некој економски писмен да објасни, сега кога нема да се задолжуваме 650 мил. евра. Какви би биле последиците,

Најмногу ме интересира дали може да направат девалвација, затоа што штедем во банка?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ајде некој економски писмен да објасни, сега кога нема да се задолжуваме 650 мил. евра. Какви би биле последиците,

Најмногу ме интересира дали може да направат девалвација, затоа што штедем во банка?
Без тие пари ќе дојде во прашање исплата на плати и пензии, то ест спокојот на околу пола милион луѓе во државата

Kajgana Shop

На врв Bottom