Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
B

Bafra

Гостин
Не дојде да разговара со Хајд во овие клучни моменти за државата оти требало да иде на свадба во Италија. :pos:
Типичен Грујо.

Него, ќе се враќа од свадбата или да не реши да емигрира сега на стари години на некој тропски остров? :D
Гатачката му кажа дека не си иде тој од МКД, само дали е тоа добро или лошо :toe:
За ЕУ почнаа предвидувањата да и се остваруваат :D

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
да се вратиме на темата, прееска имало емисија на Васко Ефтов и кажуе, еден од ороводците на шарената револуција, во првите редои, имал бајаги дебело криминално досие а и неодлежани казни.. а пази сега, Вуиќ му реплицира, што не го уапсат ???
А имаше и за тој од шарените од Охрид, Интернет потерница од Хрватска...
Не ми е јасно, дали овие ги штити бејли или има некој пазар, т.е се е циркус Медрано или куклен театар Караѓоз, но неутралните граѓани кога ќе видат такви криминални фаци на протестите сигурно нема да бидат привлечени на страната на шарените и сдсм....
..што се однесува до кратењето на Ипар фондовите, ако тоа е поради автопатот што го гради Актор, едноставно РАСКИН на договорот на штета на АКТОР и нека го продолжи Кина и тој автопат...
И тебе тоа те чуди?! :facepalm::facepalm::facepalm:

Очекувам хефтов на есен да се шета и да начека некоја домаќинка што лупи пиперки за ајвар да ја праша како е можно во шарената револуција да има луѓе со криминално досие. Колку што тоа има смисла, толку смисла има и оваа емисија.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Никад не ми била јасна врската меѓу античките Македонци од 21 век, такозвани вмрОВЦИ и Русија. Уствари што зборам, ни на нив не им е јасна. Она гнасноно албино Русјаков ќе испрди нешто на профилот на фејсбук и тоа овците одма русофилски оргазми им ги влажнат гаќите испокинати...и така ништо немаат ни у глава, ни у гаќи.
Срам им е да бидат словени, а им се дигаат ку***та на Мајка Русија.

Баче, не разумем ова!
Од коа Тито му кажа „НЕ“ на Сталин, Русија е мртва за нас.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.965
Никад не ми била јасна врската меѓу античките Македонци од 21 век, такозвани вмрОВЦИ и Русија. Уствари што зборам, ни на нив не им е јасна. Она гнасноно албино Русјаков ќе испрди нешто на профилот на фејсбук и тоа овците одма русофилски оргазми им ги влажнат гаќите испокинати...и така ништо немаат ни у глава, ни у гаќи.

Баче, не разумем ова!

Путин е од лозата на Птоломеидите и дели иста крв со Аце наш. Он води потекло од една вавилонска коњушарка што Аце Велики ја има ебено дур го поел Букефал на потегот помеѓу Дијабекир и Баку.

Се си има поента, ништо не е случајно...

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946

Баче, не разумем ова!
Нека не седи фирерот на два столови заедно со неписмените уствари античките македонци.

Ако нивниот став е дека треба да се доближиме во унијата на Русија и Кина нека го направат тоа за да ги видиме бенефитите од нашите браќа

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Путин е од лозата на Птоломеидите и дели иста крв со Аце наш. Он води потекло од една вавилонска коњушарка што Аце Велики ја има ебено дур го поел Букефал на потегот помеѓу Дијабекир и Баку.

Се си има поента, ништо не е случајно...
Држи вода, ова. Сега ми изгледа се' многу логично, фала! Ова во јади бурек или некоја утринска го имаат кажано, така ми личи.

Ако нивниот став е дека треба да се доближиме во унијата на Русија и Кина нека го направат тоа за да ги видиме бенефитите од нашите браќа
Кој видел бенефит од Руси? Да знаат само 0,1% од тоа како функционира таа вештачка, бивша империја, во 8 временски зони, со преку 100 народи прее**ни за век и веков - нема да им текне да погледнат накај исток. Не викам дека јенките се злато, ама дека се слични г***а и едните и другите, сигурен сум.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Синоќа бев на трибина во Битола, тема беше Брегзит и иднината на ЕУ, а гости беа Миленко и оној Чилиманов. Не можам да ви ја доловам атмосферата, толкава количина на истресени глупости во единица време одамна не сум видел.

Мизерија во раскош. Миленко кажа дека ЕУ е фашистичка творба во која то не сака да живее, а избегна да каже зошто 80 000 Македонци зедоа бугарски пасоши, и уште толку имаат аплицирано, и бегаат во Европа главом без обзира што би рекле Србите. На директно мое прашање кои се главните трговски партнери на Македонија, и кои се главните кредитори на Мкаедонија, после една идиотска тирада на Миленко за Кинезите, Чилиманов ми рече дека тоа биле Англија и Германија, ама тоа не било важно.

