Македонска берза

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Компанијата што е во Англија не е, но таа е сопственост на Кипарска компанија што е оф шор ако не сум грешка.

Ви посакувам среќа на вас вработените и акционерите ама мене ова ми делува матен бизнис
Za da otvoris vo Anglija firma ne e bitno dali glavnoto sediste e of shor. Ti brate ima da pokazes poteklo na parite pa i kralicata bidi. Inaku da bese vo vremeto na Gavro prv kje bev protiv vakvi raboti. Ama sega koga treba da biram pomegju dve zla, go biram toj sto ima povekje pari i povekje plakja. Ovoj Andrea vidovme sto pravi i kako raboti, barem vamu imame nadez. I uste edno kje kazam, ne veruvaj vo se sto kje kazat na televizija, posto mediumive stanaa " vo zavisnost od toa koj i kolku plakja - tolki kje te velicaat ili kje te plukaat "

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Компанијата што е во Англија не е, но таа е сопственост на Кипарска компанија што е оф шор ако не сум грешка.

Ви посакувам среќа на вас вработените и акционерите ама мене ова ми делува матен бизнис
...хмм.., не е матен бизнис туку е БИЗНИС со име и презиме, за разлика од џабез бонбона бизнисот на самоповиканите "капиталисти" од времињата кога како сдсм го наследија СКМ..и ги открија ниските страсти наследени од предците....
Е сеа ....колку е и русинов генерички , а не комуњарстички зачнат бизнисмен.., тоа е друго прашање...но никој не е пророк во сопствената куќа.
Ако Андреја и друштво , добро нафатирани останат гледачи од страна ..и не е така лошо во однос на сите оние кои останаа со прстот во уста.....
Вработените ко вработени.. шта Бог да...не се ништо полоши или подобри од другите , па да бидат нешто привелегирани....:)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
...хмм.., не е матен бизнис туку е БИЗНИС со име и презиме, за разлика од џабез бонбона бизнисот на самоповиканите "капиталисти" од времињата кога како сдсм го наследија СКМ..и ги открија ниските страсти наследени од предците....
Е сеа ....колку е и русинов генерички , а не комуњарстички зачнат бизнисмен.., тоа е друго прашање...но никој не е пророк во сопствената куќа.
Ако Андреја и друштво , добро нафатирани останат гледачи од страна ..и не е така лошо во однос на сите оние кои останаа со прстот во уста.....
Вработените ко вработени.. шта Бог да...не се ништо полоши или подобри од другите , па да бидат нешто привелегирани....:)
Абе бот, ова твојот пост е нешто слично како интервјуто на Лидија Богатинова со Шекеринска. На глупиот муабет со бомбона ќе ти одговорам само дека ЕВН е најдобрата приватизација во Македонија и толку, не верувам дека ќе сфатиш зошто ама не ми е гајле.

Инаку темата е за Македонската Берза и коментираме за Макпетрол затоа што е АД. Изгледа никој не е задоволен од сегашниот менаџмент и доколку купувачот беше некој чесен бизнисмен или голема компанија да речеме Шел или БП сите акционери без размислување ќе ги продадеа акциите. Овде некои матни фаци со сомнително минато се обидуваат преку скриени компании да преземат еден гигант во тежок период за нашата држвата. Дали мислиш дека некој човек со здрав разум нема да има сомневање позадината на Балкан Петролеум.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Абе бот, ова твојот пост е нешто слично како интервјуто на Лидија Богатинова со Шекеринска. На глупиот муабет со бомбона ќе ти одговорам само дека ЕВН е најдобрата приватизација во Македонија и толку, не верувам дека ќе сфатиш зошто ама не ми е гајле.

Инаку темата е за Македонската Берза и коментираме за Макпетрол затоа што е АД. Изгледа никој не е задоволен од сегашниот менаџмент и доколку купувачот беше некој чесен бизнисмен или голема компанија да речеме Шел или БП сите акционери без размислување ќе ги продадеа акциите. Овде некои матни фаци со сомнително минато се обидуваат преку скриени компании да преземат еден гигант во тежок период за нашата држвата. Дали мислиш дека некој човек со здрав разум нема да има сомневање позадината на Балкан Петролеум.
Приватизацијата на EVN апсолутно е една од најголемите превари и гешафти на Балканот, но за тоа другпат, а фирмата купец е австриска , колку што јас сум од Патагонија...
Инаку акционерите на Макпетрол ..по која пара да ги продадат своите акции чист ќар се, имајќи во обзир за колку ги купиле. Во ситуацијава кога акциите на основа на "нејасно зошто" нерационалното водење на компанијата у пропаст вредат колку вредат, тогаш појавата на ваков купец кој сака да ја продолжи работата и има пари тоа да го капитализира..е спас дојден од небото, за да не отидат у безвредна хартија накада лукаво ја водеа двајцата братја ... :)
Балкан Петролеум на основа на информациите кој стои во сенката... е сосема добра шанса за зачувување на компанијата и парите на акционерите.. Инаку и свети Шел да дојде да купува овде во боранија држава, ќе направи за тој проект компанија...што е сосема рационален пристап.
Инаку да сум некаков акционер во Макпетрол сега не би продавал, би се коцкал...вредоста МОРА да порасне.

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Инаку и свети Шел да дојде да купува овде во боранија држава, ќе направи за тој проект компанија...што е сосема рационален пристап.
Инаку да сум некаков акционер во Макпетрол сега не би продавал, би се коцкал...вредоста МОРА да порасне.
Kolku za tvoja informacija, Shell dojde da ja kupi Makpetrol uste pred nepolni 20 godini. Ama kako seriozni kupuvaci si kazaa sto sakaat. Sakaa samo skladot vo Ilinden i vo Miladinovci i sakaa samo benziskite koi oni gi pikirale. Za se drugo im bese gajle.

..вредоста МОРА да порасне

Ako cekam od Andrea kako poslednive 8 godini vrednosta kje dojde da nemam ni toaletna za gz da izbrisam.

Dodeka za predhodniot post na concrete samo kje kazam : Ako se razbiras barem malku poveli komentiraj, ako te plakjaat od partija ili bilokoe drugo mesto samo da treses zeleni. SETAJ !!!

Последно уредено:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Kolku za tvoja informacija, Shell dojde da ja kupi Makpetrol uste pred nepolni 20 godini. Ama kako seriozni kupuvaci si kazaa sto sakaat. Sakaa samo skladot vo Ilinden i vo Miladinovci i sakaa samo benziskite koi oni gi pikirale. Za se drugo im bese gajle.

..вредоста МОРА да порасне

Ako cekam od Andrea kako poslednive 8 godini vrednosta kje dojde da nemam ni toaletna za gz da izbrisam.

Dodeka za predhodniot post na concrete samo kje kazam : Ako se razbiras barem malku poveli komentiraj, ako te plakjaat od partija ili bilokoe drugo mesto samo da treses zeleni. SETAJ !!!
хммм..мислам дека, ако вака резонираш..нема да имаш сигурно ни за тоа тоалетната.. Прво кога реков дека ќе порасне ......ЌЕ ПОРАСНЕ.
Второ не реков дека Адреја & другари, а и многу други ко тебе... нема да продаваат. Русинов решил да купува.
Трето не бил никогаш Шелл купувач. (ова ти е рекла казала , исто колку што и Ауди бил заинтересиран да прави фабрика во Македонија:sneaky:
Плус тоа Макпетрол не е тезга пољарска на БитПазар, па да бираш која крушка ќе ја купиш...туку плаќаш барана цена и земаш се или пољубуеш и си одиш.
Друг беше купувачот , ама времето не беше стасано .Се мора да созрее, па и новопечените капиталисти- аматери.....
И уште еднаш , ако си ситен акционер , коцкај се и причекај..ЌЕ РАСТЕ...сигурно.
Некои ќе продаваат секако...колку што му треба на купувачот за да има контрола.
Ако од партија или било кое друго место ....му допуштат да го стори тоа... :)

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.312
Поени од реакции
2.377
Акцијата на OHB има раст од 10% во претходните 3 дена.
Во денови кога нема ниту една релевантна информација за компанијата.

Можеби некоја „инсајдерска“ информација за финансиски извештаи кои треба да излезат дека ќе се страшно добри или па цената се крева пред да се пушти во продажба пакетот од 5-6000 акции од словенските фондови кои планираат да излезат?

(за ова читав на moj.novac, а информација ми се поклопува со идентичниот број на акции кои ги имаат слов. фондови во акционерската книга на Охридска банка).[DOUBLEPOST=1468318364][/DOUBLEPOST] upload_2016-7-12_12-12-14.png

Во кое време живеат сеуште овие??

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
КХВ и денес изгледа нема да се изјасни за обидот за превземање на Макпетрол, како и по обичај во оваа земја се се работи во 5мин после 12

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
КХВ и денес изгледа нема да се изјасни за обидот за превземање на Макпетрол, како и по обичај во оваа земја се се работи во 5мин после 12
..стварно.., што е работава???

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
До 9ти требаше да достави документи, додека од тој датум КХВ имаат законски рок од 10 работни дена да се изјаснат. Така да имаат време за тоа, иако имам инфо дека утре ќе се изјаснеле.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.041
Поени од реакции
12.573
Уште 10 дена, уште 10 недели, уште 10 месеци, па уште и 10 години ако треба, се додека Андреја од Љубљана не го одврзи ќесето, или се додека рускиот Евреин не ја подмачка понудата со по уште некоја нула од десната страна на цифрата која ќе треба да ја плати како провизија за пвеводбениците.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Уште 10 дена, уште 10 недели, уште 10 месеци, па уште и 10 години ако треба, се додека Андреја од Љубљана не го одврзи ќесето, или се додека рускиот Евреин не ја подмачка понудата со по уште некоја нула од десната страна на цифрата која ќе треба да ја плати како провизија за пвеводбениците.
....ако е така тогаш пвеводбениците имаат некои моќни заштитници кои им гледаат низ прсти..уште да ми је знати.., зошто:sneaky:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Нака одложуваат ама мислам дека треба навремено да известуваат за намерите и фактите бидејќи цената на акцијата ептен флуктуира.

Сериозно треба да се провери капиталот и намерите на овие "тајни" инвеститори

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Баш некој од тие пвеводбеници влегол во игра и сака по секоја цена да го исфрли Андреа. Само сеуште неможам да го дознаам кој е. Инаку од 90% нивни сигурни извори ми е потврдено дека работата е завршена.

Kajgana Shop

На врв Bottom