MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Σοφία те испуштила тебе од Нејзините раце и после 40г.![]()
Која е „Софија„?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Σοφία те испуштила тебе од Нејзините раце и после 40г.![]()
Не бе мики го знам јас то писмо и то добро го знам и ве фаќам стално во работи шо се таму лажни и контрадикторни.Само Let3, кој си мена благе везе од Писмото, може да напише вакви постој..
Хм, а од шо мака вие барате ако не давате?Ако некој не ми се орбати за помош, не сум ни обврзан да му помогнам.
Така е и со Црквата, која не е „црвен крст„ па кому како ќе му притреба, ќе тркне до Црква со сметката за хируршки зафат во рацете.
Каде виде дека ти гарантира смрт философијата на Телема?
Како дојде до тој заклучок? Немој само да ми велиш дека така вели црквата или Премин порталот... како гласило на твојата црква...
П.С. Ако алудираш дека православните се разумни, замина човештвото јабана... немој со такви високи размисли за себе си, полека.
Хм, а од шо мака вие барате ако не давате?
Пред три години или колку и да има кога беше пожарот на Трескавец, се собираа пари за да се возобнови, истото беше и со Бигорски, истото се случува и при изградба на цркви (св.Петка во Прилеп додека се изгради на секој чекор се собираа пари).
Ако не помагате, зошто прифаќате пари собрани од народот за изградба на храмови?
Кажете си еднаш јавно, не даваме ниту прифаќаме пари од народот, од кај ве знај чоек можи имате марифет да прајте пари, па не ви треба од народот.
Зошто за да проповедате нешто барате пари? Ете дојди крсти водата и оди си, нема потреба да бараш пари.
Но ти не го знаеш нашиот свет бидејќи никогаш не си седнал да се занимаваш со проучување на туѓите учења за да може да ги разбереш па потоа да ги отфрлиш ако не одат со природата на твоите нешта... ниту пак ти следиш некаков „природен тек од нештата во светов и животот“ бидејќи само 15 години си христијанин, кој знае претходно што се не си бил барајќи си го патот низ таканаречениот живот.....

јас то писмо и то добро го знам
Но ти не го знаеш нашиот свет
Ништо не знаеш!

Ете ти пошто имаш познавање разјасни ги работиве.Не ми вели Црквата, ми вели природниот тек од нештата во Светов и животов, кои нејќете да ги земете „за сериозно„, туку барате начин да киднете од истите, засолнувајќи се во вашиот измислен Свет.[DOUBLEPOST=1467753226][/DOUBLEPOST]
Кеплер,
покажуваш пацерско непознавање на нештата во Црквата. Не ојт то така...
Ако не ти е по мерак, бегај што подалеку од се‘ што е црковно и некритикуј, оти ем критикуваш, ем немаш решение за проблемите.
Σοφία позната помеѓу Богомилите кои за жал мораа да се кријат во катакомби за физички да не бидат измачувани од злото на проклетите православни свештеници, на кои не им одговараше Истата само затоа што и покрај средовечноста Таа ги одминала поради нивните проклети и злобно закоравени срца и умови лишени од знаење. Σοφία е Мајка и тешко на сираците како тебе.Која е „Софија„?
Неее, спрема контранапад. Ќе видишДенес порано се заврши расправијата и навредувањето, пред 00:00 часот...
Чудно

Неточно.Неее, спрема контранапад. Ќе видиш![]()

Кој бара од мене решение? Ако јас ти дадам решение на сите проблеми тогаш или треба да се прогласам за бог или да бидам дебело платен, во работно време консултациите кај мене се наплаќаат, така да ако ти треба решение за некој проблем ќе ти дадам сметка да префрлиш аванс, па ќе го мислиме.
Проблемот кај вас не лежи до моето познавање или непознавање туку до многуте контрадикторности кои сами ги правите и ги имате во букварот шо го викате Библија. Човек не треба да е експерт за да препознае скапано јаболко од здраво јаболко, доволно е да го погледне или гризне.
Σοφία позната помеѓу Богомилите кои за жал мораа да се кријат во катакомби за физички да не бидат измачувани од злото на проклетите православни свештеници, на кои не им одговараше Истата само затоа што и покрај средовечноста Таа ги одминала поради нивните проклети и злобно закоравени срца и умови лишени од знаење. Σοφία е Мајка и тешко на сираците како тебе.
Ти и твојата црква сте совршен пример за Δεμιυργ.
Sent from my C2000 using Tapatalk
Не знаеш што е Законот на Телема,
И тоа што викаш, што знам јас за Телема

“
Немаш време бидејќи си зафатен со земски проблеми или тотално не те бидува за православна поезија?