Не ме секираат мене Миленко и Чилиманов, ме секира глупоста на народот. Не знаат да соберат 2 и 2.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Нека кажат свињата и бугарскиот кодош прво зошто работеа и живееја (на тој едниот сеуште фамилијата му живее) во трулата, капиталистичка и непријателска америка, а не во рајските земји Русија, Кина и Индија, па после нека му продаваат на овој кутар и изгубен народ бајки за бриксови, шангајски сојузи и небески народи.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.325
Поени од реакции
1.871
Се извинувам на администраторот, до сега не ми бришеле пост, но секогаш има првпат:), иако досега сум гледал цели коментари на англиски но изгледа дека на руски јазик неможе, ќе го преведам.

Захарова: во Македонија се подготвува "шарена револуција"

"Ние констатираме, дека на Балканот практиката на мешање во внатрешните работи е длабоко вкоренета", - изјави официјалниот претставител на Министерството за Надворешни работи на руската федерација
АРТЕК (Јалта), 7 јули. /ТАСС/. Настапите на опозиционите сили во Македонија против претседателот и владата на државата ,започнаа оваа пролет, иницираат за активна подготовка на почва за проведување на уште една "шарена револуција" на Балканот. Тоа го изјави официјалниот претставител МИД РФ Марија Захарова.

По нејзини зборови, со таа цел "се користат добро познати шеми на примена на платено од надвор агресивно малцинство".

ТАСС:
http://tass.ru/politika/3436406

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Pa vie shto tolku skokate ako nekoj si e pro ruski nastroen, i javno toa go kazhuva. Svrshavate ovde i se natprevaruvate koj poveke navredi ke zalepi, sankir vas pamet niz ushi vi teche. Shto toa tolku ve zasega, mnogu ste chustvitelni i skokate vo emocii a nekoj se izjasni deka e pro ruski opredelen. Kako da ve plashi neshto shtom se spomne Rusija, sh'o e rabotava?
Makedonija nema nishto so Rusija i zaqtoa Rusija ne pomaga ama i ne odmaga.
Za drugata strana da ne redam shto ubavini Makedonija vide..prilichno dolg spisok ke bide.
Ne se sekirajte Rusija ne se znimava so Makedonija koja dobrovolno se natrti na zapadot , ama shto ke pravish...duri i lajnata od Zapad ubavo mirisaat...Zatoa ne se vozbuduvajte so pro rusite vo Makedonija, samo dishete dlaboko i uzhivajte vo mirisot na zapadnite lajna.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842

Kaj го најдоа само овој педеров со косите да им биде фронтмен бе :pos::pos::pos:

S

silmarillion

Гостин
Кога сите русофили од Македонија и Србија би ја одбрале Јалта за летна дестинација на Богородица за Духови ќе се чека 12 минути со се фришоп. Ви пречи западот што кога дава пари (ипард кредити) наметнува своја моќ? Ајде да видиме Русите кога ќе дадат пари негде што се случува па да збориме. Вие мислите многу сте убави па ке ве пуни некој со кеш дека ете ве сака.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.325
Поени од реакции
1.871
Ви пречи западот што кога дава пари (ипард кредити) наметнува своја моќ? .
Да ми пречи, исто како и порано кога пашата давал торба урда за да некој македонци си ја сменат верата. Тоа што западот е арогантен, фашизам и преку пучеви окупира не значи дека треба да го сакам и му се клањам. Русија си кажува, ако сакаш помош треба да ја побараш, изборот и судбината е твоја, не сакаат да плаќаат разни зајци за шарени револуции за да го смениш векторот накај Евроазија, затоа не ги сакам и Груевски и ВМРО, но засега нема алтернатива подобра од нив, утре ако се појави таква евроазиска партија ќе ја поддржувам неа.
Земете ја Србија, во моментов Тадиќ потпиша огромен инвестиционен договор со Кина, со Русија прават заедно војни паради, човекот се ориентирал на време накај доброто, иако не ги одјебал за сега ЕУ и САД, но кога ќе дојде време ќе го видиме и тоа.

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Па ќе ми кажува некоја си глупа руска административка кој кого плаќал за револуции. Историски се покажува дека секаде каде американците се про, тие се контра од ниедна разумна причина, само колку да се контра.

Во ист дух беше и онаа фамозна изјава на министерот за надворешни Лавров, после која, кутриот има заборавено каде е воопшто Македонија. Истиот по татко е Ерменец - да, таа иста Ерменија која практично е анектирана, без волја на народот во СССР од истите тие руси.

Копуци русофили, ви посакувам да соберете некој денар и да отидете во Русија, да видите каде уште ве викаат јужна бановина и каде не постоите како Македонци, ако имате среќа на улица да не ве претепаат ретардирани скинхедси и не ве уапси руски џандар за ништо, со предрасуда дека сте некој кавказец, дагестанец.
Убаво ги познавал Тито какви говнари се и една од поголемите негови заслуги е што ги немаме овде, ко што ја испозатуцаа Бугарија на пример, а додуша тие фашисти не ни заслужувале подобро.

S

silmarillion

Гостин
Баче прошетај низ Чешка Словачка Полска, прашај ги за судбината со братска Русија кога преку ноќ им се истопорени тенкови пред куќи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom