Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Let3,

Пошто немаш благе везе нит‘ што препишуваш, а камо ли да знаеш што пишува во препишаното, одговорот на твоето константно и пермаменто незнаење е следен: тројца Апостоли, Петар, Јован и Јаков беа очевидци на Божјото Царство, со нивното присуство на преображението Христово, кога Апостолите со свои очи ја видоа нестворената енергија Христова/Божја. Така,. Апостолите го видоа Царството уште пред да се упокојат, односно пред да ја вкусат смртта.

Сега, со нетрпение го чекам твоето наредно баљезгање...
1. И им рече: „Вистина, ви велам: тука стојат некои, што нема да вкусат смрт, дури не го видат царството Божјо, дојдено во сила.”
Марко 9

дојде кралството божје?
- не
Кога ќе дојде?
- никој не знае

Tолкувај преврќакј извртувај зборови од библијата

Let3,

Пошто немаш благе везе нит‘ што препишуваш, а камо ли да знаеш што пишува во препишаното, одговорот на твоето константно и пермаменто незнаење е следен: тројца Апостоли, Петар, Јован и Јаков беа очевидци на Божјото Царство, со нивното присуство на преображението Христово, кога Апостолите со свои очи ја видоа нестворената енергија Христова/Божја. Така,. Апостолите го видоа Царството уште пред да се упокојат, односно пред да ја вкусат смртта.

Сега, со нетрпение го чекам твоето наредно баљезгање...
Dedo Bože kaži im tie ne znaat ništo, antikristi edni. Dedo, ke vidat tie koga ke dojde Hristos, toga što ti ke im kažeš, ,,begajte, jas ne ve poznavam " na nivnoto ,, no ne li iaceluvavme vo tvoe ime, neli isteruvavme zli sili". Ti blagodaram blag Gospodi što ne imaš poseteno na forum.

Sent from my C2000 using Tapatalk

Dedo Bože kaži im tie ne znaat ništo, antikristi edni. Dedo, ke vidat tie koga ke dojde Hristos, toga što ti ke im kažeš, ,,begajte, jas ne ve poznavam " na nivnoto ,, no ne li iaceluvavme vo tvoe ime, neli isteruvavme zli sili". Ti blagodaram blag Gospodi što ne imaš poseteno na forum.

Sent from my C2000 using Tapatalk

@Ateist,

дали е доволно видлива навредата во овој прилично неинтелигентен пост?...[DOUBLEPOST=1467903678][/DOUBLEPOST]@Ateist ,

кога конечно ќе станеш непристрасен админ?...

Павле вели:

Да, имаш малку, сосема малку време, кое се протега само до твојата смрт, зашто после нема многу да ти помогне сознанието дали Исус ќе дојде по 100, 2000 или милион години отсега.
ги испомеша скроз наскроз работите Павле зборува за Негово доаѓање и дека нема да се забави и дека уште сосема малце ќе дојдел ти ми кажуваш за смрт на луѓето

@Ateist,

дали е доволно видлива навредата во овој прилично неинтелигентен пост?...[DOUBLEPOST=1467903678][/DOUBLEPOST]@Ateist ,

кога конечно ќе станеш непристрасен админ?...
Јас сум непристрасен, ама ти ќе да си пристрасен и то баајѓи. За среќа, државичкава, каква-таква, не е православна теократија па да ти биде “непристрастноста“ по твој ќеиф. Воздржувај се од непристојности, како што можат сите други и како што твојата религија, пред се, ти налага.
Почни барем еднаш да се однесуваш согласно годините што ги имаш. Навистина ќе казнувам и тоа со максимум што ми е на располагање. Не си дете мајката.

Последно уредено:
Kaj гледаш дојдено?
Приателски ти кажувам, не ја разбираш библијата и ги мешаш многу работите
ај малце ќе означам за да биди појасно:

1. И им рече: „Вистина, ви велам: тука стојат некои, што нема да вкусат смрт, дури не го видат царството Божјо,дојдено во сила.”
Марко 9

И сега кога испадна дека има дојдено, шо ќе кажеш?

хахах видов дека си увидел грешката своја али ете и самиот се увеи дека има ДОЈДЕНО така да е јасна работата, исус најави ДОАЃАЊЕ на кралевство божје и дека присутните некои од нив ќе доживеат тоа да го видат, нема сега начин то да го објасниш дека “дошол па си отишол“

1. И им рече: „Вистина, ви велам: тука стојат некои, што нема да вкусат смрт, дури не го видат царството Божјо, дојдено во сила.”
Марко 9:1

Потоа следи:

2. А по шест дни, Исус ги зеде со Себе Петра, Јакова и Јована и ги одведе сами во висока гора, насамо, и се преобрази пред нив.
3. Алиштата Му станаа светли, многу бели, како снег, какви што белилка на земјата не може да избели.

2. А по шест дни, Исус ги зеде со Себе Петра, Јакова и Јована и ги одведе сами во висока гора, насамо, и се преобрази пред нив.
3. Алиштата Му станаа светли, многу бели, како снег, какви што белилка на земјата не може да избели.
То се башка муабети,
еве кажи ми ти колку пати и за колку луѓе че иди кралството божје?
5 пати, 12 пати 134 пати, за некој да за некој не....
шо вели црквата то ќе биди еден настан или ќе се случва тук таму, кралството божје ќе дојде па ќе си оди па пак ќе иди па ќе си замини.....

Потоа следи:

Каде се тогаш знаците за кои зборува дека ќе се случат пред тоа? Месечината да престане да свети, сонцето да се затемни, ѕвезди да паѓаат на земјата, деновите да се скратат?

Каде се тогаш знаците за кои зборува дека ќе се случат пред тоа? Месечината да престане да свети, сонцето да се затемни, ѕвезди да паѓаат на земјата, деновите да се скратат?
Во откровението е опишано како ќе изгледа повторното идење на Исус и кралството божје.
Има таму мнооогу појќе од бели алишта, има крв до колена и лимфа до папок има спектакли има огномети војни истребувања....

Во откровението е опишано како ќе изгледа повторното идење на Исус и кралството божје.
Има таму мнооогу појќе од бели алишта, има крв до колена и лимфа до папок има спектакли има огномети војни истребувања....
Мислев на знаците што се посочени во Матеј 24, истото поглавје каде Исус им вели на оние што го слушаат дека сеуште ќе бидат живи кога ќе се врати.

Мислев на знаците што се посочени во Матеј 24, истото поглавје каде Исус им вели на оние што го слушаат дека сеуште ќе бидат живи кога ќе се врати.
знаците се башка, самото идење на кралствоото божје ќе биди побучно од Моторхед концерт

Let3,

зашто не користиш „копи/пејст„ во своите монолози, туку ги верглаш во безброј варијанти на иста тема?[DOUBLEPOST=1467920681][/DOUBLEPOST]@SpaceTraveler ,

не ми пишувај на ПП, оти нема да читам што си напишал.
А бе им велам дека наскоро ќе си ни пренел веста од синодот на МПЦ за кој период се очекува доаѓањето на Исус и воспоставувањето на кралството божје (со некоја разумна толеранција од плус минус 6 месеци)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom