Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Ctrl+C=copy
Ctrl+V=paste.
Taка праи црквата
“исус ќе се вртаи“
па тоа му праи копи па:
“исус ќе се врати“
пејст
и така со векови и векови на генерации и генерации наивни луѓе

А у ствари тој требаше да се врати уште пред 2000 години како шо им вети.
Никогаш нема да слушниш попо на паствата да им каже “Браќо и сестри, исус вети дека ќе дојде пред 2000 години али не дојде, не го исполни ветеното, а ние во црквата појма немаме дали и кога ќе се врати“
Не е то добро за бизнис

Убо, убо велиш; ето, сега знаеме дека вистината не била „...онаа вистинската...„ туку станала „...таа вистина, која е Светлина, која се подразбира...„. И тн.

Само, преостанува уште да дознаеме што „е„.
Една работа е да не добиеш одговор и да тврдиш дека соговорникот не напишал, сосема петнаеста е да не го разбираш одговорот и поради тоа да тврдиш дека истиот не е напишан.
Тоа што тебе не ти е по ќејф нешто, незначи дека истото не постои или дека не е вистина.

Убо, убо велиш; ето, сега знаеме дека вистината не била „...онаа вистинската...„ туку станала „...таа вистина, која е Светлина, која се подразбира...„. И тн.

Само, преостанува уште да дознаеме што „е„.[DOUBLEPOST=1467744921][/DOUBLEPOST]

Шо, не читаш шо ти се пишува?...[DOUBLEPOST=1467745054][/DOUBLEPOST]@katinakatalina ,
шо е работаа, нешо многу брзо мењаш страни, не? Како ќе ти дојде, а?

Е ми, то го немет во мојата вера. Или си со Христа или против Христа, „трето„ немет.
Има трето душо, ете и ти нешто да не знаеш..постојат три вида : верници, неверници и полуверници.
Јас сум половина верник а другата ке ја надополнам или испразнам со поставување на прашања..па до кај ке стигнам немам појма..ке ја барам вистината ама од тебе само можам и таа половина со која верувам во Исус да ја изгубам:icon_mrgr:

Е ми, то го немет во мојата вера. Или си со Христа или против Христа, „трето„ немет.
Aми то шо Христ го нема не ти преставува проблем?

Aми то шо Христ го нема не ти преставува проблем?

Држи се до своите фото-апарати; на таа тема барем имаш шо да пишиш.[DOUBLEPOST=1467746242][/DOUBLEPOST]
@MIKI1 го празникуаш денес рамазана?

На погршено прашање, се дава погрешен одговор.[DOUBLEPOST=1467746279][/DOUBLEPOST]

Кој е Заза?...[DOUBLEPOST=1467746353][/DOUBLEPOST]
Има трето душо, ете и ти нешто да не знаеш..постојат три вида : верници, неверници и полуверници.
Јас сум половина верник а другата ке ја надополнам или испразнам со поставување на прашања..па до кај ке стигнам немам појма..ке ја барам вистината ама од тебе само можам и таа половина со која верувам во Исус да ја изгубам:icon_mrgr:

Аирлија работа, сос среќа нека ти се и „едната„ и „другата„ полојна...:icon_lol:

Држи се до своите фото-апарати; на таа тема барем имаш шо да пишиш.
Со фотографија се бавам дестина години, а христијанството и историјата на настанокот на таа религија појќе од 20.
Зато и те прашувам то шо не се врати Исус онака како шо им вети на луѓето пред 2000 години и како е запишано во новиот завет дали некогаш ти праело проблем, или тој дел не те интересира, пример:

30. Тогаш ќе се јави на небото знакот на Синот Човечки и ќе се расплачат сите земни племиња, и ќе Го видат Синот Човечки како иде на небеските облаци, со голема слава и сила;
.........
34. Вистина ви велам: нема да премине овој род, додека сето тоа не се исполни.

Mатеj 24

и уште други вакви ветувања кои не ги исполнил, шо ти кажува тебе лично за карактеро на Исус?

Една работа е да не добиеш одговор и да тврдиш дека соговорникот не напишал, сосема петнаеста е да не го разбираш одговорот и поради тоа да тврдиш дека истиот не е напишан.
Тоа што тебе не ти е по ќејф нешто, незначи дека истото не постои или дека не е вистина.

Што е вистината?
Истово прашање го постави Пилат кон Исуса Христа, ама Он не му одговори.
Зашто?

Со фотографија се бавам дестина години, а христијанството и историјата на настанокот на таа религија појќе од 20.
Зато и те прашувам то шо не се врати Исус онака како шо им вети на луѓето пред 2000 години и како е запишано во новиот завет дали некогаш ти праело проблем, или тој дел не те интересира, пример:

30. Тогаш ќе се јави на небото знакот на Синот Човечки и ќе се расплачат сите земни племиња, и ќе Го видат Синот Човечки како иде на небеските облаци, со голема слава и сила;
.........

Mатеj 24

и уште други вакви ветувања кои не ги исполнил, шо ти кажува тебе лично за карактеро на Исус?

Ctrl+C=copy
Ctrl+V=paste.

Не ми е јасно зашто препушуваш стихови, чие значење не го знаеш? Немаш по корисна работа у животот?[DOUBLEPOST=1467746571][/DOUBLEPOST]
не го знаеше одговорот

Тачно!

И Let3 не го знае одговорот.

Што е вистината?
Истово прашање го постави Пилат кон Исуса Христа, ама Он не му одговори.
Зашто?
Типичен трол. Мислиш дека постигнуваш нешто со ова?

Типичен трол. Мислиш дека постигнуваш нешто со ова?

Да, постигнувам. Ем не занеш што е вистината, ем не знаеш да одговориш на ниту едно прашање, а да не прејдеш во...

...поезија.

Не ми е јасно зашто препушуваш стихови, чие значење не го знаеш? Немаш по корисна работа у животот?

1. И им рече: „Вистина, ви велам: тука стојат некои, што нема да вкусат смрт, дури не го видат царството Божјо, дојдено во сила.”
Марко 9

.........

стиховите се јасни и прецизни, дури ни христијанин не може да ги протолкува поинаку

Држи се до своите фото-апарати; на таа тема барем имаш шо да пишиш.[DOUBLEPOST=1467746242][/DOUBLEPOST]

На погршено прашање, се дава погрешен одговор.[DOUBLEPOST=1467746279][/DOUBLEPOST]

Кој е Заза?...[DOUBLEPOST=1467746353][/DOUBLEPOST]

Аирлија работа, сос среќа нека ти се и „едната„ и „другата„ полојна...:icon_lol:
Ти не даде никаков одговор, не гледам ниту точен ниту погрешен.
Прашањето е едноставно, дали ти денес го празнуваш рамазана, дали ова е светец кој муслиманите го презеле од твојава религија и преименувале како Рамазан Бајрам или воопшто не постои?
Ме интересира што мислиш ти за ова, бидејќи си член на единствената вистинска религија со единствениот бог.

Заза ти е тој со брадата на видеото, има многу сличности со Исус, преварант е, богат, има голема мафија околу себе, или го сакаш или не го сакаш, пожелно е да го сакаш оти ако не го сакаш следи казна...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom