Чаре има, прекин на стиропор проектите како Ск2014, реорганизација и драстично намалување на јавната администрација, редукција на пензиите на одржливо ниво.
За да ги одржиме таксистите и сендвичарите во живот ризикуваме утре и ЕЛЕМ, Мк Шуми, Водоводите и се ресто што е национално богатство да ни го запленат кредиторите. Ами ти од Немачка нема да плаќаш неколкукратно поскапи струја, дрва за огрев, вода, комуналии, даноци, ние ќе плаќаме. Затоа и така лесно ги правдаш овие ирационални скокови во амбис.
Prvo, celta na postot mi beshe tomu toa, da isprovociram diskusija so troa konstruktivnost, vaka samo "uaaa shnajderi, filmot si vrvi do nedogled".
Namaluvanje na javna administracija, hm gordo zvuchi. Posochi mi eden politichar ili koj i da é, koj kje se osudi da brka od rabota i da gi ostavi na ulica bez i tie 200 €, osobeno od ramkovnite.
Redukcija na penziite
, shto kje kratish od 10.000 ,- den nemaat ni za lekovi, a plus imaat dve tri generacii na grb.
SK 2014 toe e krazhba, SJO trebashe vekje da stavi pod moratorium se vo vrska so toa, a zoshto ne, seushte neznam.
Jas sum posledniot na forumov shto pravda vakvo neshto, chitaj vnimatelno i kje svatish shto sum sakal da kazham. Bez tie svezhi pari (nuzhno zlo) ja doveduvash i onaka slabata potroshuvachka vo prashanje, a bez odrzhliva potroshuvachka nemash ekonomija, se gasat rabotni mesta itn.
Shto jas plakjam vo Nemachka e moja privatna rabota, nikogo ne zadolzhuvam i pred se imam chista sovest. Jas ovie sostojbi, na koi site Vie vikate uaaa i tolku, jas gi predvidov pred godini i zaminav, znaev shto kje dojde i eve go tuka é, ama kje trae ushte dolgo, kolku za informacija.
P.S. Koj ne veruva neka ja pogledne hronikata pred godina-dve sto sum rekol i shto bidna. Tolku.