Ipsissimus
P.I.
Постигнуваш секако. Секој твој пост е причина некој верник да стане атеист.Да, постигнувам. Ем не занеш што е вистината, ем не знаеш да одговориш на ниту едно прашање, а да не прејдеш во...
...поезија.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Постигнуваш секако. Секој твој пост е причина некој верник да стане атеист.Да, постигнувам. Ем не занеш што е вистината, ем не знаеш да одговориш на ниту едно прашање, а да не прејдеш во...
...поезија.
стиховите се јасни и прецизни, дури ни христијанин не може да ги протолкува поинаку
Тачно!
И Let3 не го знае одговорот.
Ти не даде никаков одговор, не гледам ниту точен ниту погрешен.
Прашањето е едноставно, дали ти денес го празнуваш рамазана, дали ова е светец кој муслиманите го презеле од твојава религија и преименувале како Рамазан Бајрам или воопшто не постои?
Ме интересира што мислиш ти за ова, бидејќи си член на единствената вистинска религија со единствениот бог.
Заза ти е тој со брадата на видеото, има многу сличности со Исус, преварант е, богат, има голема мафија околу себе, или го сакаш или не го сакаш, пожелно е да го сакаш оти ако не го сакаш следи казна...
Мики Исус рекол дека ќе се врати али не се вратил. Нешто го спречило во исполнување на тоа негово ветување, према мене можни се 4 сценарија:Рисјанин не може, ама еве, токму ти како нерисјанин, можеш да ги протолкуваш.
Почни!
Мики, ти секојдневно си правиш бајрам со паметот, ти имаш најмногу причини да го славиш.Не го празнувам денешниот иноверен празник, оти не е дел од мојата вера и Црква.
Мојата вера и Исламот немаат ништо заедничко.

која ли е твојата вера само да ми е да знам???Не го празнувам денешниот иноверен празник, оти не е дел од мојата вера и Црква.
Мојата вера и Исламот немаат ништо заедничко.[DOUBLEPOST=1467746898][/DOUBLEPOST]
Е па, прашај си го тој со брадата, тој сигруно ја знае вистината.
Затоа те прашувам тебе како преставник на синодот на МПЦ на кајгана, зошто Исус не дојде како шо му ветил на луѓето пред 2000 години?
ти имаш ли одговор??
која ли е твојата вера само да ми е да знам???
Имам одговор.
Ти, имаш одговор?
Сеа ти кажувам дека е преварант, а ти ми викаш да го прашам, ако почнам да прашувам преваранти ќе станам ист ко тебе.Не го празнувам денешниот иноверен празник, оти не е дел од мојата вера и Црква.
Мојата вера и Исламот немаат ништо заедничко.[DOUBLEPOST=1467746898][/DOUBLEPOST]
Е па, прашај си го тој со брадата, тој сигруно ја знае вистината.
Мики, ти секојдневно си правиш бајрам со паметот, ти имаш најмногу причини да го славиш.
Сеа ти кажувам дека е преварант, .
Поголем бајрамџија од тебе, кој реалноста ја мења за фантазија и за поезија, тешко дека има...
ќе станам ист ко тебе.
Мики, ти веруваш во змии што муабетеле со луѓе, во мртовци што оживувале, во мориња што се разделувале! За тебе тоа е реалност! Не за мене!Поголем бајрамџија од тебе, кој реалноста ја мења за фантазија и за поезија, тешко дека има...