Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Да, постигнувам. Ем не занеш што е вистината, ем не знаеш да одговориш на ниту едно прашање, а да не прејдеш во...

...поезија.
Постигнуваш секако. Секој твој пост е причина некој верник да стане атеист.

стиховите се јасни и прецизни, дури ни христијанин не може да ги протолкува поинаку

Рисјанин не може, ама еве, токму ти како нерисјанин, можеш да ги протолкуваш.
Почни!

Тачно!

И Let3 не го знае одговорот.

Затоа те прашувам тебе како преставник на синодот на МПЦ на кајгана, зошто Исус не дојде како шо му ветил на луѓето пред 2000 години?
ти имаш ли одговор??

Ти не даде никаков одговор, не гледам ниту точен ниту погрешен.
Прашањето е едноставно, дали ти денес го празнуваш рамазана, дали ова е светец кој муслиманите го презеле од твојава религија и преименувале како Рамазан Бајрам или воопшто не постои?
Ме интересира што мислиш ти за ова, бидејќи си член на единствената вистинска религија со единствениот бог.

Не го празнувам денешниот иноверен празник, оти не е дел од мојата вера и Црква.
Мојата вера и Исламот немаат ништо заедничко.[DOUBLEPOST=1467746898][/DOUBLEPOST]
Заза ти е тој со брадата на видеото, има многу сличности со Исус, преварант е, богат, има голема мафија околу себе, или го сакаш или не го сакаш, пожелно е да го сакаш оти ако не го сакаш следи казна...

Е па, прашај си го тој со брадата, тој сигруно ја знае вистината.

Рисјанин не може, ама еве, токму ти како нерисјанин, можеш да ги протолкуваш.
Почни!
Мики Исус рекол дека ќе се врати али не се вратил. Нешто го спречило во исполнување на тоа негово ветување, према мене можни се 4 сценарија:

1.ко се вознесол на небото така полн со еуфорија и елан, се поздрави со татко му, и рече

-“стари ја малце ќе се промувам овде да се одморам и каснам нешто па ќе слезам пак долу“
-“Каде долу??“ праша старио
- “па долу... назат бе тате, им ветив на луѓето...“
- “Нема да мрдниш одтука!“ со намргодени веѓи и накострешена брада загрми дедо госпот (а долу негде на земјата мана гром и отепа овчар и пола стадо офци), “види го ти него, јас шо се имам напраено и какви врски фатено да те приберам при мене ти веќе долу одма да си слегол... то мајкати те има наговарано сигурно!“

2.Следно шо е можно е да се има случено некоја несреќа при враќање, пошто од небеса слегувањето е секогаш ризик поради триење со атмосферата и ако исус не беше соодветно заштитен може да изгори и смртно страда при влегувањето во земјината атмосфера

3.Можеби и едноставно не си го одржал зборот, тој со најдобри намери се вратил во рајо арно али таму ко видол палати од кристали со златни покриви дијаманди по земја, ангели пејат, најубај јадења и пиења бликаат од волшебни фонтани... можи и не му се враќаше назат в ова мизерија, правлива, со секакви луѓе да се расправа, да спие на тврдо да оди пеш наоколу гладен и жеден....

4.А можеби и сето то околу негово враќање е чоечка измислица..

Јас лично мислам дека е четвртата можност најверојатна, ти шо мислиш, зошто Исус не се вратил како шо ветил и најавил пред 2000 години?

Не го празнувам денешниот иноверен празник, оти не е дел од мојата вера и Црква.
Мојата вера и Исламот немаат ништо заедничко.
Мики, ти секојдневно си правиш бајрам со паметот, ти имаш најмногу причини да го славиш.

@katinakatalina τικανισ? :D
Јас не разбирам како можеш да се деклинираш за полуверник покрај вакви ,,верници" како MIKI1, всушност тие се поголеми неверници и од мене и од тебе заедно, гледаш на само 5-6 страници дискусија тој веќе го губи моралот и почнува да пишува глупости. Догодина да го носиш во грчка со тебе, да олади, а и време му е да се пензионира...

Туку читај го ова.

upload_2016-7-5_21-28-26.png

П.С покрај сите овие постови до сега што се напишани против MIKI1 од разни форумџии и тој веќе не верува во Исус, туку од инат пишува! :)

Мојата вера и Исламот немаат ништо заедничко.[DOUBLEPOST=1467746898][/DOUBLEPOST]

која ли е твојата вера само да ми е да знам???

Затоа те прашувам тебе како преставник на синодот на МПЦ на кајгана, зошто Исус не дојде како шо му ветил на луѓето пред 2000 години?
ти имаш ли одговор??

Имам одговор.
Ти, имаш одговор?[DOUBLEPOST=1467747017][/DOUBLEPOST]
која ли е твојата вера само да ми е да знам???

Ко ќе порасниш, самото ќе ти се кажит.
Трпение, и ќе биде.

Сеа ти кажувам дека е преварант, а ти ми викаш да го прашам, ако почнам да прашувам преваранти ќе станам ист ко тебе.

Мики, ти секојдневно си правиш бајрам со паметот, ти имаш најмногу причини да го славиш.

Поголем бајрамџија од тебе, кој реалноста ја мења за фантазија и за поезија, тешко дека има...[DOUBLEPOST=1467747196][/DOUBLEPOST]
Сеа ти кажувам дека е преварант, .

Што мене ме засега тој преварант?
Како го препозна дека е преварант?
Ти текна?
На сон ти дојде?
Баба ти така ти рече?....

Поголем бајрамџија од тебе, кој реалноста ја мења за фантазија и за поезија, тешко дека има...

Библијата е пишувана во стихови, башка во неа има напишано и доста фантазија, а ти се водиш по истата, башка ако не ти се оди по вода денес Новиот Завет не се важи, ако немаш муда да каменуваш хомосексуалци на улица Стариот Завет не ти се важи и така наизменично секој ден.

Поголем бајрамџија од тебе, кој реалноста ја мења за фантазија и за поезија, тешко дека има...
Мики, ти веруваш во змии што муабетеле со луѓе, во мртовци што оживувале, во мориња што се разделувале! За тебе тоа е реалност! Не за мене!
Ти си тој што одамна си ја сменил реалноста за фантазија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom